دکتر مجید ابهری پژوهشگر و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی
خبرگزاری بسیج در رابطه با نقش ماه مبارک رمضان در کاهش آسیب های اجتماعی اظهار
داشت: از نگاه آسیب شناسی فضای محیطی، زمان، مکان و شرایط اقلیمی در وقوع آسیب ها
و بزهکاری نقش موثری دارند.
وی افزود: همه ساله با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان به خاطر فضای معنوی و روحانی این ماه مبارک آسیب های اجتماعی و بزهکاری ها تا اندازه چشمگیری کاهش می یابد.
این پژوهشگر اجتماعی خاطر نشان کرد: روز فقط بستن دهان نیست بلکه آنان که با اطلاع کامل از فلسفه روزه داری این ماه را مسئول خودسازی می شوند چشم و گوش زبان و دست و پای خود را از آلوده شدن به گناهان باز می دارند چراکه وقتی کسی با توجه به دشواری های فصل گرمای هوا و طول مدت روز دهان بر طعام می بندد حیف است که زحمات خود را بیهوده از دست بدهد.
ابهری گفت: فضای روحانی این ماه باعث می شود حتی کسانی که به دلایل شرعی قادر به روزه داری نیستند به احترام روزه داران از تظاهر به روزه خواری خودداری کرده و از ارتکاب گناهان مختلف نیز خود را در امان بدارند.
این آسیب شناس اجتماعی بیان کرد: نزاع و درگیری، فحاشی، دزدی در شکل های مختلف، دست درازی به نوامیس مردم آسیب هایی هستند که در این ماه مبارک به طور قابل توجهی کاهش می یابند.
پژوهشگر اجتماعی نقش صدا و سیما را در پررنگ شدن فضای معنوی در این ماه بسیار موثری دانست و عنوان کرد: برنامه های شبکه های مختلف چه از نظر مسائل سرگرمی و چه از نظر مسائل آموزشی و دینی تا اندازه چشمگیری کاستی های فرهنگی جامعه را جبران می کنند که در این زمینه باید گفت چه زیبا و به جاست که رفتارهای معنوی و فضای معنوی به دست امده در این ماه به سایر ایام سال نیز انتقال یافته و از آنجا که یکی از اهداف روزه داری هم دردی و حمایت از گرسنگان نیازمندان است این فرآیند نیز به روزها و ماههای سال های دیگر هم سرایت یافته تا از این رهگذر هم نوعان ما هم از فضیلت های ماه مبارک رمضان بهره مند گردند.
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |