۰۲ / مرداد / ۱۴۰۴ - 24 July 2025
05:14
کد خبر : 8858255
۱۳:۰۸

۱۳۹۶/۰۲/۲۰

سایه قوم گرایی برشایسته گزینی درانتخابات

رئیس مجمع بسیج عشایر استان گفت: انتخابات باید براساس شایسته سالاری انجام پذیرد و قوم‌گرایی سایه بر آن نیافکند.


به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛طهمورث فتاحی رئیس مجمع بسیج عشایر استان در خصوص انتخابات شوراها گفت:یکی از مهمترین عوامل عدم موفقیت شوراها و به تبع ناکار آمدی شهرداری‌ها ودهیاری ها در استان ما بحث قومگرایی است  .  

وی خاطرنشان کرد: دامن زدن به مسئله  قومیت گرایی و طایفه گرایی ،فامیل گرایی ،قشرگرایی ،محله گرایی و اصل قرار دادن آن در مسائل مختلف مهمی همچون  انتخابات شورای شهر وروستا  بزرگترین وسیله شیطان و دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه وعامل اصلی عقب ماندگی وحرکتی ضد توسعه در دوران کنونی بخصوص درجامعه اسلامی است .

این مسئول افزود: امروز طرح مسائل طایفه گرایانه در فصل  انتخاباتی بیش از پیش رو به تزاید است؛ تحریک تعصبات قومی وطایفه ای وفاميلي تصمیم گیری صحیح در انتخاب شايستگان را به مخاطره می اندازد

فتاحی تصریح کرد: با پیدایش منافع زودگذر برخی اشخاص وتزریق  روحیه قومیت گرایی و طایفه ای در شهر  زلزله ای ویرانگر در ساختمان فرهنگ و تمدن جامعه پدید می آید،که هر گلستانی را به ویرانه ای مبدل می کند.

وی اظهار کرد: وطوفانی خشمناک که نه تنها جوامع وافراد آن آسیب شدید می بینند بلکه نسلهای بعدی را نیز با خود هم سرنوشت می كند.

رئیس مجمع بسیج عشایر استان عنوان داشت: اندیشه قومیتی و طایفه ای وفامیلی وپسوند گرایی   کوچکان رابربزرگان ، سودجویان را بر خداجویان، جاهلان را بر عالمان، سرمایه داران را بر اندیشه ورزان، کاذبان را بر صادقان ،بی خردان را بر خردمندان، خسیان رابر ایثارگران و منفعت گرایان را بر حقیقت گویان برتری می دهد.

فتاحی خاطرنشان کرد: شایسته سالاری هم با طایفه گرایی ،قوم گرایی ، جناح گرایی و هم با دهکرد گرایی همخوانی  ندارد، شایسته کسی است که قریب به اتفاق شهروندان او را پناهگاه خود بدانند و مقبولیت شهروندی داشته باشد نه مقبولیت های دیگر .

وی عنوان داشت: دموکراسی  و توسعه همه جانبه  وقتی در یک جامعه و کشور  نهادینه می شود که شرایط آن کم و بیش فراهم باشد.در کشور ما بویژه در  روستاها وشهرهای کوچک و متوسط ومتاسفانه مرکز استان  یکی از بزرگترین آفت های اصلی انتخابات برگزیدن و انتخاب افراد بر اساس احساسات قومیتی و طایفه گرایانه ومحله گرایانه وپسوندگرایانه  است. یکی از عوامل اصلی ومهم  محرومیت شهرکرد و مناطق وروستاهای  ما همین عامل است . چراکه ا نسانهای لایق و مدیران وکارشناسان  برجسته ومتدین وبزرگ وگره گشاه منطقه گاهی بدلیل عدم حمایت های مردمی که صرفأ به قوم گرایی وپسوند گرایی وبربریت  مدرن روی اورده اند از رسیدن به مناسب مهم وکرسی نمایندگی محروم می شوند وبدست خودمان وناخواسته  شهر ویا روستای خودمان را مستحق عقب ماندگی می کنیم و خودمان راشایسته این فقر می کنیم پس کمی به خودمان بیاییم و واقعیت  را بهتر و منطقی تر ببینیم.

این مسئول گفت:  ما مدعی نیستیم که همه چیز با یک انتخاب صحیح شرایط عالی و ایده آل شده و همه مشکلات منطقه حل می شود اما بدیهی است که فرستادن یک انسان  لایق و با سوابق درخشان مدیریتی بدور از قومیت گرایی می تواند  تا حدزیادی بر اوضاع  روستاه وشهر و منطقه وحتی کشور تاثیر گذار باشد

دامن زدن به مسئله  قومیت گرایی و طایفه گرایی و اصل قرار دادن آن در مسائل مختلف مهمی همچون  انتخابات بزرگترین وسیله دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه است تا آنجایی که به صورت فرسایشی زندگی مردم را در فرهنگ , افکار و وضعیت کلی زندگی به سمت بی تفاوتی نسبت به همدیگر سوق می دهد

این تفکر سنتی در دنیا، تقریبا رو به پایان است و جوامع مختلف،لحظه به لحظه به جهانی شدن بیشتر می اندیشندتفکر دموکراتیک و مردم سالارانه، اقتضا می نماید از تعلقات دیگر بکاهیم و جزئی نگر نباشیم

همچنانکه اگر منتخبی خودرا نماینده طایفه ی خاص بداند توانایی پاسخگویی به مطالبات همه شهروندان را ندارد

باید بدانیم دروازه ورود به دموکراسی و مردم سالاری دینی  برگزاری انتخابات مبتنی بر رای همه مردم است فارغ از هرگونه تبعیض قومی، زبانی ،طایفه ای است .

وی گفت: کسب اعتماد و باور عمومی مردم و گروهها در انتخابات عادلانه، باید نفعش عاید همه اقشار مردم گردد؛ باید به انتخابات نگاهی فرا جناحی وفرا ملی  داشت شاید قبل از هرچیز دیگری بتوان قومیت گرایی را بزرگ ترین آفت محیط های کوچک سنتی دانست .

فتاحی بیان کرد: چالشی که بیگمان در عصر حاضر عنصری نا متجانس با فضای اسلامی  امروزی به شمار می آید و با تمدن و دنیای مدرن در تناقض است.این عصبیت و برتری‌ طلبی در بین عقب افتاده هاست که قوم دوستی ستوده را به قوم‌پرستی  دراستان تبدیل کرده است .

وی اظهار کرد:امیدوارم هرکدام از ما براساس لیاقتها و با بصیرت کافی  و نه  براساس علایق قومیتی و طایفه ای حضوری پرشور در انتخابات داشته باشیم و بار دیگر اقتداروانسانیت مان  را نشان دهیم عمل به احکام الهی و پیروی از دستورات بزرگان دینی وقران کریم که می فرماید: "ای مردم ، ما شما را از زن و مرد بیافریدیم و شما را جماعتها و قبیله ها کردیم تا یکدیگر را بشناسید.

این مسئول خاطرنشان کرد: مسئولیت این امر مهم برعهده نخبگان وروشنفکران  ورسانه ها وبزرگان ومتعمدین جامعه است امیدواریم  که دراین فرصت کم مردم رابه بهترین روش رهنمون سازند.

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید