به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری با اشاره به موضوع سواد سلامت گفت: ظرفیت افراد برای کسب تفسیر و درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامت سواد سلامت آنها است؛ طبق تحقیقات به عمل آمده در جامعه از هر دو نفر دارای سطح سواد سلامت محدود هستند.
وی با بیان اینکه سطح سواد سلامت زنان ایرانی از مردان بیشتر است، افزود: این سطح سواد در شهرها از ۱۰۰ حدود ۶۸ است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه ۴۴ درصد افراد جامعه از سطح سواد سلامت محدود برخوردارند، گفت: این افراد بیشتر در بیمارستان بستری شده و هزینههای بیشتری را برای درمان متقبل میشوند.
وی در ادامه گفت: افراد با سطح سلامت پایین ابتلا به سرطان دیرتر متوجه میشوند و نسبت به افراد دیگر بیشتر دچار بیماری قلبی و عروقی خواهند شد.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد آمار خودکشی گفت: از لحاظ علمی ثابت شده انعکاس خبر خودکشی در رسانه ها تا ۱۰ روز میزان خودکشی را افزایش میدهد به ویژه اگر روش آن اعلام شود.
وی ادامه داد: رسانهها باید به این مسئله واقف باشند و اگاهی بخشی کند تا خودکشی تقلیل یابد و به طرف پیشگیری پیش روند.
حریرچی، درباره موضوع واگذاری اختیار تعرفه از نظام پزشکی به وزارت بهداشت، گفت: چند ماه پیش مجلس به آن رای داده و در حال حاضر در شورای نگهبان مطرح است ولی هنوز به تأیید نهایی نرسیده است.
وی ادامه داد: اصل این مصوبه را کمیسیون بهداشت پیگیری میکند و اگر در شورای نگهبان تأیید نهایی نشود دوباره در مجلس مطرح خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه مافیای تجهیزات پزشکی را تأیید میکنید یا نه، گفت: باید تعبیرمان را از مافیا درست کنیم؛ موضوع تجهیزات پزشکی در کل دنیا یک تجارت است و فروشنده میخواهد فروش بیشتری داشته باشد و گاهی از تبلیغ و تقاضای القایی برای این منظور استفاده میکند.
حریرچی، با بیان اینکه سرانه تجهیزات پزشکی در ایران در بسیاری از موارد نسبت به نرم جهانی کشورهای مشابه کمتر است، گفت: طی دو سال 170دستگاه اندوسکوپی واردات داشتیم که تعداد این دستگاه کم و صف های استفاده طولانی بود ولی برخی می گفتند مافیای اندوسکوپی آمده است و با اجرای طرح تحول قیمت تجهیزات پزشکی در کشور به طرز معناداری کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: با این وجود بروز تخلف در حوزه تجهیزات پزشکی را صفر نمیدانیم ولی به میزان زیادی کاهش یافته است.
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |