۱۲ / مرداد / ۱۴۰۵ - 03 August 2026
11:02
کد خبر : 8714143
۰۹:۳۳

۱۳۹۵/۰۴/۳۰
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران:

دولت به معادن کوچک توجه ندارد

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار داشت: اگر ایران به جای وارد کردن محصولات بنجل از چین و هند به جای طلب‌، از تولید داخلی حمایت کند بسیار به‌صرفه‌تر خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بسیج، عبدالوهاب سهل‌آبادی شامگاه سه‌شنبه در بیست و هفتمین اجلاس سراسری خانه‌های صنعت، معدن و تجارت ایران در سنندج بیان کرد: کاش یک قانون تصویب می‌شد که نماینده مجلس حتماً باید یک مدیرکل، یک استاد دانشگاه و یا حتی مدیرعامل یک کارخانه ورشکسته باشد چون یک جوان 40 ساله وقتی به مجلس می‌رود تا اینکه روال کار را یاد بگیرد دوره چهار ساله او تمام خواهد شد و نتوانسته است برای استان خود کاری انجام دهد.

وی افزود: برخی از خانه‌های صنعت را هیأت رئیسه‌ها با هزینه‌های شخصی اداره می‌کنند و باید دولت کمک حال آنها باشد چون در واقع بخشی از چرخ تولید را این خانه‌ها می‌چرخانند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران عنوان کرد: مردم کردستان به حق رنج‌های زیادی را تحمل کردند و آسیب‌های بسیاری در دوران جنگ دیدند و باید بیشتر از این‌ها مورد توجه قرار گیرند.

وی بیان کرد: باید یک تور سیاحتی برای اتاق‌های بازرگانی و خانه‌های صنعت ایران فراهم شود تا سرمایه‌گذاران و تاجران با وضعیت استان‌ها آشنا شوند و اقدام به سرمایه‌گذاری در استان‌هایی مانند کردستان که ظرفیت‌های بسیاری دارد، کنند.

سهل‌آبادی اضافه کرد: یکی از دردهایی که دامن‌گیر تولید در ایران شده این است که همه می‌خواهند از جزیره خود دفاع کنند و در این خصوص سازمان‌های مختلفی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و ... به سهم خود مانع تولید می‌شوند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تبیین کرد: متأسفانه قوانین رفع موانع تولید خوب اجرا نمی‌شود و در این خصوص نظارت‌های کافی وجود ندارد.

وی افزود: سرمایه‌داران ایرانی که در حال حاضر در آمریکا زندگی می‌کنند حدود 800 میلیارد دلار دارایی دارند که باید تشویق شوند به ایران برگردند و اگر هم زمانی اشتباهی کرده‌اند ما باید ظرفیت بخشش آنها را داشته باشیم.

سهل‌آبادی تصریح کرد: دولت در شرایط فعلی پولی برای سرمایه‌گذاری ندارد و باید از هر راه ممکن برای جذب سرمایه‌گذار اقدام کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: 90 درصد معادن ایران کوچک هستند و دولت هم تنها به معادن بزرگ توجه دارد و حدود 90 درصد ماشین‌آلات در معادن کوچک فرسوده هستند که باید از رده خارج شده و به روز شوند.

وی افزود: معادن می‌توانند جایگزین خوبی برای نفت باشند و باید به کارگران بخش معدن نیز همانند سایر دستگاه‌ها توجه شود و اگر به معدن نگاه گدا‌گونه داشته باشیم نمی‌توانیم از این حوزه درآمدی مانند درآمد نفت را به دست بیاوریم.

سهل‌آبادی ابراز داشت: 3000 کارخانه نساجی در اصفهان تعطیل هستند و دولت هم بدون توجه به این موضوع از چین و هند تولیدات نساجی وارد می‌کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر ایران طلب‌های خود را در عوض وارد کردن هرچه محصول بی‌کیفیت و بنجل از کشور چین و هند نگیرد و به جای آن از تولید داخل حمایت کند بسیار به‌صرفه‌تر خواهد بود تا اینکه در عوض طلب‌هایش هر آنچه محصول بنجل است را وارد کند.

وی اظهار داشت: تصویب منطقه آزاد بانه و مریوان اگر عملی شود یک اتفاق خوب برای منطقه و کل ایران خواهد بود و ما به سهم خود نیز از این موضوع حمایت خواهیم کرد و معتقدم راه به تصویب رسیدن این طرح وحدت و همدلی همگان است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید