پیشبینی میشود پیک بار برق کشور امسال به 54300 مگاوات برسد
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علیرضا احمدیزدی امروز در همایش مشترک فرماندهان بسیج ادارات و اصناف استان همدان با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اظهار داشت: امروز استکبار جهانی از طریق اقتصاد به جنگ ملت ایران آمده است.
وی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی مقابله با استکبار جهانی است، افزود: باید با مدیریت مصرف از ارزشهای انقلاب دفاع کنیم.
مدیرکل مدیریت مصرف شرکت توانیر با اشاره به وجود 33 میلیون مشترک برق در کشور تصریح کرد: از این تعداد 27 میلیون مشترک خانگی، یک میلیون و 200 هزار مشترک عمومی و اداری، حدود 4 میلیون مشترک سایر مصارف و 358 هزار مشترک کشاورزی و 220 هزار مشترک نیز در بخش صنعتی است.
وی ادامه داد: تا پایان سال 94 مشترکین عمومی و اداری با 4.5 درصد از مشترکین حدود 9.4 درصد مصرف انرژی را داشتهاند، سایر مصارف نیز 12.5 درصد از مشترکین را شامل میشوند و حدود 7.3 درصد مصرف انرژی دارند.
احمدیزدی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته 74 هزارمگاوات ظرفیت نصب شده صنعت برق بود، یادآور شد: تابستان سال گذشته پیک بار کشور در تابستان 50 هزار و 177 مگاوات بود در حالی که نیاز انرژی ما در زمستان 28 هزار و 500 مگاوات بود.
وی افزود: با توجه به اختلاف قابل توجه میزان مصرف در تابستان و زمستان درمییابیم که گرمای هوا بیش از 20 هزار مگاوات مصرف را به دنبال دارد.
مدیرکل مدیریت مصرف شرکت توانیر با بیان اینکه به طور میانگین سالانه باید 4 هزار مگاوات به شبکه سراسری برق اضافه شود، گفت: برای احداث یک مگاوات انرژی برق یک میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز است بنابراین 4 هزار مگاوات، نیازمند 14 هزار میلیارد تومان سرمایه است.
* سهم قابل توجهی از مصرف برق صرف روشنایی و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی میشود
وی با اشاره به اینکه هر 10 سال یکبار، باید ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور 2 برابر شود، ابراز داشت: پیشبینی میشود پیک کشور در سال 1400 به 80 هزارمگاوات برسد.
احمدیزدی با بیان اینکه 39 شرکت توزیع و 16 برق منطقهای در کشور داریم، عنوان کرد: تا سال 88 فقط پیک شب داشتیم اما امروز پیک بار روز از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارشها گرمای سال 94 و 95 در دنیا بیسابقه بوده است، گفت: پیشبینی شده پیک بار کشور امسال به 54 هزار و 300 مگاوات برسد که در این صورت شبکه سراسری 3 هزار مگاوات کمبود انرژی خواهد داشت.
مدیرکل مدیریت مصرف شرکت توانیر با اشاره به ضرورت بهینهسازی مصرف اظهار داشت: از اهداف کلان مدیریت مصرف حفظ سلامتی افراد است.
به گفته وی دو چالش مهم امروز رشد جمعیت در کره زمین و توسعه اقتصادی در جهان است که افزایش مصرف انرژی را به دنبال دارد و افزایش تقاضای انرژی معادل افزایش انتشار گازهای گلخانهای و افزایش دما است.
احمدیزدی با بیان اینکه جهان برای بقا راهی جز مدیریت مصرف ندارد، تصریح کرد: دو بحث مهم در مدیریت مصرف نیز پاسخگویی بار و کارایی انرژی است.
وی با بیان اینکه در کارایی انرژی استفاده از دستگاههای با راندمان بالا و تجهیزات در زمان مناسب و استفاده بهینه از لوازم برقی اهمیت دارد، افزود: در پاسخگویی بار نیز طرحهای تشویقی برای تعرفههای مختلف در مدیریت مصرف انرژی برق اثرگذار است.
مدیرکل مدیریت مصرف شرکت توانیر با بیان اینکه سهم قابل توجهی از مصرف برق به روشنایی و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی برمیگردد، گفت: در حال حاضر آمار تلفات انرژی برق از 20 درصد به 10 درصد رسیده که امید است تا پایان امسال تک رقمی شود.
انتهای پیام/