** وطن امروز
خطیب جمعه تهران ضمن تاکید بر رعایت شروط رهبری برای اجرای برجام ابراز امیدواری کرد این سند، همانگونه که هست اجرا شود.به گزارش نسیم، آیتالله امامیکاشانی در خطبههای نماز جمعه تهران گفت: باید این موضوع را مراقبت کرد که عبور از حصار مگر در موارد ضروری که رهبر انقلاب براساس قانون اساسی تشخیص دهند، چون ولی امر عادل، مدیر و مدبری هستند که دلسوز کشورند و مصالح کشور را میبیند، انجام میشود و ایشان این اختیار را دارند که در جای استثنایی مانند برجام مجوز میدهند؛ در آنجا حمایت و هدایت کردند و تیم مذاکرهکننده ما با شجاعت و امانت اقدام کرد و بعد از آن با پیگیری مجلس پیشنهاداتی دادند که در نامه رهبری به همراه 9 شرط به رئیسجمهور ارائه شود و امیدواریم این برجام همانگونه که هست اجرا شود. وی افزود: این مساله که رهبر انقلاب در جایی استثنایی برای شکستن حصار اجازه میدهند وجود دارد اما اصل این است که حصار باشد تا کسی بالا نیاید.آیتالله امامیکاشانی تصریح کرد: رهبر انقلاب تاکید کردند تنها حصار کافی نیست بلکه اقتصاد مقاومتی باید باشد اگر تخت و در و پنجره زدیم ولی در کنار آن برای زندگی مردم باید شرایطی در کشور ایجاد شود که مستقل باشند.
آیتالله لاریجانی گفت دولت حق ندارد در امور قضایی دخالت کند. به گزارش فارس، رئیس قوهقضائیه در دیدار با جمعی از خانواده شهدا و ایثارگران، روحانیون و ائمه جمعه و جماعات، نخبگان و اساتید دانشگاهها و خانواده دستگاه قضا در استان مازندران با نفی هم معنی دانستن استقلال قوهقضائیه از سایر قوا با گسستگی قوای سهگانه گفت: براساس اصول متعدد در قانون اساسی قوه مجریه حق دخالت در دستگاه قضا را ندارد. وی افزود: در قانون اساسی در اصول متعدد به بحث استقلال دستگاه قضا و وظایف این قوه اشاره شده است و براساس این اصول قوهقضائیه از قوای دیگر مجزا شده است و استقلال دارد که البته این استقلال به معنای این نیست که قوا جزایر از هم گسسته باشند اما در انجام وظایفشان استقلال دارند. آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: براساس همین اصول است که میگوییم قوه مجریه هر چند در قانون اساسی به عنوان مجری قانون اساسی شناخته شده است اما حق دخالت در دستگاه قضا و امور این قوه را ندارد.
رئیس کمیته هستهای مجلس با تاکید بر لزوم تشکیل هرچه سریعتر هیات نظارت بر اجرای برجام در شورایعالی امنیت ملی گفت: هرگونه اقدام در اجرای برجام پیش از تشکیل این هیات خلاف تاکیدات مقام معظم رهبری است. ابراهیم کارخانهای با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اجرای برجام و ضرورت تشکیل هیات نظارت بر برجام در شورای امنیت ملی به تسنیم گفت: این هیات باید در گام نخست بیانیه اتحادیه اروپایی و رئیسجمهور آمریکا را با فرمایشات رهبری تطبیق دهند. کارخانهای برهمین اساس تاکید کرد: پیش از تشکیل این هیات و تطبیق حقوقی بیانیه اتحادیه اروپایی و رئیسجمهور آمریکا با بند یک نامه مقام معظم رهبری نباید هیچگونه گام عملی در انجام تعهدات ایران برداشته شود. وی همچنین گفت: دولت نباید عجولانه وارد اجرای برجام شود. رئیس کمیته هستهای مجلس در پایان تاکید کرد: هرگونه اقدام در اجرای برجام و عمل به تعهدات ایران پیش از تشکیل هیات نظارت در شورایعالی امنیت ملی، بر خلاف تاکیدات مقام معظم رهبری و مغایر با بند 9 نامه تاریخی و مهم ایشان به رئیسجمهور است.
** خراسان
** رسالت
** جمهوری اسلامی
افراط بعضی مداحان خودسر، درحال کشانده شدن به بدعتگذاری در اذان و سایر احکام دینی است. اخیراً یکی از اطرافیان شاخصترین مداح سیاسی تلاش کرد در اذان تغییراتی ایجاد کند از جمله آنکه بعد از اشهدان علیاً ولی الله، اشهدان فاطمه صدیقه الکبری و بعد از آن اشهدان ان الحسین ثارالله را زیاد کند. به گزارش انتخاب، اخیراً یکی از این افراد در بیت یکی از مقامات عالیرتبه، شهادتینی درخصوص حضرت فاطمه زهرا(س) در اذان خود به کاربرد که با واکنش صریح، سریع و شدید نزدیکان این مقام عالی رتبه که در هنگام اذان گفتن این فرد به خاطر تجدید وضو حضور نداشت، مواجه شد. آنها تاکید کردند که این کار یک بدعت است و نباید صورت گیرد و این فرد مجبور به عذرخواهی شد.
اخیراً ویدئوی کوتاهی در سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی منتشر شده که عدهای را درحال هلهله کردن و سوت زدن نشان میدهد که به سمت آرامگاه کوروش میدوند و به محض نزدیک شدن به آرامگاه، بر خاک افتاده و به سمت آرامگاه سجده میکنند! گویا این ماجرا در روز 7 آبان سال جاری صورت گرفته و عدهای مدعی هستند این روز، روز ورود کوروش به بابل و صدور منشور کوروش است، اما کاملاً روشن است که این صحنه سازی دارای هدف سیاسی است و اغراض خاصی را دنبال میکند.
خطیب جمعه اصفهان با اشاره به سفر وزیر خارجه سابق انگلیس به اصفهان و اعتراض برخی از مردم نسبت به این سفر گفت: سفر یک نفر به کشور نشانه نفوذ بیگانگان در کشور نیست، چون نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور نظارت کامل دارند و مراقب هستند و نباید از این نظر نگران باشیم. وی ادامه داد: دشمن در داخل جاسوس دارد و بعضاً دستگیر میشوند و برخی هم توسط مردم شناسایی میشوند. وی افزود: همانطور که خارجیها به ایران میآیند فرزندان ما هم به آنجا میروند پس آنها هم جاسوس هستند. خیر، میروند درس میخوانند و دوباره بر میگردند این نگرانی ندارد. امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: نفوذی که رهبر معظم انقلاب همگان را به مراقبت از آن فرا خواندند، نفوذ فکری و فرهنگی دشمن است و همه باید مراقب این مسائل باشیم، نه سفر افراد به ایران.
وزارت کشور بحرین ادعا کرد 27 نفر از اعضای یک «گروه مرتبط با ایران» را دستگیر کرده و مانع اقدام این گروه که «قصد انجام حملاتی در روزهای آینده داشتند» شده است. وزارت کشور بحرین در گزارش خود مدعی شد «برخی اعضای این گروه در جمهوری اسلامی ایران طرز کار با اسلحه و مواد منفجره را آموختهاند.» در این گزارش، هیچ سندی برای اثبات صحت این ادعا ارائه نشده است. از طرف دیگر، دادگاه منامه روز پنجشنبه ادعا کرده شیعه بحرینی به جرم انتقال اطلاعات به ایران، محکوم به زندان شدهاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این دادگاه اعلام کرده سه نفر فرار کردهاند و دو نفر دیگر این اتهام را تکذیب کردهاند ولی هر 5 نفر به زندان و سلب تابعیت محکوم شدهاند.
** قانون
خانه ملت سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: شکایت
آمریکا از سپاه در دادگاه لاهه موضوعیتی ندارد و با این بهانه
نمیتوانند تحریمهای جدیدی را علیه ایران وضع کنند.
محمدعلی اسفنانی ، در خصوص شکایت آمریکا از سپاه پاسداران به دادگاه
لاهه، اظهار داشت: روال رسیدگی به شکایات در مجامع بینالمللی به این
ترتیب است که یک نهاد - اگر ادعایی داشته باشد- علیه دولتی یا
سازمانهای مرتبط با آن دولت در آن مرجع بینالمللی طرح دعوی میکند و
موضوع مورد رسیدگی قرار میگیرد.نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و
چادگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شکایت آمریکا از سپاه
پاسداران انقلاب اسلامی دردادگاه لاهه مجرایی ندارد و امکان پذیر
نیست، خاطرنشان کرد: اگر آمریکا ادعایی دارد باید علیه دولت جمهوری
اسلامی ایران طرح دعوی انجام گیرد.سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس
شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به اینکه اصلا نحوه این شکایت موضوعیتی
ندارد در نتیجه به دنبال این شکایت آنها نمیتوانند، تحریمهای
جدیدی را وضع کنند.
