: آشوب و اغتشاشی که در جریان فتنه 88 توسط فتنه گران کشور را در بر گرفت و خسارات و پیامدهایی که دامان انقلاب و نظام را گرفت هیچگاه از ذهن تاریخی ملت ایران پاک نخواهد شد چرا که اقدامات سران فتنه در جریان انتخابات سال 88 نمونه بارز اقدام علیه امنیت ملی بود.
خیانت و ظلمی که سران فتنه نسبت به این نظام مقدس در جریانات سال 88 روا داشتند، غیرقابل بخشش و جبران است. سران فتنه با آگاهی نسبت به سوء استفاده دشمنان نظام و انقلاب از این اتفاقات و با علم به اینکه غربی ها و دستگاه های اطلاعاتی و جاسوسی از آنها برای پیشبرد اهداف فتنه گرانه حمایت می کنند، دست به این اقدامات زدند.
در جریان این اتفاقات خون های بسیاری بر زمین ریخته شد و خسارات بسیاری از جمله بد بینی بین المللی نسبت به اوضاع داخلی ایران را به دنبال داشت اما همه این وقایع با هوشیاری و درایت رهبر معظم انقلاب به موقع مدیریت شد. ایشان با عطوفت و در نظر گرفتن مصالح نظام اسلامی با سران فتنه رفتار کردند.
در همین ارتباط با «محسن رفیقدوست»، فرمانده ارشد سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس پیرامون علت حصر سران فتنه و بررسی سرنوشت این افراد در صورت رفع حصر به گفتگو پرداخته ایم. این مصاحبه را پیش رو دارید.
*آقای رفیقدوست به اعتقاد شما علت اصلی حصر سران فتنه چیست؟
سران فتنه در سال 88 با برپایی فتنه و آشوب به بهانه تقلب در انتخابات در مقابل موج عظیم انقلاب و انتخاب ملتی که در انتخابات شرکت کرده بودند، ایستادند. در حقیقت این افراد با ادعای تقلب حضور 85 درصدی ملت ایران را در انتخابات زیر سوال بردند.
بعد هم که مصلحین و خیر اندیشان به آنها مراجعه کردند که شما اشتباه می کنید و تقلبی رخ نداده و حتی کسانی که در آن جریانات فتنه 88 همراهشان بودند به آنها عنوان کردند که قطعا در انتخابات تقلبی رخ نداده است؛ باز هم سران فتنه از موضع خود پایین نیامده و به حرف خود ادامه دادند و سبب ریخته شدن خون افراد زیادی در خیابان ها شدند.
در واقع سران فتنه برای جلوگیری از ادامه جرم در حصر خانگی قرار گرفتند چرا که اگر این اتفاق نمی افتاد باز هم به کار خود ادامه می دادند، چه بسا خون های بیشتری ریخته شده و به گردنشان می افتاد و جرم و گناهشان هم روز به روز سنگین تر می شد. پس مصلحت جامعه بر این بود که در حصر قرار گیرند. مسلما حصر خانگی در آن شرایط برای سران فتنه از برپایی دادگاه و محاکمه برای آنها به مراتب بهتر و بیشتر به نفع هم آنها و هم جامعه بود. به نظر بنده کار عاقلانه ای صورت گرفت.
به خاطر دارم یک مصلح واقعا خیر اندیش که همه قبولشان داشتند "مرحوم آقای عسگر اولادی" به ملاقات یکی از این آقایان سران فتنه رفت، وقتی برگشت گفت من متأسفم که هیچگونه و هیچ حرفی در این آقایان اثر نمی کند و مسلما بهترین کاری که الان انجام شده است همین بوده که آقایان در حصر خانگی باشند تا هم جامعه آرامش پیدا کند و هم خود آقایان حفظ شوند.
*به نظر شما در صورت رفع حصر و برپایی دادگاه، سران فتنه چه سرنوشتی خواهند داشت؟
من قاضی نیستم ولی معتقدم اگر سران فتنه واقعا از ملت و نظام به سبب خساراتی که وارد کرده اند، عذر خواهی کنند حصرشان برداشته می شود. این آقایان کار دیگری نمی توانند، انجام دهند. اینها به ملت ظلم روا داشتند و چنانچه از ظلم خود عذر خواهی کرده و اشتباه خود را بپذیرند و نسبت به حرکات و آشوبی که به پا کردند نادم باشند حصر آنها برداشته می شود و نیازی هم به دادگاه ندارند.
جامعه اسلامی آنقدر رافت دارد که در همین حد از آنها قبول کند و حصر آنها را بردارد.
*به لحاظ حقوقی جرم سران فتنه چیست؟
کمترین جرم حقوقی سران فتنه اقدام بر علیه امنیت کشور است که خود آسیب های بسیاری را برای جامعه به دنبال داشت. فتنه گران با آشوب و اغتشاش نظم عمومی و اجتماعی جامعه را نیز خدشه دار کردند.
*به اعتقاد شما چرا اصلاح طلبان به دروغ به دنبال رفع حصر هستند در حالی که اتفاقا از این حصر در جهت منافع خود استفاده می کنند؟
به نظر بنده گروه های سیاسی هیچ استفاده ای از جریان حصر سران فتنه نمی توانند، داشته باشند چرا که ملت ما و مردم مسلمان ایران بسیار هوشیار و بیدار هستند. ما در کشورمان یک اکثریت خاکستری داریم که نزدیک به 60 درصد جامعه را تشکیل می دهند؛ آنها از همه بهتر تشخیص می دهند که حق و باطل کیست و چیست و چه کسی ظلم کرده و چه کسی مظلوم واقع شده است. لذا به نظر بنده از این جریان حصر هیچ سوء استفاده ای نمی توانند، داشته باشند.
*چرا برخی از کسانی که در فتنه دست داشتند در حصر نیستند ؟ چرا برخی از این افراد از رافت اسلامی برخوردارند اما بازهم سواستفاده می کنند؟
قطعا اگر سوء استفاده آنها در حدی باشد که برای نظام ضرری داشته باشد، نظام با آنها برخورد خواهد کرد حتما این سوء استفاده در حدی نیست که ضرری برای آنها داشته باشد.
* اگر امکان دارد از جریان فتنه 88 تا 25 خرداد 89 به ذکر وقایع کلیدی آن دوران بپردازید و بگویید این افراد چه خساراتی را به نظام تحمیل کردند؟
بالاخره یک عده ای در جامعه بودند که عامل خارجی بودند و سران فتنه محیط را برای شرارت آنها محیا کرده بودند و این ادامه داشت تا روز 9 دی؛ در این روز وقتی فتنه گران دیدند که همه ملت حتی اکثریت سبزها با انقلاب بوده و با این اقدامات و اغتشاشات مخالف هستند، فتنه خاموش شد و دیگر هم آنطور که شاید، نمی توانند روشنش کنند.
از آغاز فتنه 88 تا 25 خرداد 89 وقایع بسیاری به وقوع پیوست که آشوب ها و تظاهرات خیابانی و به آتش کشیدن اماکن عمومی و سرمایه مردم مهمترین آنها بود و خسارت های بسیاری اعم از خسارات داخلی و بین المللی بسیاری در حوزه سیاسی، امنیتی و اقتصادی هم به ملت و نظام تحمیل کرد.