رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور:
سُرخ کردن در دمای بالا مواد غذایی را سرطانزا میکند
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت: سرخ کردن مواد غذایی در دمای بالا موجب آزاد شدن عوامل خطرناکی در ترکیبات قندی و پروتئینی میشود و برای سلامتی بسیار مضر است.
به گزارش خبرگزاری بسیج، هدایت حسینی، به مردم توصیه کرد: هرگز از
خوردن تکههای سوخته غذا لذت نبرید زیرا معمولاً غذاهای سوخته به دلیل
موادی که در آنها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات
زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت: وقتی به مواد غذایی که
دارای ترکیبات قندی و پروتئینی هستند، دمای بسیار بالا داده میشود، منجر
به تغییرات مخاطره آمیزی در این مواد میشود؛ در واقع ترکیبات پروتئینی و
قندی در اثر واکنشهایی مانند واکنش های میلارد و یا پیرولیز در دمای بالا
مانند سرخ کردنهای بسیار شدید، عوامل خطرناکی مانند آکریل آمیدها و
ترکیسبات حلقوی ایجاد میکنند که میتواند سرطانزا باشد.
وی به تهدیگ غذا که ما ایرانیها به آن بسیار علاقهمند هستیم اشاره کرد و
گفت: دیده میشود هر چه تهدیگ غذا سرخ شده تر باشد برایمان لذیذتر است
درحالیکه تهدیگ میتواند سرطانزا باشد؛ البته نباید فراموش کرد که نان
برشته با سوخته متفاوت است و باید تکههای سوخته را جدا کرد.
حسینی، ادامه داد: به طور کلی توصیه میشود تا جایی که امکان دارد از
روشهای پخت کُند و آرام مانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن استفاده کرد
تا ترکیبات سمی در حین پخت و فرآوری در آن آزاد نشود.