رابطه اقتصاد مقاومتی با فساد اقتصادی
بنا بر تعریف فساد از نگاه سازمان شفافیت بین الملل فساد سو استفاده از قدرت واگذار شده جهت منافع شخصی است و به این علت هیچ دولت و کشوری نمیتوان این ادعا را داشته باشد که مبرا از هرگونه فساد اقتصادی است.
از ان جهت که فساد باعث ناکار آمدی و مقابل توسعه کشور است و یا واضح تر بگویم این رخداد نامبارک مانند موریانه ای هست که ساختاری را ازدرون رو به نابودی قرار دهد,و به ان علت است که این پدید نحس تهدیدی داخلی به شمار میرود که از تهدیدات خارجی مرگبار تر است.
با تو جه به گزارش های سازمان بین الملی شفافیت,ایران از منظر شاخصه های
فساد اقتصادی وضعیت بد و اسفناکی را دارد و همواره این حرکت سیر صعودی به
خود گرفته است
قابل ذکر است که در گزارش 2015 این سازمان ,از بین 188 کشور جهان ایران پنجاه هفتمین جایگاه با شاخصه فساد اقتصادی قرار دارد.
اما این فساد های که با اقتصاد دولتی سر کار دارد و همواره سیر افزایشی به خود گرفته عواملی نیز به آن کمک می کند، مواردی همچون نبودن ساختار و انتظامات مالی و اقتصاد دولتی صحیح، عدم وجود نظام مالیاتی و جامع کامل و کار آمد، اقتصاد زیر زمینی، وجود قوانین فساد افزا که نمونه ان را در فیش های نجومی در دولت یازدهم به خوبی لمس کردیم و هزاران عوامل دیگر که در این یادداشت مجال پرداختن به ان نیست و مانند خوره خرخره کشور را گرفته و البته این پدیده شوم نیز راه درمانی دارد. درمانی که مقام معظم رهبری در سال های متمادی به مکررات به ان تاکید کرده اند و نشان از لبریز شدن کاسه صبرشان میدهد.