الگو بردای از راه و سیره شهدا و رزمندگان دفاع مقدس
«بسیجیان باید با الگو برداری از رزمندگان و بسیجیان هشت سال دفاع مقدس در جهت تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب گامی اساسی بردارند.»
حجت منصوربیگی با بیان این مطلب، الگو قرار دادن زندگی رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را یکی از موارد محقق برای تحقق اقتصاد مقاومتی می داند و معتقد است بسیجیان در دوران هشت سال دفاع مقدس توانستند معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را در فرهنگ دفاع مقدس به منصه ظهور برسانند؛ به طوریکه هر یک از رزمنده ها با ایثار و از خود گذشتگی و صرفه جویی در مصرف اموال بیت المال توانستند نقش ارزنده ای را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند و این چنین است که امروزه بسیجیان ما باید با الگو برداری از رزمندگان و بسیجیان آن دوران راه آنها را پیش بگیرند تا جامعه بتواند از مسائل و مشکلات اقتصادی که هم اکنون گریبان گیر مردم است رهایی یابد, همچنین ورود بسیج به فعالیت های زود بازده می تواند تاثیر بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب داشته باشد.
ترویج دهنده فرهنگ صرفه جویی باشیم
سردار ابوالفضل مسجدی مسئول روایتگری و زیارتگاههای سپاه و بسیج الگوبرداری از فرهنگ دفاع مقدس را گامی موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی می داند و می گوید: یکی از موضوعاتی که در دل این فرهنگ نهفته است صرفه جویی در تمام موارد زندگی است صرفه جویی به معنای خوب و درست مصرف کردن و بهینه استفاده کردن از امکانات موجود که خود می تواند یکی از شاخه های اقتصاد مقاومتی باشد چرا که قانع بودن رزمندگان باعث شده بود تا هیچ مشکلی به وجود نیاید.
وی اجرای طرح احیای اقتصاد مقاومتی در راهیان نور یکی از موارد مهم برای فراگیر کردن فرهنگ اقتصاد مقاومتی در کشور می داند و معتقد است اقتصاد مقاومتی یکی از مهمترین مواردی است که برای خوداتکایی در کشور نیاز است و راهیان نور می تواند به عنوان اولین سنگ بنای این طرح باشد؛ اینگونه که ما اقتصاد مقاومتی را از راهیان نور شروع کنیم و در سطح کشور گسترش دهیم.
سردار مسجدی می افزاید: سفرهای راهیان نور با حضور استانهای کشور برگزار می شود و همه مردم با انواع سلیقه و گویش و زبان و فرهنگ محلی در آن شرکت می کنند و راهیان نور، بهترین وسیله برای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی در سطح کشور است.
ترویج مفاهمیم اقتصاد مقامتی با استفاده از دانش آموزان و دانشجویان
محسن کریمی،مسئول سازمان اردویی،راهیان نور و گردشگری سپاه صاحب الامر استان قزوین هم به ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی توسط اردوهای راهیان نور دانش آموزی و دانشجویی اعتقاد ویژه ای دارد و از نظر او باید برخی از مولفه های اقتصاد مقاومتی را توسط دانش آموزان و دانشجویانی که در اردوهای راهیان نور شرکت می کنند ترویج بدهیم، چون این اقشار جزء پتانسل های جامعه محسوب می شوند.
وی می گوید: اقتصاد مقاومتی باید از طریق فرهنگ سازی در جامعه نهادینه شود و اردوهای راهیان نور می تواند در این زمینه نقش بسزایی داشته باشد چرا که از این طریق می توان در انتقال ارزش های دفاع مقدس که برخی از آنها خودکفایی, قناعت و ساده زیستی است تاثیرگذار باشد و راویان, طلاب و خادمین راهیان نور نیز از جمله کسانی هستند که می توانند نقش مهمی را در ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی ایفا کنند.
کریمی می افزاید: اگر بتوانیم سیره شهدا که خود منبعی از فرهنگ اقتصاد مقاومتی است را به زائران راهیان نور انتقال بدهیم آنگاه همین خیل عظیم از زائران راهیان نور می توانند ترویج دهنده این مفاهیم به افراد دیگر جامعه باشند.
وی به فرهنگ صرفه جویی در اردوهای راهیان نور هم اشاره می کند، اینکه راهیان نور می تواند در ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی کمک فراوانی کند و در برگزاری این اردوها هم باید دقت شود تا از اسراف جلوگیری شود چراکه همه ساله تعداد بسیار زیادی زائر به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس اعزام می شوند و اگر هر یک از این افراد بخواهند کوچک ترین اسرافی انجام بدهند مسلما در این راه نتوانستیم به سر مقصد مورد نظر برسیم.
