وی به ارائه آماری در زمینه مقابله با گروههای پخش کننده مواد مخدر پرداخت و گفت: ما هزار و 200 باند مواد مخدر را متلاشی کردهایم بیش از 350 هزار قاچاقچی شناسایی شدهاند که در این راستا ما 4 هزار شهید و 12 هزار مجروح برای مبارزه با مواد مخدر تقدیم انقلاب کردهایم.
معاون امنیتی وزارت کشور افزود: ما در کشورمان حدود 500 هزار مهاجر غیرقانونی و یک میلیون 500 هزار مهاجر مجاز داریم، 400 هزار دانشآموز از همین مهاجران حدود 1000 مدرسه دو شیفته را به خود اختصاص دادهاند. بیش از 360 هزار فرصت شغلی را اتباع مجاز در کشورمان اشغال کردند بنابراین باید به دنبال این باشیم که با وجود این همه مهاجر توانستهایم از فرصتهای بینالمللی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقابله با انتقال تروریستها در مرزهای کشور اظهار داشت: حدود 721 پایگاه مرزی را در این راستا مستقر کردهایم همچنین اقدامات الکترونیکی و اپتیکی و پوشش هوایی را نیز برقرار کردهایم.
وی اظهار داشت: در زمینه امضای همکاری با دیگر کشورها، با 36 کشور اسناد همکاری امنیتی امضا کردیم که 16 کشور در حد موافقتنامه، 22 کشور در حد یادداشت تفاهم و با 9 کشور در زمینه قراردادهای چند جانبه تفاهمهایی داشتهایم.
ذوالفقاری، با انتقاد از برخورد نامناسب کشورهای همسایه از توقف ترانزیتهای ایران گفت: اخیرا یکی از کشورهای همسایه ما حدود 3 تا 4 روز کامیونهای ما را در داخل نگاه داشته بودند که وقتی میخواستیم برای آنها محدودیتهای متقابل برای آنها ایجاد کنیم متاسفانه تدبیر و وحدت در کشورمان در این زمینه وجود نداشت.
وی ضرورت تسهیل در صدور ویزا را از دیگر اقدامات وزارت کشور در جهت جلوگیری از مهاجرتهای غیرقانونی عنوان کرد و گفت: به روایت آمار ستاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر حدود 90 درصد از کالاهای قاچاقی وارد بازار میشود و آن میزانی هم که وارد نمیشوند به شکل دیگری و پس طی مسیری مجددا وارد بازار میشوند این در حالی است که ما هزینههای زیادی را برای مقابله و برخورد با اینگونه اقدامات انجام میدهیم. اما نه تنها مثمر فایده نمیشود بلکه حقوق دولت هم در این زمینه نادیده گرفته میشود بنابراین باید فکر اساسی برای مقابله با این ورودهای غیرمجاز داشته باشیم.
وی گفت: طبق قوانین ایران اگر شناور غیرقانونی وارد آبهای ما شوند و مورد نداشته باشد پس از 48 ساعت آزاد میشود این قانون برای ما در سایر کشورها اجرا نمیشد که موفق شدیم این قانون را تغییر دهیم و علاوه بر 48 ساعت تشریفات لازم باید طی شود.
ذوالفقاری در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه ما از ظرفیتهای دیپلماسی خود برای پیگیری خواستههایمان به خوبی استفاده نمیکنیم، گفت: ما به تقویت برخی قوانین خود نیاز داریم، به طور مثال طبق قوانین ما اگر شناور غیرقانونی وارد آبهای ما شود و موردی نداشته باشد پس از 48 ساعت آزاد میشود، اما این قانون برای ما در سایر کشورها اجرا نمیشود که ما این قانون را تغییر دادیم و قید کردیم که باید علاوه بر 48 ساعت، تشریفات قانونی نیز طی شود. ما نیاز داریم با برخی از کشورها مقابله به مثل کنیم. همچنین ما باید از ظرفیت دیپلماسی خود برای حل مشکلات اتباع در سایر کشورها استفاده کنیم.
وی تصری کرد: ما باید به زبان مناسب اقدامات خود و هزینههایی که در مبارزه با قاچاق و تروریست میدهیم را بیان کنیم. شاید هنوز نتوانستهایم با زبان مناسب اقدامات خود را در این حوزه تشریح کنیم.