دکتر سیاوش چگینی روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری بسیج با
اشاره به دلایل افزایش پدیده طلاق در بین خانواده های ایرانی اظهار داشت: بررسی های انجام شده نشان
می دهد رابطه های زناشویی که در نهایت به طلاق منجر می شود تحت تاثیر عوامل
اجتماعی و فرهنگی هستند.
وی افزود: ناهمخوانی هایی که در ملاک های فرهنگی، مذهبی، تحصیلی، سنتی، اقتصادی وجود دارد و همچنین تفاوت علائق افراد و اختلاف سلیقه و نگرش و جهان بینی زوج ها موجب افزایش تنش و اختلافات زناشویی و در نهایت طلاق می شود.
این روانشناس اشکالاتی نظیر نرسیدن به سن بلوغ از نظر سیستم شناختی را در پایدار نبودن ازدواج های امروزی موثر خواند و گفت: اینکه افراد صرفاً به تک بعد رشد جسمی خود اهمیت می دهند و ازدواج می کنند موجب عدم پایداری و دوام نیاوردن زندگی شان خواهد شد، ازدواج برای خیلی از افراد معنادار نیست لذا می توان این مسائل را از فاکتورهای تاثیرگذار در طلاق دانست.
دکتر چگینی بیان داشت: البته این مسئله را نیز باید در نظر داشت که برخی خانواده ها احساس می کنند باید در جزئی ترین مسائل زندگی زناشویی فرزندان خود وارد شده و دخالت های بیجا کنند درحالیکه این کار می تواند به شکست و طلاق آنها منجر شود.