وی گفت: از هر هکتار زعفران بین 3 تا 4 کیلوگرم برداشت می شود که بیشترین تولید این محصول از سال سوم تا سال هفتم است که صرفه اقتصادی بیشتری دارد و برای کاشت یک هکتار زعفران حدود 4 تا 5 تن پیاز زعفران لازم است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار افزود: زعفران گیاهی دارویی و صنعتی است که کشت آن در اواخر فصل تابستان انجام میشود و برداشت این محصول از آبان ماه شروع و تا پایان آذر ماه ادامه مییابد به طوری که هر چه دمای هوا رو به خنکی و سردی برود زعفران گل و پرچم مرغوبتری تولید می کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مزارع کاشت زعفران در مناطقی از بخش مرکزی و لالجین واقع است و امسال نیز در مناطقی از روستاهای قره آغاج و همه کسی کشت شده است.
کرمی اظهار داشت: پیاز زعفران برای کاشت به انواع پنج پیاز، سه پیاز و تک پیاز انجام میگیرد که فاصله بوتهها نسبت به هم باید 20 سانتیمتر با عمق کاشت 20 تا 15 سانتیمتر و فاصله ردیف 20 سانتیمتر باشد و در سال اول به کود حیوانی پوسیده نیاز مبرم دارد.
وی بیان کرد: در زمینه کاشت و داشت زعفران در شهرستان بهار بیش از 30 نفر مشغول فعالیت هستند و این تعداد در روزهای برداشت به 200 نفر هم افزایش مییابد زیرا سودآوری خوب و کم آببر بودن آن سبب شده تا این محصول جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات کشاورزی پر آببر در شهرستان شود.
انتهای پیام/