برنامهریزی بنیاد سعدی برای آموزش زبان فارسی در عراق
به گزارش خبرگزاری بسیج، غلامعلی حدادعادل در مراسم اختتامیه دوره دانشافزایی استادان زبان فارسی دانشگاه بغداد با بیان اینکه مردم ایران به مردم عراق به چشم مردم یک کشور خارجی نگاه نمیکنند، گفت: اگر مشکل زبان نباشد، شما نزدیکترین مردم به ایرانیها هستید و شیعیان ایران همیشه علاقمند بودند در کشور عراق باشند و حتی پس از مرگ در آنجا به خاک سپرده شوند.
وی با بیان اینکه امروز ایران و عراق در شرایطی قرار دارند که فرصت برای همکاری مشترک فراهم است، افزود: نامهای فامیل همچون نجفی، کربلایی، حائری و ... در مردم ایران وجود دارد که نشان میدهد ایران و عراق پیوند عمیق دارند و میتوانند بسیاری از گرههای منطقه را باز کنند.
رییس بنیاد سعدی ادامه داد: برای آموزش زبان فارسی در کشور عراق لازم است برنامه ویژه داشته باشیم؛ برای این منظور میتوان چهار مرحله در نظر گرفت که یکی حضور فارسیآموزان در دوره دانشافزایی در ایران باشد، دیگری حضور استادان زبان فارسی و دانشجویان فارسیآموز در دورههای دانش افزایی کوتاهمدت، مرحله دیگر فرستادن استادان زبان فارسی به عراق و سپس تربیت معلم زبان فارسی از خود کشور عراق است.
حدادعادل با اشاره به اماکن متبرکه در ایران و عراق و حضور زائران در هر دو کشور گفت: زبان فارسی میدان گستره زیادی در این دو کشور دارد و انواع مخاطب وجود دارند که لازم است بستههای آموزشی مناسب برای آنها آماده شود.
در این مراسم استادان زبان فارسی دانشگاه بغداد نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور دردوره دانشافزایی و کلاسهای آموزشی و بازدیدهایی که از نقاط دیدنی تهران و ایران داشتهاند، خواستار اعزام استاد ایرانی برای تدریس در دانشگاههای عراق و بهروز رسانی کتابها و منابع جدید زبان و ادبیات فارسی در کشورشان شدند.
همچنین فارسیآموزان از حضور همزمانشان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اظهار خوشبختی کرده و عنوان کردند، با بازدید از موزه دفاع مقدس بسیار تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
در پایان این جلسه، گواهینامه گذراندن دوره دانشافزایی به همراه هدایا و یادبود از سوی رییس بنیاد به استادان دانشگاه بغداد تقدیم شد.