به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت الاسلام مسلم اسدی در مراسم گرامیداشت شهدای آتش نشان ساختمان پلاسکو همه ادیان آسمانی و شرایع الهی را شکل گرفته از دو عنصر دانست و اظهار داشت : شریعت هایی که 124 هزار پیامبر آورده اند بر پایه همین دو عنصر استوار کرده اند.
وی ایمان و عمل صالح را به عنوان این دو عنصر معرفی کرد و ابراز داشت: عناصر شکلدهنده شریعت و دیانت یک انسان موحد همین دو عنصر است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه احکام و قوانین همه ادیان بر اساس این دوعنصر ایجاد شده اند، افزود : ایمان به عنوان ارتباط انسان با خدا و عمل صالح به عنوان ارتباط انسان با خلق خدا تعریف می شود.
وی با اشاره به آیاتی از سوره عصر عنوان کرد: بر اساس این آیات همه انسانها در معرض خسران هستند بهجز گروهی که ایمان و عمل صالح داشتهاند.
اسدی داشتن حیات طیب و زیبا و زندگی توأم با آرامش را در گرو ایمان و عمل صالح دانست و تصریح کرد: در قرآن مجید هرگاه سخن از ایمان به میان آمده قبل و بعد از آن به عمل صالح اشاره شده است.
وی با اشاره به میزان ارتباط انسان با خدا و خلق خدا، انسانها را محدودیت چهار گروه قرار داد و بیان داشت: دسته اول کسانی هستند که هیچ گونه ارتباطی با خدا و خلق خدا ندارند.
این استاد حوزه و دانشگاه دسته دوم را افرادی معرفی کرد که رابطه خوبی با خدا دارند اما با خلق خدا هیچ ارتباطی ندارند و بیان داشت: این گروه به ظاهر ایمان دارند اما با وجود نداشتن عمل صالح دین ندارند.
وی داشتن ارتباط خوب با خدا و نداشتن ارتباط با خلق خدا را از ویژگی های گروه سوم عنوان کرد و اظهار داشت : از نظر قرآن و در نگرش الهی این سه دسته محکوم به شکست هستند.
اسدی در خصوص گروه چهارم افزود: دسته چهارم همان کسانی هستند هم رابطه خوبی با خدا و هم با خلق خدا دارند که اینها پیروز هستند و در زندگی آرامش دارند.
وی با اشاره به فرمایشات حضرت علی(ع) در نهج البلاغه ایمان و عمل صالح را به عنوان دو بالی دانست که انسان بهوسیله این دو بال می تواند به سوی خدا پرواز کند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه افراد به شیوههای مختلف و با مال، آبرو، قدرت و ریاست دست به عمل صالح میزنند که شدت و ضعف آن متفاوت است، گفت: اوج عمل صالح این است که انسان خودش را فدای انسان های دیگر کند و این همان اوج تجلی ارتباط انسان با خداست.
وی با اشاره به رشادتها و جان فشانیهای دلاور مردان آتشنشان گفت: در هیچ کتاب حقوق آتش نشانی نداریم که آتش نشان جان خود را فدای دیگران بکند؛ ولی آنها از تمام هستی خود گذشتند، سوختند و جامعهای را فروزان ساختند و جان خود را فدای دیگران نمودند تا جامعه ای را برهانند.
اسدی با تاکید بر اینکه شهدای آتشنشان پرورش یافته مکتب امیرالمومنین(ع) هستند و در این مکتب ایثار به رشد و تعالی رسیده اند، گفت : همان گونه که حضرت علی (ع) در شب لیلة المبیت در جای پیامبر خوابید تا جان خود را فدای پیامبر(ص) کند این شهدا هم خود را فدا کردند و وارد آتش شدند تا دیگران آتش نگیرند.
وی با بیان اینکه بالاترین شهادتها مختص شهدای آتش نشان است، افزود : این بزرگواران در دفاع از دیگران سوختند، زیر آوار ماندند، در حفظ جان دیگران جانشان را از دست دادند و با ایثارگری خود به دفاع از دین و هم نوعشان پرداختند چراکه اگر دفاع نمیکردند دین از این جهت که خیلیها جان دادند زیر سوال می رفت.
استاد حوزه و دانشگاه با این بیان اینکه از هر دریچه ای و با هر زوایای دینی و اخلاقی که به ماجرای شهادت آتش نشان ها نگاه کنیم آنها شهید هستند، یادآور شد : این ها همان هایی هستند که دو عنصر ایمان و عمل صالح را به زیبایی در زندگی خود ترسیم کردهاند.
وی با بیان اینکه شهدای آتش نشان با ایثارگری خود جهان اسلام را تعجب واداشته است، خاطرنشان کرد: این افراد ایثار را از حضرت عباس (ع) که اوج ایثار را ترسیم کرد یاد گرفته اند.
انتهای پیام/