۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
03:04
کد خبر : 8775474
۱۳:۱۲

۱۳۹۵/۰۸/۲۴
عضو شورای مرکزی سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور در گفتگو با «بسیج»:

سوء مدیریت در دولت، عامل اصلی رکود صنایع

عباس محزون گفت: سوء مدیریت دولت، اصلی­ ترین عاملی است که اقتصاد ایران را دچار مشکل و رکود کرده و عدم پایش دقیق و محدودیت سرمایه گذاری، رقابت ناپذیری در صنعت مشکلات صنعتی را ایجادکرده است .

  عباس محزون عضو شورای مرکزی سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، اظهار داشت: سوء مدیریت در دولت، عامل اصلی رکود صنایع شده است عدم پایش دقیق و محدودیت سرمایه گذاری، رقابت ناپذیری در صنعت را ایجاد کرده است .

وی افزود: در حال حاضر صنایع نیاز به مدیرانی دارد که با بکارگیری استراتژی صنعتی، طرح ریزی و برنامه خاصی را برای صنعت در نظر بگیرد تا بتواند مشکلات صنعتی را برطرف کند و بتواند تکنولوژی مناسب، تدوین استراتژی ، شناخت صحیح واحدهای صنعتی، تبدیل فرصت‌های بالقوه به بالفعل نمودن، کارگزینی صحیح، دانش کافی، پردازش به موقع، جایگزینی روابط بر ضوابط،  نظارت به موقع، غرق نشدن در امور جزیی، شناخت صحیح سازمانی، بهره گیری از نتایج تحلیل‌های حاصل از خروجی‌ها و … اتفاق می‌افتد .

محزون بیان داشت: سوء مدیریت اتخاذ رویکرد تصمیم‌گیری‌های غیرعلمی، ناصحیح و غیرموثر است که صحیح‌ترین تصمیم‌ها را اتخاذ نمی‌کند . عموما عارضه‌ی اصلی صنعت سوء‌مدیریت است.

وی کمبود نقدینگی، سود بانکی، تورم را از جمله فاکتورهای مهم صنعتی برشمرد و افزود: تورم، هزینه‌های تولید را مرتباً افزایش می‌دهد. سود بانکی نیز که متناسب با تورم تعیین می‌شود، هزینه کالای تمام شده داخلی را بیشتر می‌کند. لذا تولیدکننده داخلی قدرت رقابت خود را در برابر کالاهای خارجی از دست داده و رو به ورشکستگی می‌گذارد. از سوی دیگر، آمار چک‌های برگشتی و سفته‌های واخواست شده نشان از عدم سلامت این بازار دارد. در واقع، تولیدکننده داخلی با کمبود نقدینگی مواجه است و اگر بانک‌ها جوابگوی تأمین نقدینگی صنعت کشور نباشند، وضع کنونی باز هم بدتر خواهد شد. بنابراین برای آنکه اقتصاد رونق یابد، چندین اقدام همزمان و مهم باید انجام گیرد.

عضو شورای مرکزی سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور در ادامه بیان داشت: دولت باید سوء مدیریت را برطرف کند و به مدیرت بهینه با مولفه‌های زیر بپردازد: فضای مناسب کسبو کار، شفافیت قوانین، تولید استراتژی یکپارچه، دانش فنی، ایجاد سیاست های حمایتی، گسترش زیرساخت‌ها، تثبیت نوسانات قیمت ارز، برطرف کردن مشکلات ناشی از مواد اولیه، نوآوری تکنولوژی قدیمی در صنایع، جذب متخصصان و نخبگان، ایجاد مراکز استعداد یابی و پرورش راهبران و مدیران صنعتی، تدوین استراتژی صنعت ملی.

وی افزود: در شرایط کنونی دولت تدبیر و امید نتوانسته وضعیت صنعتی را درک و برطرف کند، لذا ضروری است تا در سال پایانی فعالیت خود به ارائه راهکارهای نوآورانه و خلاقانه، آینده پژوهی در جهت رفع چالش‌های صنعتی، مدیریت بحران صنعتی، طراحی و چگونگی صنعت جهت خروج از رکود، حمایت از واحدهای صنعتی بپردازد بنابراین دولتمردان،مدیران صنعتی را بر اساس شرایط موجود در نظر بگیرند.

محزون در خاتمه اشاره داشت: توسعه صنعتی توسعه همه­ جانبه اقتصادی را در بر دارد و از سوی دیگر دستیابی به توسعه صنعتی نیز نیازمند وجود یک راهبرد توسعه منسجم و عملیاتی و نیز عزم جدی ملی برای حرکت در آن مسیر است و باید دولت باور کند که صنایع نقشی حساس در اقتصاد یک کشور دارد و مدیریت صنعتی صحیح موجب تحرک رشد اقتصادی، موفقیت و نوآوری کشورها می‌شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید