به گزارش خبرگزاری بسیج، شب گذشته همایش ایثار و رسانه به منظور تقدیر از مدیران ایثارگر حوزه رسانه، بههمت سازمان فضای مجازی سراج و سازمان بسیج شهرداری تهران در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در این همایش از تعدادی از مدیران رسانهای ایثارگر از جمله حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان، سیدمرتضی نبوی مدیرمسئول روزنامه رسالت، مجید قلیزاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم، عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان و سیدحسن حسینی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در سوریه تقدیر شد.
در این همایش همچنین محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران، حمیدرضا مقدمفر مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه پاسداران، محسن پیرهادی عضو شورای شهر تهران، آیتالله قرهی و سعدالله زارعی حضور داشتند.
در این همایش همچنین از آقایان محمدسرافراز رزمنده دفاع مقدس و برادر 2 شهید و رئیس رسانه ملی، معلی عضو شورای سردبیری کیهان، بیژن نوباوه خبرنگار اسبق صدا و سیما، رضا داوری مدیر عامل پایگاه اطلاع رسانی مشرق، جانباز علیرضا زاکانی مدیر مسئول پنجره، جانباز سربخش مدیر مسئول سینما رسانه، مصطفی آجورلو صاحب امتیاز و مدیر مسئول هفته نامه مثلث، بهزاد و گلعلی بابایی نویسندگان دفاع مقدس و پرویز سروری مدیر مسئول پایگاه اطلاع رسانی جهان نیوز به عنوان روزنامهنگاران ایثارگر یاد شد.
رسانهای که شجاعت ندارد، وجود خارجی ندارد
در این همایش عزتالله ضرغامی طی سخنانی با اشاره به خاطرهای از مرحوم علیاکبر پرورش اظهار داشت: استاد پرورش در یکی از بحثهای عقیدتی خود که بنده در آن حضور داشتم، تعبیر زیبایی از آیه شریفه «نِعْمَ الْعَبْدُ ۖ إِنَّهُ أَوَّابٌ» بهکار برد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: استاد پرورش این آیه را در اوایل انقلاب اسلامی به شکل زیبایی تعبیر کردند؛ در آن ایام فضای کشور به لحاظ عقیدتی در شرایط خاصی قرار داشت. هژمونی فکری از سوی مارکسیستها در دانشگاهها تبلیغ میشد اما استاد پرورش در فضایی به خوبی قرآن را تفسیر کرد و اسلام را بهگونهای معرفی میکردند که اگر کسی ذرهای میخواست خود را طرفدار یک سرمایهدار موّجه نشان دهد، اصلا نمی توانست.
وی ادامه داد: رسانه باید به جامعه خوراک فکری ارائه دهد و رسانهای که به جامعه خوراک ندهد و حرفی برای گفتن نداشته باشد، ارزشی ندارد و لازمه این کار شجاعت است؛ یعنی رسانهای که شجاعت نداشته باشد در حقیقت وجود خارجی ندارد.
ضرغامی اظهار داشت: نوآوری و خلاقیت در عرصه رسانه و بیان حق مساوی با خطرات است و افرادی که در این عرصه اثربخش وارد میشوند، انسانهای شجاعی هستند. در حقیقت افرادی که در این عرصه آن هم در مقطع فعلی فعالیت میکنند، شجاعت و جرأت دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در ایام فتنه به برخی افراد گفتیم بیایید و یک جمله بگویید؛ چرا که جملات شما بسیار اثرگذار خواهد بود و میتواند از درگیریها کم کند اما آنها در پاسخ گفتند صبر کنید بعضی چیزها روشن شود! در فضای روشن همه پهلوان هستند و در فضای غبارآلود است که باید حرف زد.
وی ادامه داد: افراد انقلابی عرصه رسانه همچون آقایان شریعتمداری و نبوی لحظهای از پای ننشسته و به صراط خود ثابت ماندهاند و امیدواریم خداوند همت، قدرت و جسارت از فضای انقلابی نگیرد.
ضرغامی تصریح کرد: امروز رسانههای مجازی ایجاد شدهاند که باید آنها را مدیریت و از این فناوری بهترین استفاده را ببریم؛ چرا که جوانان ما باید در این فضا تغذیه شوند. هماکنون میتوانیم بسیاری از معارف بهحق خود را با بیان کوتاه و در مدلهای اثربخش امروزی تولید و در فضای مجازی منتشر کنیم.
بیتفاوتی در رسانه یعنی نفاق
در ادامه این همایش همچنین، حسین شریعتمداری طی سخنانی در خصوص رسالتهای اصلی رسانه اظهار داشت: ما رسانه بیتفاوت نداریم و بیتفاوتی در رسانه یعنی نفاق.
وی افزود: در بسیاری از دانشکدههای ما تدریس بهگونهای است که روزنامهنگار را بیطرف اعلام میکند؛ این درحالی است که روزنامهنگار بیطرف نیست و بیطرفی کار قاضی است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با تأکید بر اینکه شرایط کشور حساس است، گفت: مدتی پیش مقام معظم رهبری به نکتهای اشاره کردند و فرمودند افرادی که با انقلاب و ولایت فقیه بیعت میکنند، با رسول خدا بیعت کردند. این امتیاز بزرگی است که خدا به انسانهای این عصر عنایت کرده است.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: درست است که سختیهایی به نظام تحمیل میشود اما نباید ترسید و در کنار این سختیها گشایش نیز وجود دارد.
شریعتمداری در پایان اظهار داشت: یکی از برکات خداوند بر اهل رسانه این است که اجازه داده ما در این مسیر حرکت کنیم و حداقل در این اردوگاه باشیم؛ چون قرار نیست دیگر مالک برگردد.