۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
23:57
کد خبر : 8774220
۱۴:۰۵

۱۳۹۵/۰۸/۱۷
جغد شوم جنگ با سوریه چه کرد؟

انتشار ۳ اثر جدید از نویسندگان سوری در ایران

انتشارات فاتحان قصد دارد تا با انتشار سه اثر جدید درباره سوریه، چهره جدید این کشور پس از جنگ را معرفی کند.
به گزارش خبرگزاری بسیج، حالا که چند سال از درگیری‌ها سوریه گذشته، جنگ چهره شوم خود را بیشتر نشان داده است. با گذشت زمان، هم جنگ گسترده‌تر شده و هم تبعات منفی آن بیشتر نمود یافته است. دیگر جنگ در سوریه تنها به مردم داخل سوریه و شهرها نمی‌شود، گویا با گذشت زمان، جنگ همچون هیولایی دهان باز کرده و دوست دارد تا هرآنچه که از سوریه باقی‌مانده است، در کام خود کشد. روزانه علاوه بر کشته شدن بسیاری از غیر نظامیان در سوریه، عده قابل توجهی از آنها در خارج از سوریه و در دل دریا به کام مرگ کشیده می‌شوند. این غیر از آوارگی بسیاری است که قدم در راه سفری طولانی گذاشته‌اند و امیدوارند که این سفر فرجام خوش‌آیندی داشته باشد.

بعد از گذشت چند سال از جنگ و درگیری در این کشور، حالا نویسندگان این کشور دست به کار شده‌ و با نگارش چند کتاب تلاش دارند تا به ابعاد انسانی جنگ و تأثیر آن بر مردم مناطق مختلف در سوریه بپردازند؛ تلاش‌های اولیه برای نشان دادند چهره سوریه بعد از جنگ و زخمی که این کشور در طی سال‌های گذشته برداشته، هرچند جدید است، اما با خود خواندنی‌های تلخی به همراه دارد. 

انتشارات فاتحان تلاش دارد تا این اولین تجربه‌های سوری‌ها در ثبت جنگ در کتاب‌های مستند و داستانی را در آینده نزدیک به چاپ برساند. سردار علی ناظری، مدیر انتشارات فاتحان، با اشاره به این طرح گفت: در این مرحله قرار است سه اثر از نویسندگان سوری به زبان عربی به چاپ برسد. کتاب نخست به قلم یکی از نویسندگان توانای این کشور درباره رقه نوشته شده است. نویسنده در این اثر داستانی، تلاش دارد تا به چگونگی و چرایی گروهک‌های تروریستی در سوریه و به خصوص در شهر رقه بپردازد. در این اثر عوامل نفوذ، با زبانی داستانی بیان شده است. این کتاب جزو نخستین آثاری است که بعد از جنگ سوریه در این رابطه نوشته شده است. 

وی ادامه داد: کتاب دیگری نیز در دست انتشار است که با محوریت قرار دادن یکی از شهرهای سوریه، به تلاش گروهک‌های تروریستی برای اختلاف‌افکنی میان مذاهب اسلامی شیعه و سنی می‌پردازد. در واقع نویسنده در این اثر، به یکی از سیاست‌ها و روش‌های تروریست‌های تکفیری که بر پایه اختلاف انداختن میان مذاهب اسلامی است، اشاره می‌کند.

ناظری یادآور شد: کتاب سوم نیز با رویکردی متفاوت به سوریه پرداخته است. در این اثر، فلسطینی‌هایی که در اردوگاه‌های سوری زندگی می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده در این کتاب سعی دارد به این پرسش پاسخ دهد که جهان عرب، در قبال این آوارگان چه کرده است؟ نویسنده هرآنچه را که از وضعیت اجتماعی و سیاسی آوارگان دیده، ثبت کرده است.

به گفته مدیر انتشارات فاتحان؛ دو کتاب نخست در قالب داستان و کتاب سوم نیز شرح‌حال‌نویسی است. تاکنون کتاب‌های منتشر شده درباره سوریه بیشتر در قالب خاطرات بوده است،‌ اما این آثار بیشتر جنبه داستانی دارند.

ناظری یادآور شد: هر سه اثر به زبان عربی به چاپ خواهند رسید و امکان دارد که در آینده نیز ترجمه شود. انتشارات فاتحان با همکاری یکی از ناشران عرب، امکان انتشار آن در کشور را فراهم کرده است. همچنین قرار است کتاب در نمایشگاه‌های کتابی که در منطقه برگزار می‌شود، توزیع شود و در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید