مروری بر تحقیقات ۴۰ ساله دانشمندان نشان می‌دهد:

کشاورزی ارگانیک بهترین روش تامین غذای مردم جهان است

امریکن ساینتیست نوشت: تحقیقات ۴۰ ساله دانشمندان نشان می‌دهد مزایای محیط زیستی تولید به روش ارگانیک ثابت شده است و تلفیقی از روش کشاورزی ارگانیک و روش‌های ابداعی امروز می‌تواند تامین کننده غذای مردم جهان باشد.
کد خبر: ۸۶۶۸۴۴۱
|
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۲
به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، امریکن ساینتیست نوشت: محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن طی مروری بر تحقیقات گذشته به این نتیجه رسیدند که تهیه غذا برای جمعیت روبه رشد جهان از طریق اهداف توسعه پایدار ممکن است؛ مطالعه آن‌ها بر روی نتایج صد‌ها مقاله از پیش منتشر شده، مدارک مستدلی را فراهم می‌کند مبنی براینکه کشاورزی ارگانیک بازده کافی دارد، برای کشاورزان نیز سودآور بوده، محیط زیست را حفظ کرده و برای سلامت کشاورزان ایمن‌تر است.


محققان می‌گویند: تجزیه و تحلیل بر روی تحقیقات ۴۰ ساله علوم کشاورزی و مقایسه کشاورزی ارگانیک و آنچه امروز مرسوم است، بر حول چهار محور توسعه پایدار که توسط آکادمی ملی علوم تعیین شده می‌چرخد و این چهار محور عبارتند از: بهره‌وری، اقتصاد، محیط زیست و رفاه اجتماعی.


آقای ریگانولد، سرپرست این گروه تحقیقاتی گفت: مطالعات صد‌ها دانشمند نشان می‌دهد کشاورزی ارگانیک باید نقش مهمی را در تامین غذای مردم جهان بازی کند؛ ۳۰ سال پیش مشتی از تحقیقات وجود داشت که کشاورزی ارگانیک را با کشاورزی مرسوم و فعلی مقایسه کرد و طی ۱۵ سال اخیر این نوع تحقیقات به اوج خود رسید.


علی‌رغم رشد و پیشرفت‌هایی که طی دو دهه اخیر به‌وجود آمده، تولید ارگانیک تنها متعلق به یک درصد از زمین‌های کشاورزی جهان است؛ بحث منتقدان در گذشته این بود که کشاورزی ارگانیک برای تامین غذای همه مردم جهان ناکافی است و زمین‌های زیادی را باید زیرکشت برد تا به‌اندازه نیاز مردم جهان بازدهی داشته باشد؛ این درحالی‌ست که مقالات متعددی از مطالعات جامع در گذشته وجود دارد که بازدهی کشاورزی ارگانیک را از روش‌های امروزی بیشتر می‌داند.


وی ادامه داد: در شرایطی که انتظار می‌رود با تغییرات آب‌وهوایی، خشکسالی و قحطی شدید داشته باشیم، کشاورزی ارگانیک پتانسیل لازم را دارد که همچنان بازدهی زیادی داشته باشد زیرا خاک تحت کشت، ظرفیت بالایی از آب ذخیره شده را در خود حفظ می‌کند.


حتی اگر بازدهی نیز کم باشد، اما سود حاصل از کشاورزی ارگانیک برای کشاورزان زیاد است زیرا مردم حاضرند پول بیشتری بپردازند؛ همچنین قیمت‌های بالا‌تر محصولات می‌تواند برای کشاورزانی که ملزم هستند خدمات اکوسیستم فراهم کرده و از تخریب محیط زیست و هزینه‌های جانبی اجتناب کنند، توجیه کننده باشد.


 «به طور کلی، مطالعات متعدد، مزایای محیط زیستی تولید ارگانیک را ثابت می‌کنند؛ زمین‌های کشاورزی ارگانیک کربن خاک را بیشتر ذخیره می‌کند، کیفیت خاکشان بالا‌تر است و فرسایش را کاهش می‌دهد؛ کشاورزی ارگانیک خاک، گازهای گلخانه‌ای و آلودگی آب کمتری ایجاد می‌کند و ازنظر انرژی کارآمد‌تر بوده زیرا به کودهای شیمیایی و آفت کش‌ها تکیه ندارد.»


همچنین کشاورزی ارگانیک با تنوع زیستی بیشتر گیاهان، حیوانات، حشرات و میکروب‌ها و همچنین تنوع ژنتیکی در ارتباط است؛ خدماتی که طبیعت فراهم می‌کند همچون گرده افشانی، بهبود توانایی سیستم‌های کشاورزی برای انطباق با شرایط در حال تغییر توسط تنوع زیستی افزایش می‌یابد.


رگانولد، معتقد است: هیچ سیستمی جز تلفیقی از روش کشاورزی ارگانیک و روش‌های ابداعی امروز نمی‌تواند غذای مردم جهان را تامین کند.

 
ارسال نظرات
آخرین اخبار