۱۶ / شهريور / ۱۴۰۵ - 07 September 2026
07:09
کد خبر : 8790136
۲۳:۵۸

۱۳۹۵/۰۹/۲۰

اجرای طرح برنامه آهن یاری و ویتامین "دی" در مدارس چرام

طرح آهن یاری و ویتامین "دی" در دبیرستان های دخترانه شهرستان چرام اجرا می شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان چرام گفت: براساس دستورالعمل وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی همه دانش آموزان دختر پایه متوسطه اول، دوم و سوم باید بطور هماهنگ یک عدد قرص فروس سولفات به مدت 16 هفته در سال تحصیلی و ماهی یکبار ویتامین دی به مدت 9 ماه دریافت و مصرف کنند.

نسرین دهش افزود: همچنین در راستای اجرای این طرح و در مورد اهمیت مصرف آهن و ویتامین "دی" و منابع غذایی آنها، عوامل موثر در جذب، عوامل و علائم کم خونی و راه های پیشگیری از آن برای دانش آموزان مطالبی ارائه شد.

وی با اشاره به اینکه آهن یک ماده مغذی مورد نیاز بدن برای ادامه حیات است، گفت: کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن یکی از شایع ترین کمبودهای تغذیه ای در جهان به شمار می رود.

دهش با بیان اینکه آهن یکی از اجزای ساختمان گلبول قرمز خون است و در سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد گفت: مهم ترین منابع آهن در جگر، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، ماکیان  و مغزها است.

وی با اشاره به اینکه ویتامین "دی"  نیز یکی از ویتامین های محلول در چربی است که مقدار زیادی از آن از طریق نور خورشید به بدن می رسد افزود: ویتامین "دی" در روغن جگر ماهی، ماهی های چرب(شاه ماهی، ماهی سالمون)  و زرده تخم مرغ وجود دارد. 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید