۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
09:04
کد خبر : 8868251
۱۳:۰۸

۱۳۹۶/۰۳/۱۳
رئیس دانشکده علوم قرآنی استان ایلام:

امام خمینی (ره) اسلام ناب را از اسلام سکولار متمایز نمود

امام (ره) بعد از غیبت حضرت ولی عصر(عج) در میان همه بزرگان بی بدیل شیعه تنها کسی بودند که در میان همه سختی ها توانستند حکومت اسلامی تشکیل دهند و اسلام ناب را از اسلام سکولار متمایز نمود.

به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر شریفی راد رئیس دانشکده علوم قرآنی استان ایلام، در مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال امام(ره) که در حسینیه ثار الله سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام برگزار شد، گفت: امام (ره) بعد از غیبت حضرت ولی عصر(عج) در میان همه بزرگان بی بدیل شیعه تنها کسی بودند که در میان همه سختی ها توانستند حکومت اسلامی تشکیل دهند و اسلام ناب را از اسلام سکولار متمایز سازند.

وی عنوان کرد: امام (ره) یک عنصر نمونه است که خداوند توفیقاتی را به ایشان عطا کرده به طوری که شخصیتی والاتر از شخصیت امام در میان رهبران دینی دیده نمی شود.

دکتر شریفی راد اظهار کرد: امام (ره) با وجود اینکه فقیه است ، فیلسوف هم هستند. در دوره های مختلفی که در تاریخ تشیع وجود دارد فقهای ما بر علیه فلاسفه بودند و فلاسفه هم فقها را به رسمیت نمی شناختند لیکن امام(ره) فقیه بسیار برجسته و هم فیلسوف صاحب مبنایی است که در برابر فیلسوف های برجسته ای که که ما داشتیم مبانی خاصی دارد.

رئیس دانشکده علوم قرآنی استان ایلام بیان کرد: در طول تاریخ ما به ندرت می بینیم که فقیه و فیلسوفی، عارف هم باشد و داشتیم بعضی از فقها که فیلسوف بودند ولی معمولا بخاطر بعد فقهی خاص به دنبال عرفان نرفتند.

دکتر شریفی راد اظهار کرد: امام علاوه بر سه ویژگی (فقیه، فیلسوف،عارف) یک سیاستمدار بصیر و تیزبین هستند که بجز ایشان در طول تاریخ چنین شخصیتی به چشم نمی خورد.

وی در رابطه با بعد عرفانی و سیاسی حضرت امام (ره) گفت : امام (ره) عارفی است که در سیاست حضور فعال داشت و در عرصه سیاست شجاعانه عمل می کرد و مصلحت گرا بود

همچنین ایشان در بیان قاطعیت حضرت امام (ره) بیان داشت : حضرت امام (ره) سیاستمدار قاطعی بود که اگر هدفی را انتخاب می کردند از آن هدف کوتاه نمی آمدند و با برنامه ریزی هایی که داشتند به هدف خود دست پیدا می کردند.هر زمان که امام (ره) امري را وظيفه و تکليف شرعي خويش تشخيص مي دادند، اگر ساير افراد هم با آن مخالفت مي کردند، با قاطعيت تمام و بدون هيچ ترس و واهمه اي آن را دنبال کرده و انجام مي دادند.

رئیس دانشکده علوم قرآنی در ادامه عنوان کرد: امام (ره) از نظر علم و عمل، درک عميق معرفتي و نيز تقواي عملي و علمي، از بزرگ ترين شخصيت هاي اسلامي به شمار مي آمد.

وی تصریح کرد: امام در انديشه ديني و تسلط بر معارف تشيع، وارستگي، تهذيب نفس، شجاعت، درک زمان، شناخت جامعه، رأفت با دوستان و شدت با دشمنان بي نظير بود.

دکتر شریفی راد اظهار کرد: یکی از اهداف مهم حضرت امام(ره) حاکم کردن قوانین و معیار های اسلامی در جامعه و آشنا کردن مردم با این قوانین و معیار ها بود.

رئیس دانشکده علوم قرآنی بیان کرد: یکی از خصوصیت های خط امام(ره) دشمن شناسی است. امام خمینی (ره) از ابتدای انقلاب با توجه به زمان شناسی که داشتنددشمنان را دسته بندی کرد و ما این جملات را بسیار از حضرت امام(ره) شنیدیم که می فرمودند" آمریکا از انگلس بدتر و انگلیس از آمریکا بدتر است" و ما با توجه به فرمایشات حضرت امام(ره) باید دشمنان( داخلی و خارجی) را دسته بندی کنیم.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید