اوضاع آمل ازنظر بروز زمینلرزه چندان عادی به نظر نمیرسد و از فروردین تا نیمه خرداد بیش از ۳۰ بار شهر هزار سنگر لرزید و این امر برای مردم نگرانکننده شده است.
مهدی کاظمی دینان معاون فنی و مهندسی اداره کل مهندسی و پشتیبانی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه تخریب کوهها، انفجار و هرگونه آزادسازی انرژی میتواند باعث تحریک گسلها و تشدید حرکت آنها شود، گفت: ساخت سد خود باعث ایجاد زلزله میشود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل زلزلههای مکرر میتواند آزادسازی انرژی گسلها باشد، با توجه به عدم رخداد زلزله در چند سال اخیر این امر اجتنابناپذیر است، البته هر عمل انفجاری ازجمله انفجار معادن روزمینی یا زیرزمینی هرگونه تست انفجارهای مختلف و... میتواند باعث تحریک حرکت گسلها و تشدید حرکت آن شود.
معاون فنی و مهندسی اداره کل مهندسی و پشتیبانی مجلس شورای اسلامی بر برگزاری دورههای آموزشی برای شهروندان تأکید کرد و افزود: برگزاری دورههای آموزشی در هرزمانی لازم است زیرا پدیده زلزله ماهیتاً غیرقابلپیشبینی است و دورههای آموزشی علاوه برافزایش آمادگی عمومی باعث کاهش تلفات جانی و مالی میشود.
احمد منفرد فرماندار ویژه شهرستان آمل نیز در پیگیری خبرنگار مهر درباره تخریب کوه و فعالیت معادن در کوه هراز بابیان اینکه تخریب کوه در هراز نداریم افزود: اگر انرژی درونی زمین بهواسطه زلزلههای خفیف تخلیه شود از خطر بزرگتری جلوگیری می شود.
وی تصریح کرد: بعید میدانم معادن شهرستان در بروز زلزله تأثیرگذار باشند چراکه در استانهای مختلف معادن بسیار بزرگی وجود دارد که در حال فعالیت بودهاند و اگر فعالیت معادن تأثیرگذار باشد باید در استانها شاهد زلزلههای آنچنانی باشیم.
فرماندار آمل فعالیت معادن را دلیل اصلی زلزله ندانست و عنوان کرد: قطعاً این موضوع را موردبررسی قرار خواهیم داد و قطعاً در جلسات ستاد بحران که در فرمانداری برگزار میکنیم از کارشناسان زلزله دعوت خواهیم کرد و از نقطه نظرات آنان استفاده میکنیم.
فرماندار ویژه شهرستان آمل در پاسخ به سؤالی دربارهٔ اینکه« آیا ساخت سد هراز میتواند در زلزلههای این شهرستان تأثیرگذار باشد»، میگوید، تخصصی در این بخش و این حوزه نداریم ولی وظیفه ما این بوده که این مطلب را موردبررسی قرار دهم که قطعاً این کار را انجام خواهیم داد.
وی بر لزوم برگزاری کارگاههای آموزشی در خصوص زلزله برای شهروندان در شهرستان تأکید کرد و افزود: صدردصد کارگاههای آموزشی در مورد زلزله برای شهروندان برگزار خواهیم کرد.
جمشید نیکزاد رئیس جمعیت هلالاحمر شهرستان آمل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه مردم در هنگام وقوع زلزله باید خونسردی خود را حفظ کنند، گفت: در مواقع بحرانی کمک به کودکان و خردسالان باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: شهروندان باید نقاط امن و مستحکم منازل را شناسایی کرده و از خوابیدن و استراحت کردن در کنار ویترینهای شیشهای، پنجره و لوسترهای برق خودداری کنند.
رئیس جمعیت هلالاحمر آمل با اعلام اینکه آموزش کمکهای اولیه در هنگام زلزله به شهروندان بهصورت رایگان از سوی جمعیت هلالاحمر صورت میگیرد، بیان کرد: شهروندان باید در بیمه حوادث منازل خود اقدام کنند و آموزش کمکهای اولیه در مواقع زلزله را در دانشگاهها و مدارس را آغاز کردیم که تا به امروز بیش از ۱۰۰ کارگاه آموزشی برگزار کردیم.
وی بابیان اینکه نسبت به تجهیز انبار جمعیت هلالاحمر در شهرستان آمل اقداماتی را صورت دادیم، افزود: جلسات متعددی را با نظاممهندسی ساختمانی و شهرداری آمل برگزار کردیم تا در ساخت ساختمان به استحکام ساختمانها توجه بیشتری شود.
رئیس جمعیت هلالاحمر آمل ادامه داد: امروزه درصدد تهیه شناسنامه امدادی برای روستاهای مختلف شهرستان آمل هستیم در منطقه لاریجان آمل در حال بررسی هستیم تا صبغه حادثهخیزی روستاها را شناسایی کنیم.
نیکزاد افزود: برای تجهیز ناوگان امدادی و تأمین و ایجاد خانههای هلال در روستاها با محوریت آموزش امداد و نجات و مقابله با حوادث، توسط مردم اقداماتی صورت گرفته است.
آمل هرازگاهی میلرزد و زمین لرزشهای مکرر مایه نگرانی شهرودان شده است و نیاز است نسبت به بررسی کارشناسانه دلایل وقوع زمینلغزشها از سوی متولیان امر اقدام لازم صورت گیرد.