خبرهای داغ:
گرت پورتر در مصاحبه با راشاتودی عنوان کرد

مقتدر شدن طالبان؛حاصل مداخله آمریکا در افغانستان

«گرت پورتر» گفت: هدف از مداخله نظامی آمریکا در افغانستان مهار طالبان بود تا شبه‌نظامیان قادر نباشند مواضع خود را تقویت کنند ولی اتفاقی کاملاً متفاوت رخ داد.
کد خبر: ۸۶۳۹۲۶۹
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، «گرت پورتر» مقاله‌نویس و مورخ آمریکایی در مصاحبه با راشاتودی گفت: ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا نتوانست از اعمال طالبان جلوگیری کند.

پورتر در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا نتوانسته، صلح و ثبات در افغانستان پدید آورد و تلفات غیرنظامیان در این کشور همچنان بالا است، گفت: یکی از دلایل این موضوع این است که ایالات متحده هنوز به طور کامل از افغانستان عقب‌نشینی نکرده و غیرنظامیان این کشور توسط نیروهای آمریکایی کشته می‌شوند.

این مقاله‌نویس آمریکایی بمباران بیمارستان «قندوز» را از جمله مواردی دانست که نشان می‌دهد غیرنظامیان افغانستانی توسط نیروهای آمریکایی کشته می‌شوند.

پورتر افزود: تمامی شواهد نشان داد که این موضوع یک تصادف نبوده است.

این مورخ آمریکایی در ادامه مصاحبه خود با راشاتودی، قرارداد امنیتی کابل و واشنگتن را بسیار مبهم خواند و گفت: این موضوع منجر به این شد تا نیروهای آمریکایی در افغانستان بمانند.

پورتر با اشاره به اینکه گزارشی در سال 2012 دریافت کرده که نشان می‌داده در این سال تلفات غیرنظامیان افغانستانی در نتیجه جنگ و درگیری در این کشور افزایش یافته است، گفت: من آمار دقیقی از این تلفات را در گزارش سازمان ملل ندیدم.

وی در واکنش به این سوال خبرنگار راشاتودی که ایالات متحده تحقیقاتی برای بررسی بمباران بیمارستان قندوز آغاز کرده، گفت: من شک دارم که چنین موضوعی اتفاق بیافتد چراکه آنها خودشان را مورد بازجویی قرار نمی‌دهند.

مقاله‌نویش آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا دخالت آمریکا در افغانستان را یک شکست می‌دانید، گفت: بدون شک این گونه است و من شکی در این باره ندارم.

پورتر در ادامه افزود: هدف رسمی مداخله نظامی آمریکا در افغانستان مهار کردن طالبان بود تا نتوانند مواضع خود را تقویت کنند ولی اتفاقی کاملا معکوس رخ داد.

وی با اشاره به اینکه طالبان مقتدرتر شده و با شدت بیشتری به عملیات نظامی دست می‌زند، گفت: این شکستی بزرگ برای نظامیان و دولت آمریکا است که کمترین تاثیر را بر روی گروه طالبان داند.

این مورخ آمریکایی با اشاره به اینکه مقاومت اهالی محلی در برابر مقامات افغانستان افزایش یافته و طالبان از حمایت بیشتری برخوردار شدند، گفت: اما گمان می‌کنم که اطمینان طالبان به پیروزی به پیشرویشان در کشور افغانستان کمک کرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار