خبرهای داغ:

کاهش 100 میلیارد دلاری ذخایرمالی سعودی

عربستان که با تجاوز به خاک یمن خود را در باتلاق یک جنگ فرسایشی با هزینه بالغ بر 5 میلیارد دلار تاکنون فرو برده است، اینک برای اولین بار در تاریخ پادشاهی سعودی به دنبال استقراض خارجی برای حل مشکل مالی است.
کد خبر: ۸۶۳۰۷۶۲
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از راشا تودی، عربستان قصد دارد برای جبران کسری بودجه بیش از 87 میلیارد دلاری خود در پی کاهش شدید قیمت نفت، برای اولین بار اقدام به استقراض از بازارهای بین المللی کند.

رژیم عربستان سعودی، بزرگترین تولید کننده نفت اوپک با کسری بودجه بی سابقه ای با کاهش 70 درصدی بهای نفت از نیمه سال 2014 میلادی روبرو است؛ بحرانی که این رژیم را ناچار به استقراض خارجی برای اولین بار در تاریخ پادشاهی سعودی کرده است.

بنا بر این گزارش، ناظران اقتصادی می گویند عربستان سعودی در مرحله اول، حدود 5 میلیارد دلار وام خارجی خواهد گرفت.

در نتیجه این بحران، ریاض همچنین تصمیم به تدابیر گسترده ای برای کاهش هزینه های عمومی گرفته است.

روزنامه رای الیوم روز گذشته با اشاره به اعلام تمایل عربستان برای همکاری با روسیه ودیگر کشورها برای بالا بردن قیمت نفت گمانه زنی کرد که این امر اقرار عربستان به اشتباه خود وآمادگی برای عقب نشینی از سیاست هایی بود که موجب زیان 500 میلیارد دلاری به امتهای عربی و اسلامی شده است.

سعودی ها دیروز با اعلام کاهش ذخایر مالی و نقدی خود که در چهار سال گذشته به کمترین سطح رسیده است، زنگ خطر بحران مالی را در این کشور نواختند.

به گزارش السفیر، ذخایر نقدی سعودی به حدود 600 میلیارد دلار رسیده و انتظار می رود تا پایان سال جاری میلادی 2016 تا 500 میلیارد دلار کاهش یابد.
این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد: به معنای دیگر ، در صورت ادامه کاهش قیمت نفت، ذخایر مالی پادشاهی سعودی در پنج سال آینده پایان می یابد و به صفر خواهد رسید.

صندوق بین المللی پول در ماه اکتوبر گذشته اعلام کرد که اگر روند کاهش قیمت نفت ادامه یابد، سعودی باید همه ذخایر مالی خود را در پنج سال آینده هزینه کند.

حمایت گسترده مالی و تسلیحاتی از تروریست های تکفیری در منطقه و جهان و تجاوز نظامی علیه یمن از مهمترین دلایل بحران مالی در رژیم سعودی اعلام شده است.
رژیم سعودی برای تامین کسری بودجه خود به ذخایر نقدی روی آورده و همچنین 30 میلیارد دلار اوراق قرضه و بهادار مالی در داخل منتشر کرده است.

مجله « فارین پالیسی» هم اخیرا نوشته است که هزینه های رو به افزایش سیاست های خارجی و جنگ علیه یمن در کنار کاهش قیمت نفت، سعودی ها را مجبور کرده ماهانه 12 تا 14 میلیارد دلار از صندوق ملی برداشت کنند و در سه سال خسارت های بزرگی به ذخایر مالی آن وارد می شود.

شرکت بررسی و امکان سنجی سرمایه گذاری در رژیم سعودی دیروز در گزارشی اعلام کرد که ذخایر نقدی این رژیم در پایان سال 2015 به 611 میلیارد دلار کاهش یافته و از سال 2011 تاکنون به کمترین سطح رسیده است.

ذخایر مالی رژیم سعودی در پایان سال 2014 میلادی ، 732 میلیارد دلار اعلام شده بود.

این شرکت پیش بینی کرده است که با ادامه روند کاهش قیمت نفت، ذخایر مالی رژیم سعودی در پایان سال کنونی 2016 به 500 میلیارد دلار برسد.

رژیم سعودی کسری 98 میلیارد دلاری در بودجه سال گذشته را تایید و اعلام کرده است که بودجه سال 2016 آن هم با کسری 87 میلیارد دلاری مواجه شود.

این در حالی است که شرکت بررسی سرمایه گذاری اعلام کرده است که انتظار می رود کسری بودجه رژیم سعودی در بودجه سال 2016 تا 107 میلیارد دلار برسد.

رژیم سعودی در ماه دسامبر گذشته مجبور شد تا اقدامات ریاضت اقتصادی را اتخاذ کند و حمایت های مالی از مواد اصلی از جمله سوخت، آب و برق را برای جبران مشکلات مالی خود را کاهش دهد.

شرکت بررسی سرمایه گذاری اعلام کرده است که انتظار می رود با بالارفتن قیمت ها ، نسبت تورم در رژیم سعودی در سال 2016 به حدود 4 درصد افزایش یابد.

تورم در رژیم سعودی در سال 2015، حدود 2/2 درصد اعلام شده بود.

صندوق بین المللی پول ماه گذشته میلادی اعلام کرد که انتظار می رود رشد تولید ناخالص ملی در رژیم سعودی در خلال سال جاری 2016 به یک و دو دهم درصد برسد که از سال 2009 تاکنون کمترین است.

رشد تولید ناخالص ملی در رژیم سعودی در سال 2015 حدود سه و چهار دهم درصد اعلام شده بود.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار