خبرنگاران باید واقعیت ها و مشکلات جامعه را رسانه ای کنند
به گزارش بسیج رسانه خوزستان، آیت الله محسن حیدری در مرحله سوم از نخستین دوره طرح ولایت بسیج رسانه خوزستان در تبیین موضوع اخلاق در رسانه اظهار داشت: اخلاق مجموعه ای از باید و نباید ها، ضوابط و قواعدی است که افراد باید در تمامی زمینه ها اعم از فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، زندگی و کاری رعایت کنند.
وی با بیان اینکه یکی از کارهایی که به جد به رعایت اخلاق نیاز دارد کار در رسانه و خبرنگاری است افزود: روح کار رسانه ای با روح رسالت انبیا همسان است زیرا قرآن نیز انبیا را اصحاب رسانه که رسالت آنان رساندن پیام ها و واقعیت ها و ایده های سازنده به افراد بی خبر و غافل معرفی می کند.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه خبرنگار مؤمن، متدین و اخلاق مدار باید هفت اصل را در رابطه با اخلاق رسانه ای مدنظر قرار دهد اظهار کرد: اصل اول علم است یعنی خبرنگار نباید موضوعی را که به آن علم و یقین و آگاهی ندارد منعکس و بر اساس شایعات کارکند.
آیت الله حیدری صداقت را دومین اصل اخلاق در رسانه عنوان کرد و گفت: دروغ گفتن حرام است ولی راست گفتن نیز واجب نیست؛ برخی مواقع برای اینکه کسی متضرر نشود می توان سکوت کرد.
وی ادامه داد: اصل سوم نیز خیرخواهی است؛ البته همه مردم باید در مراحل زندگی برای دیگران خیر بخواهند. اما خبرنگاران باید خیر جامعه را درنظر گرفته و از سر اخلاص و خیرخواهی خبر بنویسد که این نوع رفتار از اخلاق انبیای الهی است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: خبرنگاران باید حقایق را به مسئولین برسانند؛ کار خبرنگار نصیحت کردن است؛ آنها باید واقعیت ها و مشکلات، تبعیض ها را رسانه ای کنند به شرط اینکه به نظام ضربه نزند و محل سوء استفاده دشمنان قرار نگیرد.
دکتر حیدری اصل چهارم را شجاعت دانست و افزود: وقتی انسان حقیقتی را متوجه شد نباید از بیان آن واهمه داشته باشد؛ شجاعت یک ویژگی بسیار مهم برای رسانه است. انبیاء نیز در ابلاغ پیام الهی از هیچ چیز و هیچ کس غیر از خدا ترسی نداشتند.
وی با بیان اینکه میان ترس از خدا و مردم رابطه مستقیمی وجود دارد؛ ادامه داد: انسان هایی که می ترسند در ظلمت جهل به سر می برند و می پندارند ظالمین و مستکبرین قدرتی دارند ولی کسی که از خدا می ترسد دلش پر نور است و برای این قدرت ها ارزشی قائل نیست و فقط در مقابل خداوند خشیت دارد.
امام جمعه موقت اهواز تاکید کرد: خبرنگار اگر حقیقتی را دید ولی از ترس صاحبان قدرت و زور حقیقت را کتمان کرد ترسو و بزدل است. خبرنگار به خاطر نشر حقیقت به کسی باج نمی دهد.
آیت الله حیدری در خصوص دوری از لجاجت به عنوان اصل پنجم در اخلاق رسانه ای گفت: لجاجت ناشی از جهالت و هوای نفس است، انسان مهذب در برابر حق تسلیم است اما افراد جاهل لجاجت می کنند.
وی تعصب را بر دو نوع منفی و ویرانگر مثبت و سازنده دانست و اظهار کرد: وابستگیهای غلط و غیر منطقی به عشیره و آداب و حزب و گروه خاص را تعصب منفی و تعصب نسبت به ارزشها، خوبیها و کمالات در زمره تعصب سازنده و مثبت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برخی در رسالت خبرنگاری گاهی دچار تعصب منفی شده و سخن خلاف مصالح کشور و انقلاب را به خاطر حفظ منافع حزب و گروهشان می زنند.
آیت الله حیدری افزود: اصل ششم نیز دوری از اهانت است چرا که فحاشی جز ایجاد فتنه چیزی در بر ندارد بنابراین خبرنگار علاوه بر اینکه باید حقیقت را بگوید نوع بیان و نوشتارش باید همراه با ادب باشد.
وی شفافیت را اصل هفتم عنوان کرد و افزود: خبرنگاران باید مطالب و اخبار خود را رک، صریح، در عین شفافیت و بدون روتوش بیان کنند.
امام جمعه موقت اهوازدر مورد مسئولانی که انتقاد پذیر نبوده و درصورت نقد توسط خبرنگاران به سرعت جبهه میگیرند گفت: اگر کسی ریگی درون کفشش نباشد ناراحت نمی شود و دو پهلو صحبت نمی کند.
نخستین دوره طرح ولایت بسیج رسانه با هدف تبیین اهداف رسانههای انقلابی، چگونگی اقدامات این رسانهها در پاسداشت آرمانهای انقلاب، تحلیل افکار ضد انقلابی استکبار و شناخت شبکههای اجتماعی و ... توسط سازمان بسیج رسانه خوزستان برگزار شد که مورد استقبال قابل توجه اصحاب رسانه نیز قرار گرفت.