خبرهای داغ:

۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی داده می‌شود

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی با اشاره به واگذاری ۵۰ بنای تاریخی به بخش خصوصی گفت: مقرر شده که ۱۵۰ بنای دیگر تا پایان سال به بخش خصوصی واگذار شود که امید است این امر محقق شود.
کد خبر: ۸۷۳۰۹۲۹
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۷
محمدرضا پوینده شامگاه یکشنبه در مراسم افتتاح هتل آپادانا در جمع خبرنگاران از واگذاری نزدیک به 50 بنای تاریخی به بخش خصوصی از خرداد سال گذشته تا خرداد امسال خبر داد و اظهار داشت: مقرر شده که 150 بنای دیگر تا پایان سال به بخش خصوصی واگذار شود که امید است این امر محقق شود.

وی با بیان اینکه از تعداد 50 بنای واگذار شده 31 مورد مربوط به سال گذشته و 15- 16 مورد مربوط به سال 95 است، گفت:  طرح واگذاری بناهای تاریخی برای فعال شدن این بناها و مشارکت بیشتر بخش خصوصی است که براساس قوانین مربوط به واگذاری انجام می‌شود.

پوینده با اشاره به روند واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی افزود: بناهایی که مورد بهره‌برداری نبوده یا بهر‌برداری غیرمرتبط داشته برای واگذاری انتخاب می‌شود و فرایند واگذاری به این صورت است که ابتدا کارشناسان هزینه مرمت بنای تاریخی قابل واگذاری را تخمین زده و با توجه به هزینه مرمت مدت زمان واگذاری مشخص می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پس از مشخص شدن زمان واگذاری یک مزایده دو مرحله‌ای برگزار شده  و در مرحله نخست صلاحیت و مهارت فنی برای بهره‌‌برداری بخش خصوصی و در مرحله دوم سرمایه بخش خصوصی سنجیده می‌شود و پس از آن دوره مرمت برای بخش خصوصی برگزار می‌شود که در این دوره اجاره‌ای دریافت نمی‌شود.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی تصریح کرد: در تمام دوران مرمت و بهره‌برداری نظارت دقیق بر کار واگذاری انجام می‌شود  و در دوران بهره‌برداری تا پایان زمان اجاره نظارت توسط استان‌ها انجام می‌شود.

وی درباره تسهیلات ارائه شده به بخش خصوصی برای مرمت و بهره‌برداری از بناها بیان کرد: صندوق احیا نسبت به اعطای تسهیلات اقدام نکرده اما بنا بر تفاهم‌نامه‌ای با معاونت سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی کشور از محل صندوق توسعه ملی تسهیلاتی در اختیار سرمایه گذاران بناهای تاریخی قرار می‌گیرد.

پوینده از عقد تفاهم‌نامه‌ای برای اعطای تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی خبر داد و گفت: براساس تفاهم‌نامه با معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی کشور بنا شده اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال در قالب تسهیلات 9 درصد به هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی که در بناهای تاریخی اقدام به راه‌اندازی بازارچه و فروشگاه کنند، واگذار شود.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی با اشاره به رضایت و استقبال بخش خصوصی از طرح‌های واگذاری افزود: در یک سال گذشته که رکود صنعت حاکم شده بخش خصوصی از این سرمایه‌گذاری استقبال کرده و از این امر رضایت داشته‌اند.

وی با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور علاقه زیادی به سرمایه‌گذاری در این امر هستند، گفت: بسته‌های سرمایه‌گذاری برای این افراد در نظر گرفته شده و تلاش می‌شود با معرفی بناهای تاریخی به این عده زمینه سرمایه‌گذاری آنها را فراهم کرد.

پوینده با اشاره به ایجاد بوتیک هتل‌ها در نقاط مختلف ایران خاطرنشان کرد: جوامع محلی ظرفیت خوبی برای ایجاد بوتیک هتل‌ها هستند که تلاش می‌شود این مراکز در ایران گسترش یابد چراکه بسیاری از گردشگران علاقه دارند در محیط‌های سنتی و روستایی اقامت کنند.

وی با بیان اینکه برای رونق گردشگری باید متناسب با سلیقه جامعه هدف رفتار کرد، تصریح کرد: امروز بسیاری از گردشگران خارجی اقامت در مکان‌های تجاری را نمی‌پسندند و برای افزایش گردشگران خارجی باید سهم و توجه ویژه‌ای به بوتیک هتل‌ها شود.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی با اشاره به رتبه 46 ایران در صنعت گردشگری در جهان بیان کرد: درآمد حاصل از گردشگری از درآمد نفت بیشتر است البته اگر از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

پوینده با اشاره به اینکه هنوز برخی از مدیران با مزایای صنعت گردشگری آشنا نیستند، اظهار داشت: توسعه گردشگری منجر ایجاد فرصت‌های شغلی و توسعه پایدار در جامعه می‌شود و باید از همه ظرفیت‌ها در این زمینه استفاده شود.

وی با بیان اینکه رونق گردشگری نیاز به هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌ها دارد، گفت: مجلس در حوزه قانونگذاری و قوای انتظامی در بعد امنیت گردشگری باید همکاری کنند تا ایران بتواند سهم خود را از این صنعت گسترش دهد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار