صرفهجویی 60 میلیارد تومانی با جلوگیری از هدررفت انرژی در همدان
وی افزود: توسعه و اصلاح و بهینهسازی شبکههای برق روستاها، صرفه جویی در مصرف آب نیروگاه شهید مفتح و توسعه خدمات الکترونیکی دولت نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اهمیت کاهش تلفات انرژی تصریح کرد: جلوگیری از هدر رفت انرژی یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته درصد تلفات شبکههای توزیع برق استان همدان از 16.7 درصد به 11.8 درصد کاهش یافته است، گفت: طی این سه سال 604 میلیون کیلووات ساعت از هدررفت انرژی جلوگیری شده که اگر با قیمت تمام شده بدون لحاظ کردن سوخت نیروگاهها محاسبه شود معادل 60 میلیارد تومان صرفهجویی شده است.
تیموری یادآور شد: پرت انرژی به دو صورت فنی و غیر فنی اتفاق میافتد که تلفات فنی ناشی از تلفات تأسیسات و شبکههای موجود است.
وی ادامه داد: اقدامات متناسب با تلفات فنی شامل تعدیل روشنایی معابر، استفاده از ترانسهای کمظرفیت و ترانسهای کم تلفات، تعدیل بار خطوط فشار متوسط و فشار ضعیف، اصلاح سطح مقطع سیمها و کابلهای موجود در شبکهها، اصلاح لوازم اندازهگیری معیوب و سایر اقدامات فنی میشود.
* صرفهجویی انرژی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان خاطرنشان کرد: جمعآوری برقهای غیر مجاز، تست و بازرسی لوازم اندازهگیری و جلوگیری از انحراف جریان مصرفی در کلیه تعرفهها نیز از جمله فعالیتهای مطرح در بحث غیر فنی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در مجموع اقدامات موثری صورت گرفته تا روند کاهش تلفات ادامه داشته باشد و امید است تلفات انرژی برق در استان تا افق 1404 به 5 درصد برسد، افزود: در این زمینه نیروهای انتظامی، دستگاه قضایی استان و همکاران شرکت در تمام واحدهای تابعه همکاری خوبی داشتهاند.
تیموری با اشاره به کنترل پیک بار مصرفی و مدیریت مصرف انرژی عنوان کرد: صرفهجویی و بهینه مصرف کردن انرژی از دیگر مصادیق اقتصاد مقاومتی است.
وی ابراز داشت: در سه سال گذشته 6 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور اضافه شده و در حال حاضر قدرت نصب شده نیروگاهی حدود 74 هزار مگاوات است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به راندمان نیروگاهها که حدود 37 تا 38 درصد است، اظهار کرد: نیروگاهها میتوانند حدود 53 هزار مگاوات برق را تولید کنند.
وی با بیان اینکه پیک بار سال گذشته کشور 50 هزار و 177 مگاوات بوده است، گفت: پیک بار مصرفی کشور در سال جاری به 52 هزار و 693 مگاوات رسیده که به معنای افزایش 5 درصد مصرف برق در کشور است.
* پیک بار استان به 649 مگاوات رسیده است
تیموری تصریح کرد: پیک بار استان همدان نیز در سال 92 به میزان 626 مگاوات بوده که اگر روند افزایش 5 درصد کشوری را داشتیم باید پیک بار 725 مگاوات را تجربه میکردیم اما همراهی مردم باعث شد تا درصد رشد مصرف در استان به 2 درصد محدود شود.
وی اضافه کرد: به عبارتی پیک بار استان طی این سالها از 626 مگاوات به 649 مگاوات رسیده است که اگر مدیریت نمیشد به 725 مگاوات میرسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: با مشارکت و همراهی مشترکان در تمام تعرفهها و همچنین اقدامات فنی و غیر فنی صنعت برق حدود 3 هزار مگاوات مدیریت شده است که اگر این اتفاق نمیافتاد به طور قطع در گرمای تابستان با کمبود نیرو و اعمال خاموشی همراه بودیم.
وی ضمن تقدیر از همراهی و مشارکت مشترکان برق استان گفت: صرفهجویی و بهینه مصرف کردن انرژی برای خود مشترکان و همچنین صنعت و جامعه منافع بسیاری دارد.
تیموری خاطرنشان کرد: کاهش مبلغ هزینههای برق مصرفی، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، افزایش پایداری برق و استقرار ولتاژ شبکه، نگهداشت منابع زیرزمینی برای آیندگان و اختصاص هزینههای تولید برق به سایر زیرساختهای مورد نیاز کشور از جمله این منافع است.
انتهای پیام/