وی افزود: عادات غذایی ریشه در عوامل مختلفی از جمله شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بسیاری از عوامل دیگر دارد که نسل به نسل منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: تغییر شیوه زندگی در کشور ما و بسیاری از کشورهای جهان در دهههای اخیر وضع سلامت مردم را دستخوش دگرگونی کرده است به طوری که تغییر سنتهای گذشته و شیوههای جدید زندگی منجر به تغییر در الگوهای غذایی از جمله مصرف زیاد فست فودها و غذاهای غیرخانگی، دریافت چربیها و کاهش مصرف سبزی و میوه شده که این امر موجب افزایش شیوع بیماریهای غیرواگیر نظیر چاقی، بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان و دیابت شده است.
تشکری افزود: در غذاهای سنتی از مواد غذایی سالم و تازه استفاده میشود و حرارت پخت قابل کنترل است بنابراین ویتامینهای آن کمتر از دست میرود در صورتی که در غذاهای آماده معمولا از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده نمیشود و در مراحل تهیه غذاهای آماده و فریز شده و کنسروی حرارت قابل کنترل نیست و به دلیل حرارت بالا ویتامینهای موجود در آن از بین میرود.
وی گفت: در غذاهای سنتی مقدار روغنی که برای پخت غذا استفاده میشود، قابل کنترل است که معمولا از روغنهای کنجد و مایع استفاده میشود و از آنجا که درجه حرارت را هنگام پخت غذا میتوان کنترل کرد، روغن سالمتر باقی میماند.
وی ادامه داد: در غذاهای آماده معمولا از روغنهایی که اسید چرب اشباع زیاد دارند، چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشود که حرارت زیاد باعث سوختن روغن و ایجاد ترکیباتی در آن میشود که میتواند سرطانزا باشد و چربی موجود در این غذاها در طولانی مدت سبب انسداد عروق و چاقی میشود.
انتهای پیام/