خبرهای داغ:
یک کارآفرین قهاوندی در گفتگو با بسیج:

واردات مانع رونق تولید داخلی و امید تولیدکنندگان است

یک کارآفرین قهاوندی در گفتگو با بسیج با اشاره به دامداری و تولید گوشت در کشور گفت: با توجه به پتانسیلی که در کشور داریم اگر جلوی واردات گرفته شود هم می‌توان به تولید داخلی رونق داد و هم تولیدکنندگان دلخوشی برای ادامه کار داشته باشند.
کد خبر: ۸۶۶۰۱۷۱
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، اقتصاد مقاومتی طی چند سالی اخیر بارها در بیانات مقام معظم رهبری تکرار شده و بر این موضوع تأکید داشته‌اند که علاج بسیاری از دردهای کشور پیگیری همین مسأله است.

امسال نیز با توجه به ضرورت ورود جدی به این مسأله مقام معظم رهبری امسال را با عنوان سل «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردند.

اقدام و عمل فراتر از شعار اقتصاد مقاومتی است و نتیجه آن باید در جامعه محسوس باشد و هرکس در هرجایگاهی و با هر مسئولیی باید در این زمینه احساس مسئولیت کند و تلاش کند تا فرمایشات مقام معظم رهبری بر زمین نماند چراکه تبعیت از رهبری بارها کشور را از گذرگاه‌های سخت عبور داده است و امروز نیز برای پشت‌سر گذاشتن مشکلات اقتصادی کشور باید گوش به فرمان ولایت باشیم و سفارشات و تأکیدات ایشان را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

در این بین تلاش بسیجیان برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز ستودنی است که با آنچه در توان دارند به دنبال عمل به فرمایشات رهبری هستند.

سجاد قربانی دانشجوی دانشگاه تربیت معلم همدان از جمله بسیجیانی است که سال گذشته با ورود در عرصه‌های اقتصاد مقاومتی به امر رهبر خود لبیک گفته است.

در ادامه گفتگوی بسیج با این کارآفرین بسیجی را می‌خوانید.

بسیج: لطفاً خودتان را معرفی کنید.

سجاد قربانی هستم ساکن محل روستای احمدآباد تپه قهاوند.

بسیج: از ایده کار برایمان بگویید.

قربانی: در روستا اکثر روستاییان ضمن کشاورزی، کارهای دامداری و مرغداری و ... را در سطحی که بتوانند نیازهای خودشان را تأمین کنند انجام می‌دهند.

با توجه به اینکه ما زمین کشاورزی نداریم؛ با همفکری پدر و برادرم به این نتیجه رسیدیم که دامداری را در سطح وسیع‌تری انجام دهیم و برای این کار در زمینی که داشتیم شروع به احداث یک اسطبل کردیم.

بسیج: اسطبل را در چه مساحتی و با چه هزینه‌ای ساختید؟

قربانی: در حدود 200 متر زمین داشتیم که یک اسطبل 100 متری و یک انبار به متراژ 100 در آن ساختیم.

هربار با پولی که به دستمان می‌رسید بخشی از اسطبل را می‌ساختیم تا سرانجام با مجموع 40 میلیون تومان احداث آن به پایان رسید.

بسیج: با این اوصاف باید یک مجموعه مجهزی داشته باشید؟

قربانی: اسطبلی که ساخته‌ایم نه صنعتی است و نه سنتی، یک چیزی ما بین این دو است. سعی کردیم نسبت به چیزی که در روستاها وجود دارد متفاوت باشد.

بسیج: برای ساخت اسطبل وامی هم دریافت کردید؟

قربانی: خیر، تمام هزینه ساخت از آورده شخصی خودمان بود.

بسیج: با چند رأس دام کار را شروع کردید؟

قربانی: تمام سرمایه ما صرف هزینه ساخت اسطبل شده بود و برای شروع کار فقط 7 میلیون تومان پول داشتیم و با این مبلغ هم نمی‌شد تعداد قابل توجهی دام خرید.

در این وضیعت بود که متوجه پرداخت وام از سوی بسیج سازندگی برای اشتغالزایی شدیم و ما که به شدت به پول احتیاج داشتیم، اقدام کردیم و 15 میلیون تومان وام گرفتیم که سرمایه خودمان با وامی که گرفتیم 22 میلیون تومان شد و با این مبلغتوانستیم 47 رأس گوسفند تهیه کنیم.

بسیج: هر رأس را به چه قیمتی خریداری کردید؟

قربانی: یک ماه مانده به پاییز اقدام به خریداری میش‌های بالغ یک‌ساله کردیم و با توجه به اینکه آنها را از جاهای مختلفی تهیه کردیم، قیمت‌های آنها هم فرق می‌کرد. در کل قیمت آنها بین 420 هزار تومان تا 430 هزار تومان تمام شد.

بسیج: وضعیت کارتان بعد از 7 ماه چگونه است؟

قربانی: در وضعیت فعلی 12 تا از میش ها به دلیل تب برفکی تلف شده‌اند. خوشبختانه با دوقلوزایی که دام‌ها داشتند در حدود 40 رأس بره داریم که تازه متولد شده‌اند.

بسیج: جیره غذایی دام‌ها را از کجا تهیه می کنید؟

قربانی: کل علوفه‌ای که به دام‌ها می‌دهیم از یونجه گرفته تا کاه و سبوس و ... را از روستای خودمان تهیه می‌کنیم و با توجه به اینکه دام‌ها داشتی هستند از ابتدای فروردین آنها را پدر و برادرم به چرا برده‌اند و این موضوع تا اواسط پاییز نیز ادامه دارد و ما فقط در ایام زمستان به آنها از جیره غذایی ذخیره شده می‌دهیم.

بسیج: کی قراراست به قسمت شیرین سودآوری برسید؟

قربانی: با توجه به اینکه بره‌ها کوچک هستند دو یا سه ماه دیگر آنها را به فروش می‌رسانیم. البته بره‌های ماده را برای تولید مثل نگه می‌داریم و بره‌های نر را می‌فروشیم که در حدود 20 بره داریم که می‌شود آنها را فروخت.

بسیج: اوضاع بازار فروش چطور است؟

قربانی: بازار فروش دام متغیر است، در زمستان که همه فروشنده هستند قیمت‌ها افت می‌کند و در ایام خاصی از سال مثل عید قربان و ایام حج و... قیمت‌ها خوب است، اما بعضی وقت‌ها نیز قیمت فروش دام هزینه نگهداریش را در نمی آورد.

در حال حاضر با توجه به وجود تب برفکی وضع بازار فروش خیلی خراب است و آنهایی که در این وضعیت دام‌هایشان را می‌فروشند، اکثراً به ضررشان تمام می‌شود.

بسیج: علت این تغییر در قیمت‌ها چیست؟

قربانی: در اینجا یک موضوع هست که نه تنها عقیده من بلکه اعتقاد خیلی از کسانی است که با دامداری گذران زندگی می‌کنند، آن هم واردات گوشت است. با توجه به پتانسیلی که ما در کشور داریم اگر جلوی این واردات گرفته شود هم می‌توان به تولید داخلی رونق داد و هم تولیدکنندگان دلخوشی برای ادامه کار داشته باشند.

بسیج: پدر و برادرتان چه کمکی در این کار به شما می کنند؟

قربانی: من دانشجوی دانشگاه تربیت معلم هستم و با توجه به اینکه اواخر دوران تحصیلم است، بیشتر وقتم را به دانشگاه اختصاص داده‌ام و فعلاً مسئولیت اصلی کار بر عهده پدرم و برادرم است، آنها دام‌ها را از ابتدای این فصل به چرا برده‌اند.

بسیج: با اینکه می‌دانستید در آینده شغل مناسبی خواهید داشت؛ چرا به دامداری پرداختید؟

قربانی: طرز فکر هر فردی در شرایط مختلف فرق می‌کند، در این شرایط به این نتیجه رسیدم که باید آستین‌ها را بالا بزنم و یک کاری بکنم که هم برای خودم خوب باشد و هم چند نفر را مشغول به کار کنم و به چرخه تولید کشور کمک کرده باشم.

گاهی شده در جمع دوستان هم‌دانشگاهی خود گفته‌ام اگر این تفکر را چند سال قبل داشتم هیچوقت به دانشگاه نمی‌آمدم.

بسیج: آیا قرار است کارهای دیگری هم بکنید؟

قربانی: من همین الان 15 کندو زنبور عسل دارم،و با توجه به اینکه زنبورداری دردسر کمتر و سود بیشتری دارد؛به یاری خدا قرار است تعداد آنها را افزایش دهم و به کارم توسعه بدهم.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار