خبرهای داغ:
دکتر حسینی شاهرودی:

رشد اقتصادی که مردم احساس می کنند، با آمار 7/4 درصدی متفاوت است

عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه رشدی که مردم احساس می کنند، با آمار 7/4 درصدی متفاوت است، گفت: رشد اقتصادی مذکور حاصل از تولید نبوده و حاصل از درآمد نفت است.
کد خبر: ۸۷۹۴۱۳۱
|
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳

به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، سیدحسن حسینی شاهرودی با اشاره به اعلام رشد 7/4 درصدی در نیمه نخست سال 95 از سوی بانک مرکزی گفت: اعلام رشد 7/4 درصدی اغراق آمیز است، البته شاید با ورود پول های ناشی از فروش نفت چنین اتفاقی رخ داده باشد، در 6 ماه نخست سال جاری فروش نفت از مرز 2 میلیون بشکه گذشت، در حالی که سال گذشته کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود و ممکن است با فروش نفت و تزریق پول به بازار این رشد ایجاد شده باشد، اما رشد حاصل از تولید نبوده و حاصل از درآمد نفت است.

نمایندۀ مردم شاهرود و میامی درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دلایل رشد باید تفکیک شده و شفاف سازی شود، افزود: درحوزه صنعت و تولید رشدی مشاهده نشده و اتفاق خاصی نیفتاده است و این آمار رشد ناشی از بازگشت پول های نفتی است و رشدی که مردم احساس می کنند، با آمارهای اعلامی متفاوت است.

افزایش رشد و کاهش نرخ بیکاری در کف جامعه مشاهده نشده است

حسینی شاهرودی با اشاره به اینکه افزایش رشد و کاهش نرخ بیکاری در کف جامعه مشاهده نشده است، ادامه داد: نرخ بیکاری نباید تامین حداقل های معیشت یک شهروند باشد، بلکه اگر نرخ را پایین اعلام می کنند، مبنای کارکرد دو ساعت در هفته را ملاک عمل قرار می دهند.

دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: این 2ساعت کار حداقل های نیاز یک شهروند را نمی تواند تامین کند و نمی تواند معیار صحیح و درستی برای کاهش نرخ بیکاری باشد.

افزایش نرخ رشد نیازمند اصلاح مشکلات تولید و فرآیند تولید است

حسینی شاهرودی با تاکید بر اینکه برای افزایش نرخ رشد باید مشکلات تولید و فرآیند تولید اصلاح شود، یادآور شد: گره کار دردست صنعت و تولید داخلی است و اگر مقرر شده اقتصاد کشور پویا شود، باید توجه به سمت داخل بیشتر شده و موانع تولید باید رفع شود، هرچند برای رفع موانع تولید کارگروه تشکیل شده، اما این رفع موانع موقتی است.

وی افزود: گاهی ممکن است موانع بانکی، مالیاتی و بیمه ایِ تولید رفع شود، اما تعداد موانع تولید زیاد است که باید روی آنهاهمت شود و هیئت دولت باید در مقررات، قوانین، آیین نامه ها و رویه ها ورود پیدا کرده و ساختار آنها را اصلاح کند.

نگاه از خارج و برجام باید به سمت داخل برگردد

این نماینده مردم درمجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه نگاه از خارج باید به سمت داخل برگردد، ادامه داد: حدود سه سال و نیم نگاه ما به خارج بود و اینکه برجامی به سرانجام برسد و متاسفانه این سه سال ما را عقب نگه داشت، حال زمان آن فرارسیده که ما به خارج پشت کرده و نگاهمان به داخل باشد و اگر از 3 سال پیش نگاهمان همراه به خارج به داخل بود، اکنون اتفاقات بهتری برای کشور رخ می داد.

عضو هیئت رییسۀ کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: موانع داخلی باید رفع شود و راهکار رفع بیکاری وتوسعه و رشد اقتصادی، حمایت از تولید داخلی و رفع موانع داخلی و رقابت پذیر شدن کالاهای تولیدی است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار