به گزارش خبرگزاری بسیج، عصر روز چهارشنبه چهاردهم آبان ماه، جلسهای با حضور جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران و معاونان و سرپرستان نواحی دادسرای تهران برگزار شد و موضوع «نظارت بر ضابطین و بازداشتگاهها» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دادستان تهران با بر شمردن ویژگیهای قانون آیین دادرسی کیفری جدید گفت: در این قانون، نظارت فعال و مستمر بر ضابطان مورد توجه قرار گرفته است؛ موضوع نظارت جایگاه ویژهای یافته و ضعف قانون سابق در این زمینه بر طرف شده است.
وی ضمن تأکید بر ضرورت آموزش ضابطان و تکلیف دادستان بر این امر که در ماده 30 قانون جدید به آن تصریح شده است، اعلام داشت: در شهر تهران هفت هزار ضابط عام و دو هزار ضابط خاص فعالیت میکنند که آموزش این تعداد ضابط، در بهبود ایفای وظایف آنها اثربخش بوده و برنامهریزی مستمر را میطلبد.
جعفری با اشاره به ضرورت اتخاذ سیاست متعادل در مقابل ضابطان افزود: سیاست مقابله مستمر یا تعامل یک طرفه پاسخگو نیست؛ زیرا سیاست تقابل، تحلیل انرژی طرفین را در پی دارد و اعمال سیاست تعامل یک طرفه، موجب اخلال در ایفای وظایف دادستانی خواهد شد.
وی در ادامه، مناسبتترین شیوه اعمال نظارت فعال بر ضابطان را، استفاده از ظرفیتهای قانونی دانست؛ به نحوی که ضمن حفظ اقتدار پلیس، موجبات تسهیل وظایف دادستان را فراهم آورد.
دادستان تهران همچنین با اشاره به تکلیف سرپرستان نواحی دادسرا پیرامون نظارت بر ضابطان، در ایفای این نقش، بازدید سرپرستان نواحی از کلانتریها و برگزاری جلسات مشترک با فرماندهان انتظامی هر ناحیه را ضروری دانست و با اشاره به ظرفیتهای قابل توجه قانون آیین دادرسی کیفری جدید در امر نظارت بر ضابطان، گفت: از سرپرستان نواحی دادسرا انتظار میرود بازدید از حوزههای انتظامی و بازداشتگاهها و همچنین آموزش ضابطان را در اولویت قرار دهند و با لحاظ کاهش آمار پروندههای موجود در کلانتریها، بر دستورات صادره از سوی قضات خطاب به کلانتریها نظارت نمایند.
در ادامه جلسه شورای معاونین دادسرای عمومی و انقلاب تهران، امیر قطبی معاون دادستانی در امر نظارت بر ضابطان و بازداشتگاهها، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آماری پروندههای موجود در کلانتریهای تهران، از سرپرستان دادسرا خواست در برخورد با ضابطان صرفاً به معضلات موجود و تذکر اکتفا نکنند و ضمن توجه به جوانب مثبت عملکرد ضابطان، رویکرد تشویق را نیز اعمال نمایند.
وی همچنین از معاونان دادستان تهران خواست در اجرای گشتهای شبانه، بازدید از کلانتریها، بازداشتگاهها و تحت نظرگاهها را نیز در برنامه قرار داده و گزارشهای مربوط به گشتهای شبانه را با جزییات دقیقتری تهیه و ارائه نمایند تا امکان پیگیری موارد اعلامی فراهم باشد.