یادداشت/ابوذر باقری

ابتذال و ولنگاری فرهنگی در جشن سینمایی حافظ

عدم نظارت نهادها و دستگاه های متولی این حوزه بر جشنواره ها و منشور های اخلاقی بخش سینما و بی تفاوتی مسئولان این شائبه را تقویت می کند که ظاهرا دولت برای جلب نظر و تاثیر گذاری هنرمندان در افکار عمومی برای انتخابات آینده در حال برنامه ریزی است، یعنی چشم بستن بر اعتقادات دینی و ملی و ترویج نرم بی بندوباری در حوزه سینما برای کسب رای و جایگاه سیاسی.
کد خبر: ۸۷۱۷۷۹۱
|
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳
خبرگزاری بسیج -ابوذر باقری: هنوز چند روزی از هفته عفاف و حجاب و سالگرد واقعه گوهرشاد و کشف حجاب رضاخانی نگذشته بود که در شامگاه شنبه 2 مرداد جمعی از هنرمندان حوزه سینما تحت عنوان شانزدهمین جشن سینمایی حافظ دور هم جمع شدند تا از هم تقدیر کنند و زحمات یک ساله دست اندرکاران بخش سینما را ارج نهند.
 
فارغ از همه انتقاداتی که در سال های اخیر خصوصا در دولت یازدهم از بی محتوایی، پوچی، گیشه محوری، ابتذال و مسائل جنسی، نا امیدی و سیاه نمایی و.... از  هنر هفتم می شود وضعیت حجاب و پوشش هنرمندان به خصوص هنرمندان خانم، محل تامل و حساسیت است. سینمایی که همانند طبل تو خالی فقط صدا دارد، حاشیه های سینمای ایران بیش از متن آن است چرا که متنی اصلا وجود ندارد و همه چیز برای گیشه های داخلی و جشنوراه های بین المللی است آن هم به سفارش از قبل و وعده های جوایز از پیش تعیین شده. اما این محل بحث ما نیست چرا که ظاهر، شخصیت و پوشش هنرمندانی که در این مملکت کار می‌کنند و از سرمایه های همین مرز و بوم به جایی رسیده اند و به ادعای خودشان کسی شده‌اند اکنون تهدیدی برای وضعیت فرهنگی مردم و خصوصا جوانان شده است و باید برای این معضل فرهنگی که گریبان سینماگران را گرفته چاره ای اندیشید.
 
 
 
 
 
در سال های اخیر پهن کردن فرش قرمز به تقلید از فستیوال های بین المللی سینمائی نظیر اسکار، کن و .... در جشنواره بین المللی فجر و جشن سینمائی حافظ و امثالهم در ایران حواشی زیادی ایجاد کرده است. از هفته ها قبل از شروع این جشنواره ها بازیگران زن به دنبال تهیه لباس های فاخر و گران قیمت و همچنین آرایش و گریم خاص و متفاوت بر چهره های خود هستند تا به نوعی متمایز تر از دیگران جلب توجه کنند.
 
 
 
 
 
الگو بودن بعضی از این هنرپیشه ها برای جوانان و تاثیر گذاشتن رفتارهای اخلاقی و کرداری آنان بر جامعه خصوصا قشر جوان این حساسیت را به وجود می آورد که چرا باید این تاثیرگذاران حوزه فرهنگ و جامعه با توجه به اهمیت جایگاهشان و نقشی که می توانند در بهبود یا ابتذال جامعه دارند به حال خود رها شوند تا هر جور که دوست دارند بپوشند و آرایش کنند و در جامعه و فضای رسانه ای جولان دهند.
 
 
 
 
 
متاسفانه در جشن سینمایی حافظ تعدادی از هنرمندان خانم علی رغم اینکه با همسر، پدر و یا خانواده خود شرکت کرده بودند از وضعیت ظاهری زننده ظاهر شدند که اعتراض و ناراحتی دلسوزان حوزه فرهنگی کشور را در پی داشت. صرف هزینه های گزاف برای تهیه لباس و آرایش و همچنین پذیرایی و تجملات اشرافی گری در وضعیت نامناسب اقتصادی کشور، شکاف میان قشر مرفه و مستضعف جامعه را بیش از پیش نشان می دهد. بخشی این هنرپیشه ها در مناطق شمالی شهر تهران و وضعیت مالی مرفه به سر می برند و چندان دغدغه مردم عادی را ندارند و تنها در اجرای نقش های محوله خود را در بین مردم برای مدت زمان کمی قرار می دهند. جدایی قشر هنرمند و خودشیفتگی آنان باعث شده است که محبوبیت آنان تا حدودی نزد مردم کمتر شود و تنها برای جاذبه شهرت و قرار گرفتن بر صفحات اول رسانه ها خود را بزک می کنند تا دیده شوند. هر چند در این بین برخی هنرمندان چه زن و چه مرد نیز وجود دارند که با تقوا و بین مردم زندگی می کنند و همواره در مسیر هنر اصیل مبتنی بر ارزش های ایرانی اسلامی گام بر می دارند و هیچوقت از محبوبیت و شهرت خود نیز سوء استفاده نکرده اند و وجاهت و شان هنرمندی خود را حفظ کرده اند.
 
عدم نظارت نهادها و دستگاه های متولی این حوزه بر جشنواره ها و منشور های اخلاقی بخش سینما و بی تفاوتی مسئولان، این شائبه را تقویت می کند که ظاهرا دولت برای جلب نظر و تاثیر گذاری هنرمندان در افکار عمومی برای انتخابات آینده در حال برنامه ریزی است، یعنی چشم بستن بر اعتقادات دینی و ملی و ترویج نرم بی بندوباری و ولنگاری فرهنگی در حوزه سینما برای کسب رای و جایگاه سیاسی دولتمردان.
 
 
 
 
جشنواره های بین المللی سینمائی تا حدودی در مورد پوشش هنرمندان شرکت کننده در مراسم نیز اعمال نفوذ می کنند تا هنرمندان با ظاهر و تیپی رسمی وارد جشنواره شوند و تا حدودی نیز مراعات پروتکل ها را بکنند اما در سینمای کنونی ایران اینقدر شتاب تقلید و میل به بی بندوباری زیاد است که حتی از طرف غربی نیز سبقت گرفته اند. پوشش های عجیب و غریب که به لباس های «برره ای» شهره‌اند برازنده هنرمندان ایرانی نخواهد بود.
 
 
 
 
 
افزایش فساد و رواج پیشنهادهای بی شرمانه در سال های اخیر در سینما باعث شده است که تعدادی از هنرمندان دست به افشاگری بزنند و پرده از پشت پرده سینما بردارند، پوشش غیر متعارف و آرایش غلیظ هنرمندان زن در حاشیه این جشنواره ها این نکته را می رساند که هر چقدر جذاب تر و عریان‌تر باشید تهیه کنندگان و کارگردانان استقبال بهتری برای به کارگیری در ساخت فیلم از هنرمند دارند چرا که غیر از این دلیلی ندارد که یک هنرمند زن ایرانی با تمدن و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی که در دنیا دارد و در عرصه های مختلف نیز اقتدار و بزرگی خود را در دوران های مختلف تاریخی به اثبات رسانده و فرزندان رشیدی را برای دفاع از وطن پرورش داده است اینگونه برای کسب شهرت و نیاز های عاطفی خود با ظاهری غیر اسلامی در انظار ظاهر شود. از سوی دیگر متاسفانه اخیرا شاهد خروج برخی هنرمندان از کشور و پیوستن به شبکه های ماهواره ای از جمله جم هستیم، شبکه ای که بنیان خانواده های ایرانی اسلامی را هدف قرار داده است و با تعدد کانال ها برای ذائقه های مختلف در صدد جذب حداکثری مخاطب است. شنیده ها نیز حاکی از آن است هنرمندان خانمی که جذابتر و مخاطب پسند باشند را در ایران شناسایی و با ترفند های مختلف برای همکاری دعوت می کنند که می توان این پوشش های غیر متعارف را در راستای اهداف شبکه های ماهواره ای دید.
 
 
 
 
جشن سینمائی حافظ با همه خوبی ها و نکات مثبتی که در تقدیر از پیشکسوتان و بزرگان سینمای ایران داشت متاسفانه با پوشش مانکن ها و گریم و آرایش برخی هنرمندان زن به حاشیه رفت و تنها چیزی که از آن به یادگار ماند هزاران فریم عکس حاشیه ای از فرش قرمز بود که آن هم دردی از سینمای ایران دوا که نمی کند هیچ، بار منفی نیز بر فرهنگ و اصالت این سرزمین اضافه خواهد کرد.
 
 

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
۱۰:۰۴ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۵
دست وزیر ارشاد و رئیس صدا و سیما درد نکنه وقتی واکنشی نشون داده نمیشه از سوی این موارد بایست سال های آینده تماشاگر گرمابه ی حافظ باشیم
ناشناس
۱۴:۴۰ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۵
به نظر من فسادی که وام یک میلیارد با سود یک درصد که میشد به سیصد و سی جوان واسه ازدواج و یا سیصد و سی بیمار واسه دارو داد بیشتر از فساد جشنواره حافظ است اگه وجدان داری چاپ کن
ناشناس
۱۶:۱۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۵
نویسنده یا ساکنه قمه ، یا کلا تو عربستان زندگی میکنه. چه ایرانی داره . شما رنگ سیاه چادر دوست داری؟ خوب دوست ندارن ایناااااا متوجه شو دوست ندارنننننننننننننننننننننن جالبه که سیاه هم مکروهه
ناشناس
۱۵:۴۲ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵
سیاه مکروهه چرا در عروسی ها میپوشید؟؟؟؟؟ وقتی به حجاب چادر میرسه مکروه میشه؟؟؟ چون خواسته ی برخی ها هست که عرق ناموسی ندارند.
ناشناس
۱۱:۰۱ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۵
جشن بود يا شوي تلويزيوني وترويج فرهنگ بي بند باري
ناشناس
۲۳:۰۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۵
کجاش ابتذال؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۱۶ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
درود بر غیرت.
آخرین اخبار