۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
19:10
کد خبر : 8758463
۲۰:۱۲

۱۳۹۵/۰۷/۱۶
مدیر مدرسه حوزه علمیه امام صادق (ع) شهر اصفهان

نجات مردم از جهالت از اهداف قیام عاشورا بود

مدیر مدرسه حوزه علمیه امام صادق (ع) شهر اصفهان با اشاره به نقش جهالت در سرنوشت بد یک ملت، گفت: امام حسین (ع) جان خود را فدا کرد که مردم را از جهالت نجات دهد.

به گزارش خبرگزاری بسیج در اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیر خطاط امروز در سومین روز سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) دهه اول محرم در خیمه حسینه شهدای بسیج ناحیه مقاومت بسیج امام صادق (ع) با بیان اینکه امام حسین (ع) یکی از اهداف قیام خود را اصلاح امت بیان می کنند، افزود: جهالت؛ فسادی بود که میان امت گسترش پیدا کرده بود و امام حسین (ع) تلاش کردند این جهالت و فساد را از بین ببرند.

وی با بیان اینکه جهالت بزرگترین آسیب برای یک امت است، افزود: امام حسین (ع) در بیان اهداف قیام خود نفرمودند می خواهم حکومت یزید را سرنگون کنم بلکه هدف خود را اصلاح امت و از بین بردن فساد در امت عنوان کردند در زیارت اربعین، این فساد به جهالت تعبیر شده است.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) اصفهان با بیان اینکه گاهی درد در قسمتی از بدن خود را نشان می دهد و حال اینکه منشاء درد در قسمت دیگری از بدن است، تاکید کرد: مهمترین هدف امام حسین (ع) از بین بردن جهالت امت بود زیرا امت جاهل یزید انتخاب می کند و لذا باید اصلاح را از امت آغاز کرد.


وی افزود: جهالت امت موجب شده بود که یزیدی که حتی ظاهر اسلامی را نیز رعایت نمی کرد و هیچ ابایی از طعن به دین نداشت در مسند امور قرار گیرد و مردم چنین فردی را بپذیرند.
حجت الاسلام خطاط اظهار کرد: حتی اگر امام حسین (ع) یزید را از بین می برد، این امت فرد دیگری را انتخاب می کردند که اخلاق یزیدی داشته باشد و لذا مشکل اصلی جامعه یزید نیست بلکه فضای فرهنگی است که یزید را می پذیرد و آن را تحمل می کند و لذا امام حسین (ع) درمان را در امت می داند.


وی با اشاره به مشکلات سایر انبیای الهی از منظر قرآن، گفت: قرآن مشکل اصلی پیامبران را جهالت امت های آنها بیان می کند و لذا پیامبری چون موسی (ع) سالها تلاش می کند که مردم از فرعون پرستی نجات پیدا کنند ولی بعد از نجات از دست فرعون، روی به گوساله پرستی و بت پرستی می آورند.


مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) اصفهان با بیان اینکه مشکل جهالت بسیار پیچیده است، افزود: مشکل جهالت در هر امتی پیدا شد آن امت را از بین می برد، نظام جامعه را متلاشی می کند و اهداف عالیه آنها را به اهداف پوچ تبدیل می کند.


وی تصریح کرد: بر اساس برخی روایات جهالت در دوران آخر الزمان بدتر از جاهلیت عصر رسول خدا(ص) است زیرا در این دوران گروههای مختلف جهالت خود را به قرآن مستند می کنند.
حجت الاسلام خطاط با بیان اینکه قرآن جهالت را بسیار خطرناک توصیف می کند، افزود: منظور از جهالت نداشتن تحصیلات عالیه و مدرک نیست بلکه قرآن اهل استهزاء بودن، توجه کردن به لغویات و هرزه گویی، کینه و حسد، پرستش غیر خدا را از علائم و مصادیق جهالت معرفی می کند.


وی تصریح کرد: جهالت بیماری بزرگ اجتماعی است که موجب می شود انسان فکر نکرده از دیگران تبعیت کند و سبب تقلید کورکورانه می شود.


استاد سطوح عالی حوزه علمیه اصفهان اضافه کرد: وقتی جهالت حاکم شد جامعه ای مانند دوران قبل از بعثت دختر کشی و بت پرستی را به واسطه موج های موجود در جامعه پذیرش می کند و پس از رحلت رسول خدا (ص) نیز نوع دیگری از این جهالت در جامعه رسوخ می کند.


وی تصریح کرد: در جامعه ای که جهالت وجود داشته باشد استحاله فرهنگی بوجود می آید و لذا معروف جایگزین منکر و منکر جایگزین معروف می شود و ارزشها به ضد ارزش تبدیل و ضد ارزش به ارزش تبدیل می شود.


حجت الاسلام خطاط با بیان اینکه انقلاب فکری و فرهنگی در جامعه نیاز به هزینه دارد، تاکید کرد: امام حسین (ع) برای یک انقلاب فکری و فرهنگی قیام کردند و در این مسیر هزینه بالایی چون جان خود و خانواده ها را به میدان آوردند.


وی اضافه کرد: امت دوران امام حسین (ع) تا زمانی که امام حسین (ع) شهید نشده بود، خطر بیعت با یزید و جایگاه امامت را درک نمی کردند و از همین رو امام حسین (ع) فرمودند به هیچ نحوی حاضر به بیعت با یزید نیستم و با خون خود این آگاهی را به جامعه داد.


این کارشناس دینی با بیان اینکه هر مسوولیتی که انسان به دست کسی می دهد باید نسبت به صلاحیت فرد و جایگاه آن مسوولیت آگاه باشد، تاکید کرد: شرکت در انتخابات ها باید عالمانه باشد نه اینکه ضرفا به واسطه چهره یک شخصیت یا شعارهای او افراد به او رای ده

ند.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید