در اجرای بند م ماده ۲۸ قانون الحاق تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، معادل ۵۰۰۰ میلیارد ریال از محل منابع ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و از محل منابع ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور به جمعیت هلال احمر، اختصاص می یابد.
بر همین اساس، ۴۰ درصد از این بودجه ۵۰۰۰ میلیارد ریالی برای خرید و تامین بالگرد و تجهیزات امداد هوایی و باقی مانده به نسبت ۴۰ درصد هزینه ای و ۶۰ درصد تملک دارایی های سرمایه ای، برای نوسازی، بازسازی، خرید و احداث پایگاه های امداد و نجات و انبارهای اضطراری، ساختمان های ستادی و اجرایی، خودروهای امداد و نجات و سایر ماموریت ها و تکالیف مندرج در قانون اساسنامه جمعیت هلال احمر و اصلاحات بعدی آن به منظور پیشگیری و آمادگی و مقابله با حوادث، سوانح و بحران ها، در اختیار جمعیت هلال احمر قرار می گیرد تا مطابق اساسنامه مصرف گردد.
این در حالی است که هنوز ریالی از بودجه ۷۰۰۰ میلیارد ریالی سازمان امداد و نجات در سال ۹۴، محقق نشده است و ماموریت های امدادی هلال احمر با دست خالی انجام می شود.
مهندس علی اصغر احمدی دبیرکل جمعیت هلال احمر، اولویت نخست جمعیت هلال احمر را انجام ماموریت های امداد و نجات عنوان کرده است.
چند روز قبل دکتر ناصر چرخساز رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، از محقق نشدن بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی سال ۹۴ سازمان متبوعش بعد از گذشت ۱۰ ماه از سال خبر داده و گفته بود که هنوز ریالی از این بودجه هر چند اندک هم پرداخت نشده و ما نگران خالی شدن انبارهای اقلام امدادی هستیم.
وی با اعلام اینکه برای اولین بار از ذخایر انبارهای امدادی در ماموریت های تیم های امداد و نجات استفاده کرده ایم، افزود: لازم است که انبارهای هلال احمر پر شود تا بتوانیم در مواقع ضروری، از اقلام امدادی استفاده کنیم.
چرخساز با اشاره به ناچیز بودن بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی سازمان امداد و نجات، گفت: برای تامین اقلام ۲۲ گانه انبارهای امداد و نجات می بایست بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شود.
دکتر سیدامیر محسن ضیایی رئیس جمعیت هلال احمر، با بیان اینکه اعتبارات امداد و نجات کشور کم است، گفت: توجه داشته باشیم که حوادث سالی یکبار در ایران رخ نمیدهد بلکه گاهی هر روز ما شاهد بروز یک حادثه در کشور هستیم و این موضوع میطلبد که اعتبارات بیشتری به امداد و نجات تخصیص داده شود.