خبرهای داغ:
معاون فرهنگی قوه قضائیه:

مجلس خبرگان باید محل اجماع بزرگان نظام باشد

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تأکید بر لزوم حضور بزرگان نظام در مجلس خبرگان گفت: اعضای مجلس خبرگان رهبری باید خودی باشند یعنی اصل نظام و ولایت فقیه را قبول داشته باشند.
کد خبر: ۸۶۲۱۵۶۰
|
۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین «هادی صادقی» معاون فرهنگی قوه قضائیه در همایش امام خمینی و خبرگان رهبری گفت: مجلسی که قرار است رهبر جامعه یعنی عالی‌ترین شخص نظام را انتخاب کند باید یک مجلس بسیار سنگین و عالی‌رتبه باشد.

وی افزود: هر اندازه وزانت این مجلس بیشتر باشد، پشتوانه محکم‌تری برای اصل نظام ایجاد می‌کند بنابراین باید این مجلس را به محل اجماع بزرگان درون نظام تبدیل کنیم.

معاون فرهنگی قوه قضائیه تاکید کرد: اعضای مجلس خبرگان رهبری باید خودی باشند یعنی اصل نظام و مسئله ولایت فقیه را قبول داشته باشند.

صادقی در پاسخ به این سؤال که وظایف خبرگان رهبری را چه می‌دانید و نظرتان درباره نظارت بر رهبری چیست اظهار داشت: در قانون اساسی تصریح نشده که خبرگان وظیفه نظارت دارد اما عزل و نصب رهبر جزو وظایف مجلس خبرگان آورده شده است که لازمه آن داشتن نوعی نظارت است.

وی با بیان اینکه این نظارت مجلس خبرگان بر رهبر، نوعی نظارت کلان است گفت: نظارتهای جزئی و ریز به ریز و نظارت استصوابی به لحاظ مبنایی و نظری درست نیست چون مقام عالی حاکم بر کشور، ولی فقیه است پس اینگونه نظارت را بخواهیم بالاتر از رهبری ببریم به لحاظ رهبری خود را برتر از ولی فقیه نشانده ایم و چنین چیزی ممکن نیست.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به مشاهده نوعی تناقض در وظیفه نظارتی مجلس و شان رهبری خاطرنشان کرد: از طرفی قائل به نظارت خبرگان هستیم و از طرف دیگر شئون رهبری را بالاتر می‌بینیم، لذا نظارت بر رهبری نظارت بر بقاء شرایط رهبری است نه اینکه تک تک مسائل را از او سئوال کنند بر این اساس باید گفت که دایره نظارت را نباید به سمت حذف برد.

وی ادامه داد: نظارت حتما به لحاظ قانونی وجود دارد ولی نظارت بر رهبری منحصر به این نیست بلکه نظارت عمومی، نظارت از باب امر به معروف و نهی از منکر، نظارت بر اموال، نظارتهای قانونی و قضائی وجود دارد.

حجت‌الاسلام صادقی با بیان اینکه نمایندگان خبرگان باید علاوه بر التزام، اعتقاد به قوانین کشور داشته باشند گفت: در مجلس شورای اسلامی صرف التزام به قوانین کافی است به همین دلیل اقلیت‌های دینی نیز حضور دارند اما در مجلس خبرگان رهبری نمایندگان باید معتقد به قوانین جمهوری اسلامی باشند.

صادقی با ابراز خوشحالی از فراوانی افراد ثبت‌نام‌کننده در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: حضرت امام درباره مجلس خبرگان رهبری فرموده بود هرکس خود را ذی‌صلاح می‌داند به میدان بیاید بنابراین باید خوشحال باشیم که افراد زیادی به فرمان امام عمل کردند.

وی ادامه داد: ناراحتی برخی از مسئولان از فراوانی داوطلبان مربوط به داوطلبان بی‌صلاحیت است وگرنه افراد دارای صلاحیت به دستور امام باید وارد صحنه شوند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در ارتباط با مسئله احراز اجتهاد گفت: اگر مجلس خبرگان رهبری سازوکارهای عملی شفاف که مورد وفاق اهل فن باشند نداشته باشد دچار بی‌نظمی می‌شود که نمونه‌اش را در مسئله احراز اجتهاد دیدیم زیرا این امر را در هر دوره با یک شیوه متفاوت انجام دادند.

وی اضافه کرد: در برخی دوره‌ها آزمون اجتهاد در حد احراز توانایی در استنباط یک مسئله بود اما اکنون فرد در تمام فقه باید این توانایی را داشته باشد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار