در طرح نوين بانك داري اسلامي، تمركز بر افزايش اقتدار بانك مركزي است
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، سيد حسن حسيني شاهرودي در دهمين شوراي اداري شهرستان شاهرود به ميزباني جهانگردي بسطام اظهار کرد: در طرح نوين بانك داري اسلامي تمركز بر افزايش اقتدار بانك مركزي و اختيار آن در نظارت بر نظام پولي و بانكي كشور و مجازات متخلف ها به خصوص موسسات مالي و اعتباري است و هم اكنون در كميسيون اقتصادي مجلس در حال اصلاح است كه اميدواريم اصلاح اين طرح تا پايان سال به پايان برسد.
وي با اشاره به تشكيل شوراي فقهي در طرح بانكداري اسلامي براي نظارت بر قراردادهاي بانكي بيان داشت: استفاده از نظام جديد سرمايه در كشور و سوق دادن حوزه اقتصاد و توليد به سمت جذب سرمايه با شيوه اوراق اسناد و خزانه به منظور افزايش مشاركت مردمي و جلوگيري از تورم از ديگر بخش هاي اين طرح است.
حسيني شاهرودي گفت: متمم بودجه سال ۹۵ با وجود اين كه چالش برانگيز بود، موفق شد در مجلس راي گرفته و با حل بخشي از مشكلات، دست دولت را براي اقدامات سال جاري باز بگذارد.
نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه احكامي از طرح بانكداري اسلامي در برنامه ششم توسعه گنجانده شده، افزود: بررسي برنامه توسعه ششم پس از متمم بودجه سال ۹۵ يكي از كارهاي پرفشاري بود كه از ابتداي تشكيل مجلس جديد در دستور كار قرار گرفت.
وي تاكيد كرد: مجلس شوراي اسلامي شش ماه درگير برنامه توسعه ششم بود و دولت بخش هايي از برنامه ششم را تحويل مجلس داد ، اين در حالي است كه برنامه هاي پيشين از سوي دولت هاي وقت ، به صورت كامل ارايه مي شد و در مجلس اصلاحاتي بر روي آن ها انجام مي گرفت.
عضوهيات رييسه كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي ابراز کرد: بيش از ۵۰۰ پيشنهاد در كميسيون اقتصادي مجلس و فرستاده شدن برخي از اين پيشنهادات به كميسيون تلفيق مورد بررسي قرار گرفته كه اين برنامه در نهايت در ۱۴۴ ماده و صدها بند قطعي شده و به صحن علني مجلس فرستاده شد.
حسيني با بيان اينكه بايد براي بسياري از اين مصوبات در دولت آيين نامه تهيه شود، افزود: مصوباتي هم جنبه حكم داشته و به محض ابلاغ قانون براي دستگاه ها قابل اجرا خواهند بود.
وي به حوزه ساخت و سازهاي غير قانوني در زمين هاي كشاورزي نيز اشاره كرد و گفت: پيشنهادهاي زيادي در اين زمينه آمده بود كه در صورت تصويب، همچون بلاي خانمان سوز مي توانست نابودي بخش كشاورزي را به همراه داشته باشد .
اين عضو خانه ملت خاطرنشان كرد: تاكنون در هيچ يك از برنامه هاي پنج ساله موفقيت ۱۰۰۰ درصدي نداشته ايم، و در اين برنامه نيز متاسفانه نه دولت شاخصي ارايه كرد و نه مجلس توانست تلفيقي در همه بخش هاي چهارگانه داشته باشد و در نهايت به عدد خاصي در هر بخش برسد، اما احكام و مجوزهاي خوبي صادر و به دولت ارايه شده است.
حسيني شاهرودي با اشاره به دغدغه مردم و مسوولان كشور نسبت به نظام پولي و بانكي، يادآور شد: بيش از ۹۰ درصد مشكلات مطرح شده دركارگروه تسهيل و رفع موانع توليد مربوط به حوزه پولي و بانكي، مالياتي و بيمه تامين اجتماعي است .
وي درمورد همسان سازي حقوق بازنشستگان نيز گفت: در برنامه جديد مقرر شد كه حقوق بازنشستگان و شاغلان بيش از ۲۰ درصد تفاوت نداشته و نظام هماهنگي نيز ميان حقوق كارمندان سازمان هاي مختلف برقرار شود.
نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس شوراي اسلامي در پايان به صندوق هاي بيمه نيز اشاره كرد و افزود: صندوق بيمه فولاد يكي از اين موارد بود كه با داشتن ۹۰ هزار نفر عضو، با حفظ هويت اصلي خود زير نظر وزارت رفاه انجام وظيفه مي كند و دولت موظف است كه ظرف سه سال تمام دين خود را به اين صندوق پرداخت كند.