خبرهای داغ:
دانشنامه/

آشنایی با ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا

سران آمریکا که سالهاست تلاش می کنند هژمونی خود را بویژه در منطقه راهبردی گسترش دهند، به بهانی حمایت برخی کشورهای وابسته و متحد خود در خاورمیانه و خلیج فارس، به استقرار پایگاه پنجم نیروی دریایی در بحرین اقدام کرده است.
کد خبر: ۸۶۲۰۴۸۶
|
۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، کاخ سفید مدعی است که هدف از استقرار ناوگان پنجم نيروي دريايي آمريکا حفظ و حراست از منافع این کشور در خليج فارس، درياي عمان، درياي سرخ، خليج عدن و بخشي از درياي سرخ عنوان است.

تا پيش از لشکرکشی صدام دیکتاتور سابق عراق به کويت و به خطر افتادن منافع آمريکا در خاورميانه هيچ کس نامي از بحرين و ايفاي نقش آن در منطقه به میان نیاورده بود ولی بعد از این حمله، این کشور کوچک يکباره مورد توجه آمريکايي‌ها قرار گرفت تا از اين کشور به عنوان پايگاهي براي پشتيباني جنگنده‌هاي آمريکايي استفاده شود.

بحرين و آمريکا در سال 1971 توافقنامه نظامي مشترکي را امضا کردند که براساس آن زميني به مساحت 40 کيلومتر مربع در اختيار آمريکايي‌ها قرار گرفت.

در ژوئيه 1973 توافقنامه اخير دوباره در دستور کار دو کشور آمريکا و بحرين قرار گرفت و در 30 ژوئن 1977 به توافقنامه ديگري تغيير کرد. براساس توافقنامه جديد، نيروي دريايي آمريکا از تسهيلات گسترده‌اي در بندر سلمان بحرين برخوردار مي‌شد.

همچنين از سال 1993 نيز فرماندهي منطقه‌اي نيروي دريايي آمريکا در بحرين مستقر شد و ژوئيه 1995 هم بحرين ميزبان ناوگان پنجم دريايي آمريکا شد. امضاي توافقنامه همکاري دفاعي واشنگتن براساس توافقنامه همکاري دفاعي که با بحرين به امضا رسانده بود، از امکانات و تسهيلات بسياري در فرودگاه‌ها و بنادر بحرين برخوردار شد.


آشنایی با ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا

ارائه اين تسهيلات به آمريکايي‌ها پس از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 میلادی، بويژه در فرودگاه المحرق، بندر سلمان، پايگاه هوايي شيخ عيسي و پايگاه نظامي الجفير در نزديکي منامه افزايش يافت. ناوگان پنجم دريايي آمريکا هم اکنون در پايگاه نظامي الجفير مستقر است.

با اين که دولت بحرين استفاده از اين پايگاه براي انجام هر اقدامي عليه ايران را ممنوع کرده، اما جمهوري اسلامي ايران اعلام نموده، در صورت تجاوز به ايران ناوگان پنجم يکي از 37 هدفي است که به شدت مورد حمله قرار خواهد گرفت.
آشنایی با ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا

نيروي دريايي آمريکا داراي 7 ناوگان فعال است که شامل ناوگان دوم ،سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم به اضافه ناوگان "رزرو" نيروي دريايي و 6 ناوگان غير فعال است که ناوگان يکم،‌ هشتم، دهم، دوازدهم، ناوگان سفيد بزرگ و به اضافه ناوگان آسيايي را دربرمي‌گيرد.

شکل گيري ناوگان پنجم بعد از پايان جنگ و شکست فضاحت بار صدام بحرين موقعيت استراتژيکي مي‌يابد و در دوره رياست جمهوري "بيل کلينتون" در سال 1995 اسلکه اصلي نيروي دريايي بحرين با تغيير کاربري گسترده و هجوم مهندسان آمريکايي به سرعت تجهيز، بازسازي و قدرتمند مي‌شود و ناوگان پنجم نيروي دريايي آمريکا در غرب منامه پايتخت بحرين افتتاح مي‌گردد.


 اسکله ناوگان پنجم

اين اسکله در بخش غربي شهر منامه پايتخت بحرين قرار دارد و به طور معمول پذيراي 2 الي 4 ناوشکن در آن واحد است و حدود 10 ناوچه نيز در آن پهلو مي‌گيرند. تعدادي شناور تندرو هم در آن حضور دارند. در جوار آن نيز يک فرودگاه نظامي براي فرود هلي کوپترها و هواپيماهاي نيروي دريايي امريکا وجود دارد.


آشنایی با ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا

ناوشکن‌هاي موجود در آن از نظر ظاهري به ناوشکن جماران ايران شباهت نسبي دارند، ولي سامانه‌هاي موشکي- پدافندي- وجنگ الکترونيک آنها پيشرفته‌تر است. بيشتر ناوها به گشتزني در محدوده آب‌هاي بين المللي خليج فارس و غير سرزميني ايران مي‌پردازند و بقيه به صورت رزرو در اسکله پنجم بحرين مي‌مانند.

وظايف ناوگان پنجم

به ادعای واشنگتن، اين ناوگان وظيفه حفظ و حراست از منافع امريکا در خليج فارس- درياي عمان - درياي سرخ - خليج عدن و بخشي از درياي سرخ را بر عهده دارد. بخش سي تي اف 158 ناوگان پنجم به عمليات در بخش شمالي خليج فارس مي‌پردازد. ناوگان پنجم دريايي امريکا دست کم يک ناوهواپيمابر را به‌ طور دايمي در خليج فارس و يک گروه شامل ناوها و زيردريايي‌هاي امريکايي را در بيرون از خليج فارس مديريت مي‌کند.

ماموريت‌هاي مختلفي براي اين پايگاه تعريف شده و همانطور که گفته شد، حفاظت از منافع آمريکا در خليج فارس مهمترين اين وظايف است.

پرسنل ناوگان پنجم

ناوگان پنجم مانند بسياري از پايگاه هاي نيروي دريايي آمريکا شامل: ملوانان- تفنگداران – خلبانان - ستاد فرماندهي – موتوريست‌ها – و کارمندان بخش‌هاي مختلف است و فرماندهي آن در حال حاضر بر عهده دريادار "كوين كاسگريف" است.

با اين که دولت بحرين استفاده از اين پايگاه براي انجام هر اقدامي عليه ايران را ممنوع کرده، اما جمهوري اسلامي ايران اعلام نموده، در صورت تجاوز به ايران ناوگان پنجم يکي از 37 هدفي است که به شدت مورد حمله قرار خواهد گرفت.

ارائه اين تسهيلات به آمريکايي‌ها پس از حوادث 11 سپتامبر بويژه در فرودگاه المحرق، بندر سلمان، پايگاه هوايي شيخ عيسي و پايگاه نظامي الجفير در نزديکي منامه افزايش يافت
توسعه پايگاه دريايي ناوگان پنجم

نیروی دریایی آمریکا در اردیبهشت سال گذشته،اجراي طرح توسعه پايگاه ناوگان پنجم دريايي آمريکا در بندر سلمان واقع در شرق منامه پايتخت بحرين را آغاز کرد. هزينه اين طرح توسعه 580 ميليون دلار اعلام شد که از طرف نيروي دريايي آمريکا هزينه و در زميني به مساحت 28 هکتار و در چهار مرحله اجرا مي‌شود و قرار است، اجراي آن تا سال 2015 بطول بيانجامد که به معني دو برابر شدن مساحت پايگاه نيروي دريايي آمريکا در بحرين است.

اين طرح توسعه شامل ساخت و راه اندازي بخش‌هاي زيرساختي، مرکز عمليات، بندر و اسکله، منازل مسکوني، ساختمان هاي اداري و پل است. مقامات آمريکايي قصد دارند با اجراي اين طرح توسعه، توانمندي هاي نظامي ناوگان پنجم دريايي خود را افزايش دهند،‌ اما تحولات اخير بحرين همه چيز را در اين کشور در پرده ابهام فرو برده است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار