۲۳ / اسفند / ۱۴۰۳ - 13 March 2025
04:06
۱۰:۲۹

۱۳۹۴/۱۲/۱۵
ایندیپندنت نوشت؛

سرطان روده بزرگ در استفاده از رژیم‌های پرچرب

ایندیپندنت نوشت: محققان دریافتند؛ رژیم غذایی پرچرب، به طور مشخص موجب تکثیر و تقسیم شدن سلول‌های بنیادی و سلول‌های دیگر در روده می‌شود و نهایتاً تومورهای سرطانی را در روده بزرگ تشکیل می‌دهد.
به گزارش سرویس جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت نوشت؛ دانشمندان در تحقیقات اخیر خود به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از رژیم غذایی پرچرب به مرور زمان تغییراتی را در دیواره روده به وجود می‌آورد که خطر تشکیل تومور را افزایش می‌دهد؛ از نظر محققان رابطه بین چاقی، غذاهای پرچرب و سرطان این گونه بوده است.

بنابر این گزارش، مطالعه‌ای بر روی موش‌های آزمایشگاهی صورت گرفت که نشان داد موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند نسبت به موش‌هایی که به طور معمولی تغذیه می‌شدند، بیشتر از تغییرات سلول‌های روده‌ای که مستعد تشکیل تومورهای سرطانی هستند، رنج می‌برند.

"سمیر بیاز"، استاد دانشکده پزشکی هاروارد و سرپرست این گروه تحقیقاتی، می‌گوید: ارتباط اپیدمیولوژیکی بین رژیم غذایی پرچرب و سرطان روده بزرگ سال‌های زیادی است که گزارش شده اما مکانیسم‌های اساسی آن مشخص نبود؛ مطالعه ما برای اولین بار مکانیسم دقیق چگونگی تاثیر رژیم غذایی پرچرب بر عملکرد سلول‌های بنیادی روده و نهایتاً تشکیل تومور را نشان داد.

در واقع رژیم غذایی پرچرب، به طور مشخص تعداد سلول‌های بنیادی روده که سلول‌های مادر نامیده می‌شود را افزایش داده و تبدیل به بافت‌های خاصی در روده می‌کند و همچنین باعث افزایش در تعداد سلول‌های دیگر می‌شود که مانند سلول‌های بنیادی رفتار می‌کنند؛ این سلول‌های بنیادی و شبه بنیادی می‌توانند به صورت غیرقابل کنترلی تقسیم و تکثیر شوند و تبدیل به تومور‌های سرطانی در روده بزرگ شوند؛ در واقع رژیم غذایی پرچرب، نه تنها در بیولوژی سلول‌های بنیادی بلکه در بیولوژی سلول‌های غیربنیادی نیزمنجر به تغییرات منفی می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما