این شاهگوش های خودنما در سرزمینی به این برهه از بی هویتی رسیده اند که پایه هایش بر وصال پایداری نقش بسته و سیمای اصیل مردمانش در دوران طاغوت زده نیز بر پایه حجاب، حیا و پاکی می چرخید و حال که در دنیای شبه مدرنی که عروسک های شیطانی غرب در لباسی به ظاهر هنرپیشه گی به دنبال سرقت اصالت برآمده اند، ما نباید به سودای رسیدن به آن بی هنران، هنر پاکدامنی خود را از یاد ببریم و در سفره شیطان هم پیاله شویم.
البته هستند هنرمندان پاکدامن و نجیبی از دیار ایران زمین که همچنان در هر شرایطی دامن پاک خود را حفظ کرده و حتی در شرایطی که شاید بازار دلربایی موجب پذیرشگری نقش های سینمایی می شود، آن ها اصالت خود را به دنیای بازیچه بازیگری نفروختند و همچنان خود هستند و خود ماندند.
دیری است که به بهانه سریال های تاریخی از رسانه ملی و حال شبکه نمایش خانگی شاهد عریان شدن چهره ها و نماهایی به دور از شان ایران و ایرانی هستیم و انگار سازندگان و سرمایه گذاران اثر فراموش کرده اند که اگر چه نقاشان این صحنه و نقش گرایان آن در برهه ای تاریخی از افسارگسیختگی حجاب در نزد شاهان به سر می برند، اما فارغ از نقشی که به عهده دارند، هنرمندی از دیار ایران اسلامی هستند و مخاطبانی راستین از همین دیار دارند و نباید به بهانه همذات پنداری به سیمایی غریب با اصالت وجودی اسلامی و ایرانی ما چنگ گمراهی بیفکنند.
از جمله سریال هایی که مورد نقد اهالی دغدغه مند ایران و افراد متدین قرار گرفته است، سریال «شهرزاد» بوده که در شبکه نمایش خانگی ارائه می شود. جدا از میزان مخاطبان و نحوه پردازش روایت و اندازه مطابقت داستان از بُعد تاریخی که نیاز به نقد و نظری مجزا و مفصل دارد، متاسفانه شاهد انواع روابط و چهره پردازی هایی خلاف شئونات در این سریال هستیم. مساله چنان احوال غریبی یافت که حتی موجب پرسش از مسئولان ارشاد مبنی بر حد و اندازه رعایت هنجارها در آثاری این چنینی شد و البته مطابق انتظار، پاسخی مناسب نیافت و از سویی کار به نظرخواهی از مراجع عالی قدر تقلید و انتشار استفتاء رسید. این مساله در برابر واکنش های سازندگان اثر و به خصوص تهیه کننده «شهرزاد» قرار گرفت که در واکنش به انتشار استفتاء مراجع عظام تقلید در گفتگویی عنوان کرد: «من تاکید می کنم سخت ترین ممیزیها حتی سخت تر از ممیزیهای سینما در مورد مجموعه «شهرزاد» اعمال شده و خط قرمز را به هیچ عنوان رد نکرده است... کارشناسان مذهبی و ارشاد که «شهرزاد» را دیده اند همه بر این اصل صحه گذاشته اند که این کار هیچ خط قرمزی را رد نکرده است.» در این جا این سوال مطرح می شود که چگونه در«شهرزاد» زمانی که ابتدایی ترین مسائل حجاب بانوان نه تنها رعایت نشده بلکه به جهت خلاف آن نیز تمرکز یافته است از خطوط قرمز عبور نکرده ایم و این چه ممیزی است که در تقابل آشکار با نگاه صریح آیات قرآن کریم قرار دارد. آیاتی که با صراحت بر پوشیدگی زنان در مقابل نامحرمان تاکید دارد و عدم پیشگیری و پایبندی به آن را منتهی به مسیری شیطانی می خواند.
با همه این تفاسیر متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فتوای مراجع عظام تقلید تمکین نکرد و به قسمت های دیگر این سریال مجوز داد و عوامل شهرزاد٬ بدون مجوز شورای فرهنگ عمومی کشور، روز 22 دی ماه(امروز) را به نام روز شهرزاد و روز حمایت از شبکه نمایش خانگی در فضای مجازی تحت عنوان کمپین انتخاب کرده اند!
امید است در تولید و نظارت آثار تصویری اعم از سینمایی و تلویزیونی و به خصوص در فضای خانوادگی که مخاطبان اصلی آن هستند اهتمام ویژه و واقعی صورت گیرد تا خدای ناکرده از طریق هنری که باید متعالی باشد، موجبات انحراف بینندگان را فراهم نسازیم.