وی افزود: در حال حاضر هر سه ساعت یک نفر در جهان بر اثر مواد مخدر فوت میکنند و با بررسیهای انجام شده مواد مخدر یکی از 5 آسیب اصلی جوامع بشری است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه 110 میلیارد تومان به صورت روزانه خسارت ناشی از مصرف مواد مخدر در کشور برآورد شده است، تصریح کرد: 25 درصد از این خسارت را دولت در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر پرداخت می کند.
وی با اشاره به اینکه کشف شیشه در سال 94 در مازندران کاهش داشته است، افزود: کشف شیشه در سال 94 حدود 51 کیلوگرم، در سال 93 حدود 130 کیلوگرم و در سال 92 حدود 89 کیلوگرم بوده است و این کاهش کشف در تریاک و حشیش نیز مشاهده شده است.
میرزایی اظهار کرد: در حوزه پیشگیری به آموزش یک میلیارد و 522 میلیون ریال از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اختصاص یافت که 381 میلیون ریال برای دانشگاه، 685 میلیون ریال بهزیستی و در حوزه اعتبارات در حوزه درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی 3 میلیارد و 849 میلیون و 700 هزار ریال، به بهزیستی استان 4 میلیارد و 540 میلیون ریال اعتبار اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه در سال 94 حدود 275 میلیون تومان با تسهیلات 4 درصدی برای کارآفرینان بهبود یافته پرداخت شده است، افزود: این اعتبارات جدا از اعتبارات کمیته امداد و بهزیستی استان است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: در دو ماه سال 95 حدود 564 کیلوگرم مواد مخدر کشف و با الزامی شده دستگیری روزانه سه نفر در هر شهرستان در استان مازندران با تلاش نیروی انتظامی به طور متوسط روزانه 78 نفر دستگیر میشوند و در دو ماه سال 95 حدود 4 هزار و 714 نفر در این بخش دستگیر شدند.
وی یادآور شد: ساماندهی و مدیریت مناطق جرم خیز در استان در چندین منطقه انجام شد و همه مباحث و خرده فروشی کنترل شده است.
میرزایی با بیان اینکه از میان افراد دستگیر شده حدود 46 درصد شاغل هستند، عنوان کرد: در فرایند برنامه 5 ساله به نقطه مطلوبی در مبارزه با مواد مخدر خواهیم رسید.
این مسئول گفت: راه اندازی کارناول پیشگیری از مواد مخدر با شعار مبارزه با اعتیاد در هفته جاری، برگزاری 9 پایگاه اطلاعرسانی و مشاوره اعتیاد در نور، نوشهر، آمل، بابل، قائم شهر، ساری، محمودآباد، تجلیل از دو خانواده شهید و یک جانباز در حوزه مبارزه با مواد مخدر، کلنگ زنی پروژه خانههای محله در آمل، بابل، قائم شهر، نکا و ساری، برگزاری مسابقات جام رمضان با شعار پیشگیری از اعتیاد و... از برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر است.
میرزایی بیان کرد: در حوزه درمان و حمایتهای اجتماعی از بیماران معتاد 539 مرکز درمان و 4063 مرکز ام. ام. تی و 77 مرکز اقامتی کمپ ها و 8 مرکز گذری، سه مرکز بیماری های رفتاری و یک مرکز اجتماعی درمانی و یک مرکز بستری در سطح استان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه در کنار فقر و رشد جمعیت، نابودی محیط زیست و تهدیدات هستهای مواد مخدر و روانگردان به بحران چهارم جهانی شناخته شده است و دانشمندان جامع شناسی و روانشناس با اشاره به پیامدهای منفی در این موضوع آن را زلزله خاموش و جنگ بدون نزاع و بزرگترین شوک حاضر نام می برند.
این مسئول با بیان اینکه رویکرد برخی از دولت ها و حمایت از قاچاقیان سبب رشد آنها شده است، تصریح کرد: به همت جمهوری اسلامی در سال 94 که رسما در مبارزه با مواد مخدر ورود پیدا کرد کاهش 25 درصدی گزارش شده است که نشان از عزم جدی نظام در مبارزه با مواد مخدر دارد.
میرزایی افزود: بر اساس دستورالعملی که ستاد مرکز ابلاغ کردن به استان ها اعلام کرده است امسال در سطح کشور ستاد مبارزه با مواد مخدر برنامه های متناوبی را در دستور کار دارد و در سال جاری هفته مبارزه با مواد مخدر با ماه رمضان همزمان شده که با به کارگیری از روحانیون و با برگزاری همایش مبلغین و با همکاری ائمه جمعه و فرمانداران به این موضوع پرداخته می شود.
وی افزود: همایش بزرگ پیشگیری از اعتیاد و تجلیل از دستگاههای برتر در حوزه های مختلف و پیشگیری از اعتیاد در اداره کل بهزیستی برگزار میشود.
دبیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران در هفته مبارزه با موادمخدر با اشاره به اینکه 5 خانه محله در استان کلنگ زنی می شود، گفت: برای هر پروژه 700 میلیون تومان اعتبار تامین شده و دستگاه هایی مانند بهزیستی، علوم پزشکی و فنی و حرفه ای خدمات مشاورهای در این خانه محله ها برگزار می کنند.
وی افزود: سوم تیرماه یک تن و 400 کیلوگرم مواد مخدر در مازندران امحا می شود.