به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی
خبرگزاری بسیج، دکتر شهرام خزایی، گفت: معمولاً در فصل بهار با رنگ و
بوی بهار میوههای نوبرانه نیز به بازار میآیند و مردم نیز از خوردن آنها
بسیار لذت میبرند اما نمیدانند که این میوهها تا چه اندازه برای بدن
آنها مضر است.
وی ادامه داد: گوجه سبز و چاغاله بادام از جمله میوههای نوبرانه بهاری
هستند که به دلیل اینکه بافتهای فیبری آنها هنوز کامل نشده و نارس هستند،
کاملا برای دستگاه گوارش مضر هستند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: مشکل نارس بودن این نوبرانهها باعث میشود که
بعد از مصرف آنها با مشکلاتی از قبیل دل درد، نفخ شکم و سوهاضمه روبرو
شوید.
خزایی، افزود: گوجه سبز و چاغاله بادام از جمله میوههای نوبرانه بهاری
هستند که به دلیل اینکه ترکیبات اسیدی دارند، به بافت معده آسیب میرسانند و
باعث بروز سرطان معده میشوند.
وی با بیان این مطلب که از خوردن نمک با میوههای نوبرانه بپرهیزید، گفت:
افراد با این میوهها نمک زیادی مصرف میکنند و همین امر باعث میشود که
مقدار زیادی از آنها را مصرف کنند که اصلاً برای دستگاه گوارش مناسب نیست.
خزایی، تصریح کرد: سعی کنید این میوهها را کاملاً ضدعفونی کرده و بعد از شستشوی مناسب به مقدار کم مصرف کنید.
این متخصص تغذیه گفت: گوجه سبز مقادر زیادی "اگزالات" دارد و میتواند در
سیستم کلیوی بدن مشکل ایجاد کند و سنگهای ادراری تولیدکند؛ کسانی که سابقه
سنگهایی از جنس اگزالات دارند بهتر است در خوردن گوجه سبز احتیاط بیشتری
کنند و از خوردن زیاد از حد آن بپرهیزند و بعد از مصرف آن آب بخورند تا
اگزالات موجود در آن از بین برود و دچار مشکل نشوند.