به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد: یوسف نقیایی، در نشستی خبری با بیان اینکه در جامعه ما متاسفانه تعادل تغذیه به هم خورده و غذاهای مضر جای غذاهای سالم را گرفتهاند، اظهار داشت: هرم غذایی استاندارد میزان مصرف موادغذایی را مشخص کرده در حالی که هرم غذایی استان یزد مغایر با این هرم است.
وی عنوان کرد: بر اساس هرم
غذایی استاندارد، نان و غلات باید در اولویت باشند و سپس و میوه و سبزی، شیر و
گوشتها در مرحله بعدی و قندها و چربیها در راس هرم باید کممصرفترین مواد غذایی
باشند.
نقیایی خاطر نشان کرد: متاسفانه
این هرم در استان یزد با استانداردها فاصله دارد به نحوی که مصرف نان و غلات بیشتر
از حد استاندارد است، مصرف میوه و سبزی از میزان استاندارد کمتر است و شیر و
لبنیات نیز در دسته گروههای غذایی قرار دارند که کمتر و تقریبا نصف استاندارد
مشخص شده استفاده میشوند.
مسئول تغذیه مرکز بهداشت یزد در
مورد میزان مصرف گوشتها نیز بیان کرد: هرم گوشت به ظاهر استاندارد است اما واقعیت
این است که قالب گوشت مصرفی در استان یزد، گوشت قرمز است و آبزیان هنوز جایگاه خود
را در سبد تغذیه مردم یزد پیدا نکردهاند.
وی، میزان قند و چربی مصرفی در
استان یزد را نیز بیش از حد استاندارد دانست و افزود: باید در زمینه تغذیه در
استان یزد به استانداردها برسیم و این امر به جز فعالیت بسیجگونه محقق نخواهد شد
و امیدواریم رسانهها در این زمینه همکاری نزدیکی داشته باشند.
نقیایی با بیان اینکه برخی
مباحث تغذیهای برای مردم سرگردانی به دنبال دارد، عنوان کرد: نظرات افراد،
کارشناسان و پزشکان درباره مباحث تغذیهای متعدد و گاه متفاوت است ضمن اینکه گاه
حذف یک ماده غذایی نظیر نمک، ممکن است منجر به کمبود ید در بدن افراد شود بنابراین
لازم است تغذیه با نگاه علمی و با توجه به ویژگیهای هر فرد مورد توجه قرار گیرد.