۰۷ / خرداد / ۱۴۰۴ - 28 May 2025
22:29
کد خبر : 8732671
۱۷:۳۲

۱۳۹۵/۰۶/۰۲
عضو شورای عالی بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد:

مشارکت مردمی رمز توسعه پایدار است / تمرکززدایی و تصمیم سازی از پایین به بالا از اولویت های سازمان جنگلها

دکتر غلامرضا هادربادی مدیر دفتر ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها و مراتع کشور گفت: اثر تلاشهای بسیج در مناطق مختلف در حوزه احیا، بذرپاشی و آبخیزداری به عینه دیده شده است.

دکتر غلامرضا هادربادی عضو شورای عالی بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعیو مدیر دفتر ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها و مراتع کشور در گفتگو با خبرنگار سازمان بسیج قشر مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گفت: افزایش بهره وری و تکیه بر مردم مهمترین راه برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.

ایجاد و تقویت اتحادیه ها و تعاونی ها در جهت مشارکت مردمی

وی با اشاره به اینکه درون زا نمودن اقتصاد و استفاده از تفکرات خلاق از اساسی ترین راهکارهای اقتصاد مقاومتی است، گفت: بر همین اساس سازمان جنگل ها چند کار بنیادین را در صدر فعالیتهای خود قرار داده که اصلی ترین آنها تکمیل شبکه تشکلها و تعاونی ها در مناطق مختلف است، چرا که تا اینها تکمیل نشود، مشارکت مردم در کارها شدنی نیست.

دکتر هادربادی با اشاره به راه اندازی دبیرخانه های سازمان های مردم نهاد فعال مناطق در سراسر کشور، از ایجاد اتحادیه ملی مناطق آبخیزداری خبر داد و افزود: در بیش از 20 استان کشور اتحادیه های مناطق سازمان یافته و در نظر داریم تا پایان سال زنجیره ی اتحادیه مناطق آبخیزداری در سرتاسر کشور کامل شود.

تمرکززدایی از راهکارهای اصلی رسیدن به اقتصاد مقاومتی

وی با تاکید بر دانش محور بودن اقتصاد، اولویت آموزش را برای مجریان ، دامداران و بهره برداران عنوان کرد و گفت: امسال برای نخستین بار آموزش ها را تمرکز زدایی کردیم و به سمت سنگرها که همانا روستاها هستند پیش رفتیم و به این ترتیب از مجموع 1645 مورد دوره ی آموزشی برگزار شده، بیش از 1600مورد در خارج از استان تهران برگزار شده است.

مدیر دفتر ترویج سازمان جنگلها با اشاره به اهمیت موضوع یادگیری و پرورش نوجوانان گفت: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری راجع به اهمیت پرورش صحیح دانش آموزان، طرح همیاران طبیعت با استفاده از پتانسیل مدارس جهت آموزش دانش آموزان برگزار می شود.

وی افزود: در زمینه مستندات ترویجی نیز امسال قصد داریم اولویت های بخش مناطقی را در قالب بروشور و دستورالعمل های فنی ارائه کنیم.

توسعه پایدار وابسته به مشارکت مردمی

مدیر دفتر مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها و مراتع با تکید بر اینکه توسعه پایدار تنها با مشارکت مردم امکانپذیر است گفت: درباره منابع طبیعی مردم بایستی متوجه دو موضوع شوند، اول اینکه منافعی از منابع طبیعی به آنها می رسد و دوم اینکه نسبت به این منابع احساس مالکیت داشته باشند.

وی در همین راستا افزود: ایجاد صندوق های حمایت از منابع طبیعی را در دستور کار خود قرار داده ایم تا بتوان تسهیلاتی کم بهره و ارزان قیمت برای کارهای احیایی و حفاظتی و مشاغل جایگزین ارائه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مشارکت مردمی موجب افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و زیاد شدن پایداری می شود عنوان کرد: مشارکت مردم یعنی قبل، حین و بعد از اجرای هر طرحی، مردم حضور داشته باشند و تصمیم سازی ها از پایین به بالا باشد و نه از تهران به استان ها.

اثرات شگرف بسیج مردمی بر منابع طبیعی

دکتر هادربادی در پایان با اشاره به طرح بسیج همگام با منابع طبیعی و اینکه بسیج یعنی قاطبه مردم و جوششی از درون مردم، گفت: این یعنی مشارکت مردمی توسط نیروهای مخلصی که ادعای دنیایی ندارند و برای آبروی نظام کار می کنند که باعث می شود هر جا بسیج ورود کرده بسیار مثمر بوده و اثر آن در مناطق مختلف در حوزه احیا، بذرپاشی و آبخیزداری به عینه دیده شده است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید