نگارش چارچوب قراردادهای جدید نفتی ایران توسط ۳ نفر در انگلیس
وی با بیان اینکه بنده مخالف این چارچوب هستم گفت: در این جارچوب مدت 50 سال یا بیشتر شرایطی را برای طرفهای غربی محیا میکنیم که به دلیل تعهد زمانی اینچنینی باید این موضوع در مجلس بررسی شود.
دلیگانی تاکید کرد: لازم است مجلس قانون گذاری کند.در واقع اصل و چارچوب این موضوع باید به تصویب مجلس برسد و پس از آن دولت می تواند در چارچوب مصوبه مجلس آن را اجرایی کند.
این نماینده مجلس با انتقاد از غیرعلنی برگزار شدن جلسه صبح کار هیئت رئیسه که جلسه را غیرعلنی اعلام کرد: این کار یک نوع توهین به مردم بود چرا که در این جلسه نکتهایی برخلاف منافع ملی گفته نشد و باید این موضوع به صورت شفاف برای مردم مطرح میشد که بدانند دغدغه مخالفین الگوی قراردادهای جدید نفتی چیست؟
حاجی دلیگانی با اشاره به طرح دوفوریتی جمعی از نمایندگان در این زمینه گفت: قرار بود این طرح دو فوریتی امروز به رأی گذاشته شود تا روز چهارشنبه به تصویب برسد اما به دلیل این جلسه غیرعلنی این موضوع عقب افتاد و از آنجا که هفته آیند همزمان سرکشی نمایندگان به حوزه انتخابیه است و پس از آن دو هفته تعطیلات تابستانی نمایندگان محسوب میشود لذا جلس تا سه هفته آینده جلسه علنی نخواهد داشت و بررسی این طرح یک ماه به عقب میافتد.
وی با انتقاد از این موضوع گفت: ما نگرانیم در این مدت اتفاقاتی بیفتد که به ضرر کشور باشد چرا که توتال در یک کشور همسایه سبب شده که 3 هزار میلیارد مترمکعب گاز در میادین مشترک از سمت ایران به سمت دیگر برود و به ضرر ایران تمام شود و شاید در این مدت این شرکت بتواند در چارچوب این قراردادها امتیازات خود را بگیرد.
این نماینده مجلس افزود: وقتی که قرار است برای 50 سال آینده کشور تصمیم بگیریم باید چارچوب آن در مجلس به تصویب برسد که متأسفانه در گذشته یک اختیار به اشتباه به دولت داده شده و ما مصریم در طرح خود ماده 7 وزارت نفت را اصلاح کرده و مقرر کنیم شرایط عمومی قراردادهای نفتی به تصویب مجلس برسد.
حاجی دلیگانی خاطرنشان کرد: جای تأسف است که بگوییم چارچوب قرارداده توسط سه نفر یعنی دو خانم و یک آقا در انگلستان نوشته شده است و پس از 37 سال از انقلاب برای ما تأسف بار است که چارچوب قراردادهای نفتی ما در خارج از کشور نوشته شود.ما براین موضوع تأکید داریم که ایرادات الگوی جدید قراردادهای نفتی باید اصلاح شود و مجلس نیز چارچوب این موضوع را مورد برسی و تصویب قرار دهد.
وی در مورد نظر هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین نیز گفت: از آنجا که در این موردقانونی درمجلس تصویب نشده هیئت تطبیق مصوبات چندان نمی تواند نظر دهد البته رئیس هیئت تطبیق امروز اعلام کرد که ما ایرادات قراردادهای نفتی را احصا میکنیم و به دولت میفرستیم تا برای بار سوم این چارچوب قراردادهای نفتی را اصلاح کند.
وی در پایان سخنان خود گفت: وزیر در سخنان خود میگوید که با این الگوی جدید قراردادهای نفتی باقیمانده دیوار تحریمها فرو میریزد اما ما برخلاف وزیر تصورمان این است که طرف غربی برجام را به گروگان گرفته و اجرا نمیکند تا ما به چنین قراردادهایی تن دهیم و از طریق این قرارداده منافع آنها تأمین شود.