به گزارش سرویس جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، دکتر شهرام بهاروند احمدی، با اشاره به بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین D گفت: کمبود این ویتامین به دلیل اینکه مبهم و غیر اختصاصی است در بسیاری از اوقات دیر تشخیص داده میشود.
وی ادامه داد: بیماری راشیتیسم (نرمی استخوان) یکی از مهمترین عوارض کمبود ویتامین «D» در کودکان است که باعث میشود زانوهای آنان پرانتزی شکل شود.
پزشک فوق تخصص بیماریهای روماتیسمی و مفاصل، تصریح کرد: کوتاهی قد کودکان و دیر راه افتادنشان نیز از دیگر عوارض کمبود ویتامین D است که کمبود شدید آن ممکن است منجر به کاهش کلسیم شود و عواقب آن فرد را دچار اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی کند.
بهاروند، به علائم کمبود ویتامین D در بزرگسالان پرداخت و گفت: درد مبهم و پراکنده در تمام بدن، ضعف کلی بدن و نیز ضعف در ایستادن و بالا رفتن از پله و در مراحل پیشرفتهتر لنگیدن، درد استخوان بخصوص در دنده، مفصل ران، کف پا و ران از عوارض کمبود این ویتامین در بزرگسالان است.
این پزشک فوق تخصص روماتولوژی تشریح کرد: ویتامین «D» در بسیاری از خوراکیها از جمله ماهیها، تخم مرغ، شیرهای فرآوری شده و روغن کبد ماهی یافت میشود، همچنین نور خورشید تولید روزانه ویتامین «D» در بدن را افزایش میدهد و تحقیقات نشان میدهد روزانه ۱۰ دقیقه قرار گرفتن مستقیم در برابر آفتاب (بدون مانع) میتواند بخشی از کمبود این ویتامین را جبران کند؛ افراد با توجه به موارد ذکر شده میتوانند از بیماریهای مرتبط با کمبود ویتامین «D» جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: البته مصرف بیش از حد ویتامین «D» ممکن است باعث مسمومیت شود که مهمترین عارضه آن را میتوان افزایش سطح کلسیم خون و بروز علائمی مانند تشنگی، ادرار زیاد، تهوع و استفراغ، گیجی و سردرد دانست.
انتهای پیام/