نکته ای که حضور دو جودوکار کشورمان در این مسابقات را پررنگ می کند روند رو به رشد ملایی و محجوب به لحاظ فنی است. این دو جودوکار بعد از حضور در رقابتهای گرند اسلم پاریس و سه رور تمرین مشترک با بهترین های جودوی جهان به لحاظ آمادگی بدنی در شرایط خوبی قرار گرفتند که همین آمادگی به کسب دو مدال انجامید.
دو مدالی که اهمیت آن در زمان اعلام رسمی سهمیه های المپیک بیش از پیش مشخص خواهد شد. محجوب با مدال طلای اتریش ۱۰۰ امتیاز به اندوخته های خود در رنکنیگ اضافه کرد و وضعیت او را برای حضور در جمع ۲۲ نفر برتر بهبود بخشید.
اما نکته ای که بعد از کسب این مدال طلا در خصوص احیا شدن محجوب عنوان می شود شاید کمی اغراق آمیز باشد. جواد محجوب هر زمان که به لحاظ روحی ، روانی شرایط خوبی داشته و با تمرینات موثر راهی یک دوره تورنمنت شده نتیجه مطلوب را کسب کرده است. جودوکاری که سال ۲۰۱۳ در رقابتهای گرند اسلم مسکو و در حضور بهترین های جهان مدال طلا را کسب می کند بدون شک توانایی کسب هر مدالی در هر تورنمنتی را دارد.
محجوب در رقابتهای اتریش چهار بار به روی تاتامی رفت که در مجموع ۱۳ دقیقه و ۲۳ ثانیه مبارزه کرد. وی در هر چهار مبارزه با ضربه فنی پیروز شده که در نوع خود یک آمار قابل توجه است.
همین مسابقات نشان داد اگر برای این جودوکار شرایط تمرینی در اردوهای مشترک با بهترین های جهان فراهم شده و تورنمنت های سطح بالا را تجربه کند ، نه تنها کسب سهمیه که رسیدن به مدال المپیک دور از دسترس نیست.
اما سعید ملایی هم که بعد از بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ وزن خود را تغییر داد و به ۸۱- کیلوگرم آمد در هر مسابقه بهتر از قبل ظاهر شد. ملایی مدالهایی در این وزن کسب کرده که در تاریخ جودو ایران بعد از مرحوم شاطرزاده کسی به دست نیاورده بود.
نماینده وزن ۸۱- کیلوگرم کشورمان که سهمیه خود را برای حضور در المپیک ریو تاکنون قطعی کرده است ۵ بار روی تاتامی «ابروارت» حاضر شد که در مجموع ۱۵ دقیقه ۵۱ ثانیه مبارزه کرد ، چهار پیروزی ، یک شکست ، یک پیروزی با ایپون و کسب دو امتیاز وازاری که به مدال برنز انجامید آمار جالب این جودوکار در اتریش بود.
نکته پایانی اینکه جودوکاران ایران با تمرین در داخل کشور به نتیجه ای در هیچ تورنمنتی دست پیدا نخواهند کرد. نمایندگان کشورمان برای کسب موفقیت باید در اردوهای مشترک بین المللی و تورنمنت های بزرگ حضوری موثر و مداوم داشته باشند.
در پایان باید عنوان داشت که اگر این دو جودوکار بتوانند از طریق سیستم رنکنیگ مجوز حضور در ریو را کسب کنند ، جودو ایران می تواند با کسب مدال در رقابتهای قهرمانی آسیا یک سهمیه هم از طریق قاره ای کسب کرده و با سه نماینده راهی ریو شود.