خبرهای داغ:

کنترل میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در مرغداری‌های مجاز

کد خبر: ۸۸۲۷۴۹۷
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۱

عبدالرضا وفا اظهار داشت: با توجه به ماهیت پرورش طیور اقدامات درمانی به‌صورت عمومی و در سطح تمام گله صورت می‌گیرد که دراین‌بین آنتی‌بیوتیک‌های مجاز نیز به‌عنوان یکی از موارد درمان در پرورش طیور و به تشخیص دامپزشک پس از انجام آنتی‌بیوگرام و با رعایت دوره منع مصرف قبل از کشتار برای یک مدت محدود (سه تا پنج‌روزه) به‌کار گرفته ‌شده و در زمان رسیدن مرغ‌ها به سن کشتار با نظارت مسؤول فنی و تأییدیه کنترل میزان مصرف آنتی‌بیوتیک و با طی شدن دوره منع مصرف آن اقدام به صدور مجوز حمل برای کشتارگاه می‌‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شیراز افزود: مجموعه دامپزشکی در چارچوب اقدامات خود در مورد کاهش و به حداقل رساندن مصرف آنتی‌بیوتیک طرح‌هایی مانند پرورش مرغ بدون آنتی‌بیوتیک را در سال‌های اخیر در دستور کار خود قرار داده است، ضمن اینکه دراین‌اواخر طرح کاهش سن دوره پرورش و ارائه مرغ با سایز کوچک را نیز در دست اجرا دارد که در صورت همکاری مجموعه‌های ذی‌ربط، اقدامی ارزشمند در راستای کاهش میزان بروز بیماری‌ها و به‌تبع آن کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک است.

وی تصریح کرد: نمونه‌برداری‌های دوره‌ای از مرغ‌های کشتاری در کشتارگاه‌ها و بررسی بقایای احتمالی آنتی‌بیوتیک در آنها از دیگر اقدامات نظارتی و محدودکننده در مصرف آنتی‌بیوتیک در طیور بوده که نتایج بسیار خوبی را در بر داشته است.

وفا اضافه کرد: برخلاف اظهارات غیرکارشناسانه برخی که مقاومت آنتی‌بیوتیکی در جامعه انسانی را ناشی از مصرف مرغ می‌دانند، به نظر می‌رسد درصد مهمی از مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی ناشی از تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها از سوی برخی پزشکان، فروش و عرضه کنترل‌نشده توسط برخی داروخانه‌های انسانی و نیز مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها توسط توده‌ای از مصرف‌کنندگان است.

این مقام مسؤول با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای رعایت استانداردهای لازم از سوی واحدهای تولیدی فرآوری و سایر صنایع مرتبط و الزام آن‌ها به فراهم کردن استانداردها و رعایت ضوابط مربوطه بیان داشت: آنچه دغدغه مجموعه دامپزشکی در صیانت از بهداشت عمومی و امنیت غذایی است جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجویی بوده که با تصور اخذ علامت استاندارد در یک مقطع زمانی کار را تمام‌شده تلقی کرده و خود را معاف از هرگونه نظارت بعدی دانسته تا در پناه علامت استاندارد فقط با اهداف کسب ثروت، سلامت شهروندان را به خطر اندازند.

وی بیان داشت: اولویت مهم برای مجموعه دامپزشکی تولید فرآورده خام دامی سالم و دسترسی شهروندان به منابع پروتئینی حیوانی سالم و باکیفیت است و این امر میسر نمی‌‌شود جز در سایه بازدیدهای دوره‌ای و سرزده کارشناسان دامپزشکی که طی آن علاوه‌بر بازدید مراحل مختلف تولید در راستای حصول اطمینان از سلامت محصول تولیدی آزمایش‌های لازم بر روی نمونه‌هائی نیز در آزمایشگاه‌های مجاز انجام می‌گیرد.

وفا در پایان گفت: واحدهای تولیدی در تمام دنیا ملزم به انجام آزمایش‌ها لازم بر روی محصولات تولیدی خود طی چرخه تولید برای تائید و حصول اطمینان از سلامت و کیفیت آن هستند که هزینه‌های مربوطه نیز توسط خود واحدهای تولیدی پرداخت شده که در مقایسه با سایر هزینه‌ها بسیار ناچیز و نزدیک به صفر است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار