تغییر روند انتقال ویروس ایدز به سمت رفتارهای پرخطر جنسی
به گزارش خبرگزاری بسیج، نورخدا صادقیفرد، میکروبشناس و معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفتوگو با خبرنگار سینا با اشاره به ویروس HIV و مشکلات ناشی از این بیماری مهلک اظهار کرد: یکی از این مشکلات عدم تشخیص به موقع این بیماری است، با توجه به اینکه اگر شخصی به این ویروس مبتلا و از آن بیاطلاع باشد میتواند عامل مهمی در انتقال آن به دیگران به شمار آید.
این میکروبشناس به شرایط خاص این بیماری اشاره کرد و افزود: زمانی که این بیماری در شخص ظهور میکند یعنی بیش از ۴ سال است که از ابتلای وی به ویروس HIV میگذرد و در این زمان شخص در فاز آلودگی قرار دارد و به مرحله بیماری نرسیده که با ریسکهای خطرناک ممکن است بیماری را به راحتی به اشخاص دیگر منتقل کند.
اهمیت شناسایی و غربالگری به موقع افراد مبتلا به ایدز در جهت کاهش مشکلات ناشی از آن
معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی ایلام شناسایی و غربالگری بیماران مبتلا به ایدز را بسیار مهم عنوان و تأکید کرد: تشخیص این بیماری در آزمایشگاهها اهمیت زیادی دارد و افرادی را که در مرحله آلودگی هستند به ندرت میتوان تشخیص داد، مگر در مواردی که برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه کنند یا در حین غربالگری برای بیماری دیگری مورد شناسایی قرار بگیرند.
تغییر روند انتقال ویروس ایدز به سمت رفتارهای پرخطر جنسی
صادقیفرد، به توضیح رفتارهای پرخطر که در حال حاضر در جامعه دیده میشود پرداخت و گفت: در سالهای قبل آلودگی در معتادان تزریقی و از طریق سرنگهای آلوده بیشتر دیده میشد در حالی که امروزه این روند به سمت رفتارهای پرخطر جنسی تغییر کرده است که نیاز به آموزش جوانان در این برهه از زمان به شدت احساس میشود.
آموزش به جوانان در پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی ضروری است
وی آشنایی جوانان در زمینه پیشگیری از انتقال این ویروس به دیگران را مهم دانست و تصریح کرد: واقعیت این است که باید افراد و بخصوص جوانان را برای مقابله با این بیماری آماده کنیم، و به آنها آموزشهای لازم برای پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی را بدهیم.
کاهش آمار ازدواج، جوانان را به سمت رفتارهای پرخطر جنسی سوق میدهد
این مقام مسئول ضمن ابراز تأسف از کاهش آمار ازدواج در بین جوانان افزود: این اتفاق ممکن است جوانان را به سمت رفتارهای پرخطر سوق دهد و باید یک نگاه کلی به عنوان اولویت کشور برای حل این مشکل مطرح و عملی شود، البته در کشور ما با یکسری خط قرمزها در آموزشهای جنسی روبرو هستیم که شفافسازی را در این زمینه دچار مشکل میکند و البته تابع مسائل فرهنگی کشور ما است که نمیتوان به صورت شفاف به این موضوع پرداخت.
مسئولین باید آموزش کنترل رفتارهای پرخطر را جدی بگیرند
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه وضعیت کشور ما در مقایسه با منطقه و
جهان در چه جایگاهی قرار دارد، پاسخ داد: خوشبختانه میزان آلودگی در کشور
ما نسبت به خیلی از کشورهای در حال توسعه کمتر است که اگر مسئولین برای
کنترل این آمار مداخله لازم را نکنند، ممکن است در سالهای آینده با افزایش
آن مواجه شویم.
این مقام مسئول ضمن هشدار به مسئولین، از خطرات جدی این بیماری در جامعه ابراز نگرانی و بر ضروری بودن آموزش در این زمینه تأکید کرد و گفت: آموزش از طریق دانشگاهها و معاونتهای بهداشت، مدارس، بخصوص در مقاطع دبیرستان و حضور رابطین بهداشتی هر چند ماه یکبار برای گوشزد کردن یکسری از رفتارهای پرخطر برای کاهش این معضل از اهمیت زیادی برخوردار است.