وی خرید مایحتاج از استانهای میزبان راهیان نور را یکی دیگر از عوامل موثر در توسعه اقتصادی این استانها می داند و می گوید: باید در خرید مایحتاج کاروان ها از استان های میزبان و از تولیدات داخل آنها استفاده شود تا هم به چرخه تولید در آن استان کمک کرده باشیم و هم اینکه بتوانیم با استقبالمان از تولیدات آن استان ها، جوانان را تشویق کنیم و در نهایت بتوانیم به مقصود خود یعنی ایجاد بسترهای لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی برسیم.
پایه گذاری راهیان نور براساس اقتصاد مقاومتی
اردوهای راهیان نور بستر مناسبی برای یادگیری و انجام کارهای سازنده دسته جمعی خصوصا فعالیتهای تشکیلاتی و محتوایی است و باید راهیان نور را براساس اقتصاد مقاومتی طرح ریزی و پایه ریزی کنیم چرا که این شیوه اثرات مفید و مثبتی دارد که بر گرفته از فرهنگ دوران هشت سال دفاع مقدس است.
احمدستاروند مسئول اردویی راهیان نور بسیج قم با اشاره به تاثیرگذاری راهیان نور در توسعه اقتصادی در شهرها و روستاها می گوید: اردوهای راهیان نور نقش مهمی در رونق بازار شهرها و استانهای میزبان در حوزه های خدمات و حمل و نقل و زیر ساخت دارد.
وی ادامه می دهد: سپاه های استانی می توانند با بسیج کردن افراد و تامین منابع مادی و معنوی و واگذاری بخش عظیمی از ماموریت های این حوزه به ادارات، دستگاه ها و مردم؛ کمک فراوانی به کاهش هزینه ها و بار مسئولیتی سپاه در این حوزه کنند و تاکنون سعی شده بیشتر مایحتاج کاروان های راهیان نور از استان های میزبان تهیه شود و در خلال آن بیشتر خریدهای زائران به سوی سوغاتی ها و صنایع دستی آن استان ها معطوف شود.
احمد وند می افزاید: در بحث هزینه کرد مربوط به زائران راهیان نور نیز اقداماتی انجام شده است تا بتوان با کمترین هزینه بهترین خدمات رسانی را به زائران سرزمین های نور داشته باشیم.
کاشفی، مسئول اردویی راهیان نور بسیج سمنان هم در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی حرفی برای گفتن دارد:اقتصاد مقاومتی از منظر فقهی نیز به نوعی مورد توجه واقع شده است و امروز دشمن از منظر اقتصادی وارد جنگ با نظام اسلامی ایران شده و صدمات زیادی را به حکومت وارد می کند، بنابراین وظیفه هر فرد مسلمان است که از رکن اقتصادی حکومت اسلامی در برابر توطئه دشمنان دفاع کند؛ ولو آنکه این دفاع در اندازه کاهش مصرف آب آشامیدنی باشد!
شعار "ما می توانیم"، سنگ بنای اقتصاد مقاومتی
صحبت های مسئولان راهیان نور کشور بازگو کننده این مطلب است که باید فرهنگ دفاع مقدس را در اردوهای راهیان نور برای فرزندانمان زنده کنیم تا نسل جدید بتواند شعار "ما می توانیم" را در تحقق اقتصاد مقاومتی بهتر درک کند.
احمد فلاح مراد مسئول اردویی راهیان نور بسیج استان البرز هم همین نظر را دارد: در اردوهای راهیان نور مصرف بسیاری از اقلام بالا می رود و اگر در این میان از تولیدات داخلی بهره ببریم به گردش بیشتر چرخه اقتصادی کشور و همچنین اشتغالزایی کمک شایانی کرده ایم.
وی با بیان اینکه جلوگیری از اسراف نیز می تواند در تحقق این امر نقش خوبی را ایفا کند، می گوید: به این منظور ما هم کلاس های آموزشی را برای مدیران کاروان ها برگزار و به آنها تاکید بسیاری کردیم که به طور جد از مصرف کالاهای خارجی و اسراف کردن در طول سفرشان پرهیز کنند تا ما نیز بتوانیم نقش عمده ای را در به ثمر رسیدن اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب ایفا کنیم.
به گفته این مسئول، تنها کاری که مدیران کاروان ها در قبال این موضوع می توانند انجام بدهند تذکر لسانی و گوشزد کردن به زائران در چطور استفاده کردن از منابع موجود است. فلاح مراد ادامه می دهد: با توجه به شرایطی که داریم مجبور به این هستیم که روی پای خودمان بایستیم و حداقل کاری هم که می شود در این زمینه انجام داد استفاده از تولیدات داخلی و جلوگیری از اسراف و مصرف گرایی است.
از صحبت های این مسئول فرهنگی کشور می توان نتیجه گرفت که دانش آموزان می توانند بهترین فرصت برای نهادینه کردن فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه باشند و اگر بتوانیم در اردوهای راهیان نور شعار "ما می توانیم" را که باعث به ثمر رسیدن موفقیت های بسیاری در عملیات های هشت سال دفاع مقدس شد را در ذهن این دانش آموزان نهادینه کنیم، آنگاه می توانیم به ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی نیز امیدوار باشیم.
منبع: کوله بار