دادگاه بنگلادش در سال 2013 میلادی حکم اعدام این رهبران را صادر کرده بود و البته پس از مدتی رئیس جمهور این کشور نیز درخواست عفو آنها را رد کرد.
دولت بنگلادش پیش از این نیز چندین سیاستمدار از جمله رهبران برجسته حزب جماعت اسلامی این کشور را به اتهام نقش در جرایم جنگی در جنگ سال 1971 میلادی اعدام کرده است.
«بنگال» شرقی پس از جنگ پاکستان و هند در 16 دسامبر سال 1971 میلادی از پاکستان جدا شد و بنام جدید «بنگلادش» در نقشه جهان ثبت شد.
اکنون نزدیکی هند با این کشور نیز علاوه بر منافع اقتصادی هند به خاطر رقابت با پاکستان و نفوذ بیشتر در جنوب آسیا است.
نخست وزیر هند چندی پیش در گفتوگو با دانشجویان در «داکا» علاوه بر اتهام گسترش تروریسم به پاکستان اظهار داشت که این کشور در جدایی بنگلادش از پاکستان در سال 1971 میلادی نقش داشته است.