ضرورت افزایش سواد رسانه در جامعه/ ناآگاهی مردم علت بیش از 80 درصد جرائم سایبری
وی با بیان اینکه در فضای سایبری شکل گرفته افرادی بر اساس علایق و سلایق و نوع کاری که انجام می دهند وارد می شوند، گفت: گروهی از افراد در این فضاها آماده ناهنجاری و قانون شکنی هستند و باعث می شوند هر جرائمی که در فضای حقیقی اتفاق می افتاد در فضای سایبری نیز اتفاق افتد.
رئیس پلیس فتا استان همدان برداشتهای غیر مجاز مالی، مزاحمتهای اینترنتی و کلاهبرداریهای اینترنتی را به عنوان سه اولویت اصلی پلیس فتا برشمرد و ابراز داشت: اولین اولویت ما در خصوص جرائمی که در پلیس فتا تشکیل پرونده داده اند بحث برداشتهای غیرمجاز مالی است.
وی مزاحمتهای اینترنتی را اولویت دوم پلیس فتا عنوان کرد و بیان داشت: این مزاحمتها با صورتهای مختلف انتشار عکس خانوادهها، ارتباط های نامشروع ودیگر مزاحمتهای اینترنتی است.
امینی با بیان اینکه در فضای سایبری جرائم انتقالی است و مجرمین باهوش و با سواد هستند، افزود: هر روز بحث و موضوع و ویروس و جرم جدیدی در خارج و بیرون از مرزها اتفاق میافتاد، به کشور ما انتقال پیدا میکند و مجرمین سایبری از آن استفاده میکنند.
رئیس پلیس فتا استان همدان با بیان اینکه کشف و پیگیری جرم سایبری پیچیده است، تصریح کرد: اطلاعاتی که موتورهای جستجوگر برای ما میآورند تنها چهار درصد اطلاعات اینترنت است و 96 درصد اطلاعات در وب عمیق و وب پنهان است واکثر جرائم در وب پنهان اتفاق می افتاد.
وی با اشاره به گستردگی فضای سایبری عنوان کرد: در حوزه سایبری مرزها کل دنیا بوده و به طور قطع این گستردگی بیشتر است بنابراین نیاز است که حفاظت بیشتری انجام شود.
امینی با اشاره به اینکه پلیس فتا با تمام توانی که دارد به تنهایی برای بحث پیشگیری از جرائم سایبری کافی نیست، تصریح کرد : برای پیشگیری از وقوع جرم در این حوزه تلاش و همکاری تمام دستگاهها، رسانهها، صداو سیما، استانداری، سپاه، ارتش، خانوادهها و تمام نهادها را می طلبد.
وی با اشاره به ضرورت افزایش سواد رسانه در جامعه عنوان کرد: در جرائم سایبری رخ داده بر اساس تجزیه و تحلیل بیش از 80 درصد جرائم مربوط به ناآگاهی مردم بوده است.
رئیس پلیس فتا استان همدان با بیان اینکه اعتقاد پلیس فتا بر این است که پیشگیری بهتر از درمان است، ابراز داشت: متاسفانه در کشور سواد رسانهای پایین بوده و افراد در این حوزه مهارت ندارند و این امر باعث رخ دادن جرم می شود.
وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه در خصوص جرائم سایبری به برگزاری دورههای آموزشی اشاره کرد و بیان داشت: ما گروههای هدف و جامعه مخاطب را شناسایی و کلاسهای آگاهسازی برای مدارس، دانشگاهها، بانکها، صنفهای مختلف و افرادی که از دستگاه پز استفاده می کنند برگزار کردهایم.
امینی اضافه کرد: علاوه بر این با حضور در برنامههای رادیویی و صدا و سیما باید و نبایدهای حوزه سایبری را برای افراد تبیین کردهایم.
وی با عنوان اینکه جنس کار پلیس مقابله است، اظهار داشت: وقتی رویداد و اتفاقی رخ می دهد ما باید آن را کشف کنیم و در بحث کشف در حوزه جرائم سایبری 95 درصد پرونده ها منجر به کشف شده است.
رئیس پلیس فتا استان همدان در خصوص عملکرد پلیس فتا در مقابله با جرم افزود: با تعاملی که با مقام قضایی داریم و زحماتی که آنها کشیده اند پروندهها، رسیدگی و منجر به کشف شده است.
انتهای پیام/