گروگانهاي ايراني در سومالي آزاد شدند
خبرگزاری صدا و سیما مقامات امنیتی سومالی روز پنجشنبه اعلام کردند
نیروهای امنیتی این کشور چهار ماهیگیر ایرانی را که به چنگ دزدان دریایی
افتاده بودند نجات دادند. محمد معلم عبدالرحمان یکی از سران محلی
در سومالی با اعلام این خبر گفت: چهار مرد آزاد شده با وجود دوران
سختی که پشت سر گذاشته اند سلامت به نظر می رسند. وی تاکید کرد هنوز 9
ماهیگیر دیگر به عنوان گروگان در اختیار دزدان دریایی قرار دارند که
گمان می رود همه آنها ایرانی باشند.
عبدالرحمان محمد از مقامات امنیتی منطقه جلجدود در مرکز سومالی نیز
گفت: «نیروهای امنیتی چهار ایرانی را که گروگان دزدان دریایی بودند
آزاد کردند. دو تن از گروگان گیران در این عملیات و در حمله به خانه
ای که گروگان ها در آن نگهداری می شدند بازداشت شده اند». هنوز مشخص
نیست دزدان دریایی این ماهیگیران را چه زمان و از کدام کشتی ربوده بودند.
ضرورت ادامه حضور ایران در نشست وین درباره سوریه
دفاع پرس «میخائیل باگدانوف» معاون وزیرخارجه روسیه و نماینده ویژه رئیس جمهور این کشور در امور خاورمیانه و حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقايی وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی، درباره آخرین تحولات یمن و سوریه و نتایج نشست وین درباره سوریه گفتوگو و تبادل نظر کردند.معاون وزیر امورخارجه کشورمان، باگدانوف را در جریان گفتوگوهای اخیر خود با فیصل مقداد، قائم مقام وزیرخارجه سوریه قرار داد و اظهار داشت: دمشق ضمن تأکید بر ضرورت مبارزه جدی با تروریسم، از پروسه سیاسی مبتنی بر محوریت رأی مردم و بهدور از مداخله خارجی، استقبال و حمایت میکند.
دیدار رئیس مجلس با مراجع تقلید
مهر رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در بیوت آیات عظام شبیری زنجانی و موسوی اردبیلی با این دو مرجع تقلید شیعیان دیدار کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور در این دیدار به تشریح شرایط و فعالیت
گروههای تروریستی در کشورهای منطقه و آخرین وضعیت کشورهای درگیر با این
پدیده شوم پرداخت.وی همچنین توضیحاتی درخصوص پرونده هستهای و تعهدات
کشورهای غربی و ایران در قبال این توافقنامه ارائه کرد.لاریجانی در
پایان با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: نمایندگان مجلس دغدغه
زیادی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور دارند. در این شرایط حمایت از
تولیدکنندگان داخلی برای رونق تولید، اشتغالزایی برای جوانان و مشارکت
بخش خصوصی در پروژههای عمرانی کشور بسیار ضروری است.
هیچ قومی به انداز ملت ایران به اسلام خدمت نکرده است
ایرنا رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جدا کردن
اسلام و ایران امری نشدنی و کاری تصنعی است و نه خدمت به اسلام و نه
خدمت به ایران است و بدون تردید القاي اولیه این تفکر القاي استعماری
است.
علی اکبر ولایتی در دیدار با تعدادی از استادان گروه تاریخ دانشگاه
تهران، شهید بهشتی و الزهرا(س) و هماندیشی درباره تاریخ کهن و معاصر
در مرکز تحقیقات استراتژیک افزود: ما هویتمان نه از اسلام و نه از ایران
جداست.وی ادامه داد: قوم ایران یک قوم متمدن است و تاریخ و تمدنش با
اسلام گره خورده است و این افتخار ما است که یک قوم متمدن اسلام را
پذیرفته اند. اگر کسی ایران قبل از اسلام را منها کند این اشتباه
است.ولایتی یادآور شد: اگر سیستم طبقاتی و کاستی ساسانی مانع از این
میشد که همه درس بخوانند ولی همان مقداری که هم میخواندند جندی
شاپور درست ميکردند در تاریخ علم جهان بی سابقه بود.
** آرمان
** ایران
دادگاه منامه با ادعای «انتقال اطلاعات به ایران»، پنج شیعه بحرینی را به حبس ابد و خلع تابعیت محکوم کرد. به گزارش «باشگاه خبرنگاران» به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک منبع قضایی در «منامه» مدعی شد این پنج نفر- که سه نفر از آنها به ایران فرار کردهاند- به جرم برقراری ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به منظور ارتکاب حملات در بحرین تحت پیگرد قرار گرفتند. این منبع افزود: «دو متهم دیگر که در دادگاه حاضر شدند این اتهامات را تکذیب کردند». مقامات بحرین همچنین روز چهارشنبه مدعی شدند یک «سازمان تروریستی» وابسته به ایران را منهدم و 47 نفر را دستگیر و حملات قریب الوقوع علیه این کشور را خنثی کردهاند. این ادعاها در فضای پرتنش مناسبات بحرین و ایران اعلام شده است.«منامه» سفیر خود در تهران را فراخواند و ماه گذشته کاردار ایران در بحرین را «عنصر نامطلوب» خواند. ایران نیز کاردار بحرین را از خاک کشورمان اخراج کرد.
یک «منبع آگاه» در نیروی دریایی سپاه گفت: توقیف کشتی حامل سلاح ایرانی صحت ندارد. یک «منبع آگاه» در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با «باشگاه خبرنگاران جوان» درباره ادعای روزنامه «الوطن» مبنی بر توقیف کشتی ایراتی حامل سلاح برای یمن اظهار داشت: «این ادعا در گذشته هم مطرح شده و صحت ندارد. ما برای این موضوع (ارسال سلاح به یمن ) برنامهای نداریم.»
نماینده تهران در مجلس ضمن انتشار نامهای تحت عنوان «گزارش به مردم در
مورد برجام»، فرآیند بررسی برجام در قوه مقننه و اقدامات خود را به عنوان
یک نماینده در این زمینه تشریح کرد. به گزارش «ایلنا»، احمد توکلی در بخشی
از نامه خود آورده است:« یکشنبه ۱۶ فروردین ۹۴ دکتر ظریف برای ارائه گزارش
از مذاکرات« لوزان» به کمیسیون سیاست خارجی آمده بود. آقای کریمی قدوسی
نخستین نمایندهای بود که در اعتراض به مذاکرات در نوبت خود به آقای ظریف
معترض شد و خطاب به وی چیزهایی را از حضرت آقا نقل کرد که دکتر ظریف دو بار
گفت دروغ است و بار سوم از جایش برخاست و در حالی که میگفت در جلسهای که
به آقا دروغ میبندند، نمینشینم، قصد خروج کرد که با اصرار همکاران
دوباره نشست. آقای کریمی هم با خواهش من و آقای نبویان ادامه نداد. افراد
مختلف سخن گفتند.»
عضو شورای مرکزی فراکسیون «رهروان ولایت» درباره روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی گفت: «عمده اعتراضهایی که در ادوار گذشته نیز مطرح شد، مربوط به ۶ فقیه و ۶ حقوقدان شورای نگهبان نیست و ساحت نظارت مرکزی به گونهای نیست که ما آنها را متهم کنیم، بلکه مربوط به نظارت شهرستانی و تحقیقات محلی است. به تعبیر دیگر در شهرستانها چون فرد مطرح است، گاهی اوقات تأیید صلاحیتها با مشکلاتی روبهرو میشود.» ایرج ندیمی در گفتوگو با «ایلنا» افزود:« در دوره پیش، گزارشی علیهبنده مرجوع شده بود که ادعا میکرد من قاچاقچی هستم. در واقع یکی از مسئولان وقت در فرمانداری از تشابه اسمی بنده با یک قاچاقچی سوءاستفاده کرده بود و با وجود آنکه میدانست سال ۷۹ نماینده مجلس بودم، پرونده فرد دیگری را به حساب من گذاشته بودند و مدعی شدند که به اتهام قاچاق زندانی هم شدهام که البته در نهایت آقای اژهای و سراج اعلام کردند، اینگونه نبودهاست. در موردی دیگر مطرح شدهبود، پروندهای در دادگاه رشت به جرم فراری دادن متهم دارم، حال آنکه من هیج پروندهای در هیچکدام از دادگاههای کشور ندارم که بعد استعلام شد و آقای حشمتی که در آن زمان رئیس کل دادگستری بود، اعلام کرد چنین چیزی صحت ندارد».
** شرق
واکنش سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس به شکایت آمریکا از سپاه
خانه ملت: محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس، درباره
شکایت آمریکا از سپاه پاسداران به دادگاه لاهه، گفت: روال رسیدگی به شکایات
در مجامع بینالمللی به این ترتیب است که یک نهاد - اگر ادعایی داشته
باشد- علیه دولتی یا سازمانهای مرتبط با آن دولت، در آن مرجع بینالمللی
طرح دعوی میکند و به موضوع رسیدگی میشود. اسفنانی با بیان اینکه شکایت
آمریکا از سپاه پاسداران در دادگاه لاهه مجرایی ندارد و امکانپذیر نیست،
افزود: اگر آمریکا ادعایی دارد، باید علیه دولت جمهوری اسلامی ایران طرح
دعوی انجام گیرد. سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس همچنین گفت: با توجه
به اینکه اصلا نحوه این شکایت موضوعیتی ندارد، در نتیجه به دنبال این شکایت
آنها نمیتوانند، تحریمهای جدیدی را وضع کنند.
ایلنا: مسعود پزشکیان درباره ابهامات موجود در فرایند بررسی صلاحیتها گفت: اینکه بگوییم نباید بررسی صلاحیت کاندیداها انجام بشود، یک بحث است و اینکه بگوییم افرادی که مسئولیت بررسی صلاحیتها را برعهده دارند، بهدرستی این کار را انجام نمیدهند، بحثی دیگر است. نماینده مردم تبریز افزود: بعضا شاهد بودیم، مسئول یا نهادی، یک کاندیدا را صددرصد تأیید میکند و مسئول یا نهاد دیگر همان کاندیدا را صددرصد رد میکند و این سؤال پیش میآید اگر فردی تا این حد مشکل داشته، چرا یک مرکز قضائی و امنیتی بیاطلاع بوده است. همینطور میبینیم درحالیکه مراکز امنیتی و اطلاعاتی هیچ پروندهای درباره یک کاندیدا ندارند، یک فرد حقیقی، مدعی میشود فلان مسئول دچار چنان مشکلی میشود. پزشکیان تصریح کرد: خیلیوقتها ممکن است، افرادی که این گزارشها را در اختیار مراجع چهارگانه یا شورای نگهبان میگذارند، نظرات شخصی خود را هم در آن دخیل کنند و شورای نگهبان باید مراقب باشند چنین اتفاقهایی نیفتد؛ چراکه بروز این اتفاقها گناه بزرگی است.
ایلنا: فیاض زاهد، با اشاره به حمله نیروهای خودسر در سخنرانیاش در روز ۱۳ آبان گفت: به دعوت شورای جوانان تدبیر و امید استان گیلان قرار بود در مراسم روز مبارزه با استکبار جهانی با موضوع «عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی» سخنرانی داشته باشم. او با بیان اینکه مراسم از سوی فرمانداری لاهیجان مجوز لازم را داشت، گفت: روز چهارشنبه پس از آغاز مراسم و قرائت قرآن و پخش سرود ملی ایران، هنگامی که پشت تریبون رفتم فضا متشنج شد و حمله و شعار گروهی از نیروهای خودسر موجب برهمخوردن مراسم شد که به همین خاطر سالن را ترک کردم. زاهد با بیان اینکه پس از خروج از سالن، این افراد به او حمله کردند، گفت: با حمله این افراد، تعدادی از جوانان حاضر، حلقهای در محافظت از من تشکیل دادند، ولی آنها به وسیله نیروهای خودسر کتک خوردند که من نیز بینصیب نماندم. او با بیان اینکه حتی آسانسور به وسیله این افراد از کار افتاده بود، افزود: حتی بعد از خروج از سالن مراسم، این افراد با ماشین، مرا تعقیب میکردند که این مسئله باعث شد یکی از ماشینهای همراه بنده با دو ماشین دیگر تصادف کند. زاهد ادامه داد: این افراد مسیر اصلی لاهیجان به رشت را بسته بودند و میخواستند مانع خروج من از لاهیجان شوند که از طریق راههای فرعی توانستیم به رشت برسیم.
ایلنا: اعضای کمیته سیاسی مجمع زنان اصلاحطلب، به همراه برخی از اعضای شورای مرکزی این مجمع در دیدار با کمیته سیاسی مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بر سهم ٣٠درصدی زنان از کرسیهای مجلس تأکید کردند. در این دیدار، حسین مرعشی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: حزب کارگزاران سازندگی باید کمک کند احزاب در انتخابات آتی مجلس از تبعیض مثبت بهره ببرند و مجلس آینده باید به مطالبات زنان توجه بیشتری کند. همچنین در ادامه این دیدار، غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران گفت: به جای تأکید بر سهم ٣٠درصدی باید حضور زنان در عرصههای تصمیمگیری و تصمیمسازی را تسهیل کرد. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی همچنین در این دیدار با اشاره به اهمیت حضور نیمی از جامعه در عرصه تصمیمگیری گفت: زنان ٥٠ درصد از نیروی فعال جامعه هستند که متأسفانه امروزه از دور مدیریت و توانمندسازی خارج شدهاند و باید گفت خروج ٥٠ درصد افراد از چرخه سیاست، قطعا به توسعه جامعه آسیب میزند.